Necdet TAŞ
20-26 Haziran 2022 tarihleri arasında 49. Uluslararası Silifke Müzik ve Folklor Festivali sona erdi. Festivali’ni değerlendiren Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok, “Çok coşkulu bir festival geçirdik. Hem Silifkeliler hem de Silifke dışından çok büyük bir rağbet vardı. Silifke’ye ve Silifkelilere yakışır bir festival oldu. Çadırlar dolup taştı. Yöresel yemeklerimize çok büyük ilgi vardı. Herkes bizim festivalin Türkiye’nin en büyük 3 festivalinden biri diye bahsediyor ama ben iddia ediyorum ki Türkiye’nin en büyük festivali bizim festivaldir diyorum. Bu kadar çeşitli ve kapsamlı bir festivalin daha olduğunu düşünmüyorum” dedi. Silifke’yi saklı bir kent olarak nitelendiren Altunok, “Silifke’de bulunan tarihi güzelliklerimizi daha çok tanıtmalı ve turizmdeki payımızı daha da arttırmalıyız. Silifke Kalesi, Kuş Cenneti, Göksu Deltası ve vadisi, Taşköprü gibi tarihi yerleri görmeli ve yaşamalı insanlar” ifadelerini kullandı.
SİLİFKE YOĞURDUNUN SERİ ÜRETİMİ BAŞLIYOR
Silifke Yoğurdunun markasını tescil ettirdiklerini hatırlatan Altunok, “Tescil süreci biraz uzun sürdü ama sonunda hakkımızı aldık ve Silifke Yoğurdumuzu marka olarak tescil ettirdik. Silifke Yoğurdumuza çok büyük bir rağbet var. Bir firma ile de anlaştık seri üretim için. Tenekede yoğurt imalatına başlayacağız. Yine Türkiye’deki çilek ihracatının yüzde 70’ini Silifke olarak biz gerçekleştiriyoruz. Silifke olarak hem Mersin hem de Türkiye ekonomisine çok büyük katkı sunuyoruz. Buradan üreticilerimize teşekkür ediyorum. Kaliteyi hiç düşürmeden üretime devam ediyorlar. Çocuklarına bakar gibi ürünlerine bakıyorlar. Don zamanlarında geceden sabaha kadar serada ürünlerinin başında bekliyorlar. Erikte de erkenci olarak ilk Silifke’de başlıyor. Çağlada da yine aynı şekilde üretimde büyük katkımız var. Bunlar küçümsenecek şeyler değil. Hele bir de tarımın ve üretimin öneminin bu kadar arttığı bir dönemde ekonomiye katkımız küçümsenmemeli” şeklinde konuştu.
“SİLİFKE ARTIK KABINA SIĞMIYOR”
Silifke’nin artık kabına sığmadığını ve sürekli geliştiğinin altını çizen Altunok, “Özellikle Akkuyu Nükleer Güç Santralinin inşaatının başlamasıyla birlikte özellikle Rusların çok büyük ilgisi var Silifke’ye. Yine yazlıkçıların çok büyük ilgisi var. İddia ediyorum; Türkiye’nin en temiz denizi ve plajları Silifke’de. Uçsuz bucaksız kumsallarımız var. Silifke’ye gelen herkes memnun ve mutlu ayrılıyor ve gelecek sene bir daha geliyorlar. Bizim ilçe nüfusumuz 130 bin ama pandemiyle birlikte kış nüfusumuz bile 250 bine dayandı. Bizim buraların havasının da güzel olması nedeniyle tatile gelen kalıcı olarak buraya yerleşiyor. Tabi yazın bu nüfus 500-600 binleri buluyor. Kışın 250 bine yazın da 500-600 bin insana hizmet ediyoruz. Bu bizi biraz yoruyor. Taşucu ve Yeşilovacık’ta sahil düzenleme çalışmalarımız var. Bunlar küçümsenecek çalışmalar değil, bugüne kadar yapılmamış çalışmaları yapıyoruz. Silifke’ye sınıf atlatacak çalışmalar ve projeler yapmak istiyoruz. Yine Mara’da yayla turizmi için çalışmalar yapıyoruz. Orada bulunan belediye binalarını yeniliyoruz. Yayla hazırlıklarımız tamam” diye konuştu. Tatil için Silifke’ye gelen tatilcilere de seslenen Altunok, “Lütfen yaptığımız çalışmalara zarar vermeden denizin, güneşin ve kumun tadını çıkartın” dedi.
1 KİLOMETRELİK ASFALTIN BİZE MALİYETİ 3.5 MİLYON
Sıcak asfaltın maliyetlerinin arttığına dikkat çeken Altunok, “Silifke’de asfalt plenti tesisimizi kurduk ve kendi asfaltımızı kendimiz üretiyoruz. Silifkelilerden sadece biraz sabır istiyoruz. Yollarımızı çok güzel asfaltla yeniliyoruz. Zamanla yaşıyoruz. Alanımız çok geniş. Çünkü Silifke, Mersin’in en uzun coğrafyaya sahip ilçesi. Taşucu’nu, Susanoğlu, Atayurt’u, Atakent’i sıcak asfaltla donatacağız. Sıcak asfalt çok değerli ve maliyetlidir. 1 kilometrelik sıcak asfaltın bize maliyeti 3.5 milyon TL. Yani 10 kilometrelik sıcak asfaltın bize 35 milyon maliyeti var. Devletimizin vergilerini ve belediyemizin gelirlerini inanın kılı kırk yararak harcıyoruz. Silifke Belediyesi olarak ekonomik bir sıkıntımız yok. Sadece zaman sorunumuz var. Bu konuda da sabır istiyoruz. 2014 seçimlerinde bize bağlanan yolların asfaltı yoktu. Bunları yapıyoruz” şeklinde konuştu. Tatilcileri Mersin ve Silifke’ye davet eden Altunok, “2 gün de olsa gelin Mersin ve Silifke’yi görün. Çünkü Silifke yaşanmaya ve görülmeye değer. Akdeniz’in ve Toroslar’da yer alan yaylalarımızın güzelliklerini görün ve yaşayın. Yine turizme yatırım yapacak yatırımcıları da Silifke’ye bekliyoruz. Onlara her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız” dedi.
“BAL’A DAMGA VURACAĞIZ”
Belediye olarak spora da büyük destek verdiklerini ifade eden Altunok, “Silifke Belediyespor’umuz geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son 3 maçta kaçırdık. Çok büyük şansızlıklar yaşadık. Bu yıl işi şansa bırakmaya niyetimiz yok. Çok başarılı ve tecrübeli bir teknik direktörle anlaştık. İç ve dış transferlerimizi yaptık. İç transferde; Mertcan Yılmaz (Kaleci), Suat Beliktaş (Defans), Emin Arı (Defans), Adnan Tizer (Defans), Emre Karataş (Defans), Özcan Özdemir (Orta Saha), Yasin Bayram (Orta Saha), Hakan Berfun Sayar (Orta Saha), Süleyman Öztürk (Orta Saha), İbrahim Türe (Forvet) ile sözleşme yenilerken, dış transferde de; İbrahim Anıl Tekeli (Defans), Samet Sarıkaya (Defans), Uğur Veli Kara (Orta Saha), Emircan Tuna (Orta Saha), Ramazan Zengin (Forvet), Muzaffer Özcanlı (Forvet) ile anlaştık. Bu yıl Bölgesel Amatör Lig’e damga vuracağız. Altyapıya da çok büyük önem veriyoruz. Sporda da Silifke’yi marka yapacağız” dedi.