Mersin sanayisinin gücüne güç katıyor


MTSO bünyesinde hizmet veren Atölye1886, kent sanayisinin gücüne güç katıyor. Atölye’den aldığı tersine mühendislik hizmetiyle ekonomik ömrünü tamamlamış makinesini yenileyen SCD Kimya, geliştirdiği yeni makinesiyle bir taraftan kendi üretim kapasitesini yüzde 30 artırırken diğer taraftan bu makinenin imalatına başlamayı planlıyor. Atölye1886’nın mühendisleri aracılığıyla makinenin yedek parçalarının teknik çizimleri konusunda da destek alan firma, sektörde gerek uygun yedek parça temini gerekse vereceği servis hizmetiyle ithal makinelerle rekabete hazırlanıyor.

 

Tarih : 24 Ağustos 2022 Çarşamba 14:21

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan Atölye1886’dan hizmet alan SCD Kimya Sahibi Serkan Durmaz’ı ziyaret ederek çalışmalarını yerinde inceledi. Makineyi ve üretimini yakından inceleyen Kızıltan, “Atölyemizin teknik elemanları dışarıdan gelen teknolojik makineleri inceleyerek üst seviyeye taşıyabilecek donanım ve kapasiteye sahip. Amacımız bünyesinde mühendisi bulunmayan, teknik imkanları yeterli olmayan sanayicimize bu yatırımları yapmalarına gerek kalmayacak hizmetler verip gücünü daha yukarılara taşımak. Bu imkanlardan yararlanan sanayicilerimizle birlikte olmak mutluluk veriyor” dedi.

“SANAYİCİ İÇİN BULUNMAZ NİMET”

Atölye1886’yı ‘sanayici için bulunmaz nimet’ sözleriyle tanımlayan Serkan Durmaz ise, “En büyük avantajı Atölyede görevli mühendislerin gelip üretim alanında çalışması ve üretime başladığımızda bir sıkıntı yaşamamız halinde rahat bir şekilde kendilerine ulaşıp gerekli düzeltmeleri yapıp çözüm üretmeleri noktasında yaşadık. Bugüne kadar ihtiyacım olan yedek parçayı ürettiremediğim için makinemi yenileyemezken Atölye çalışanları yanıma gelip makine üzerinde incelemede bulunup, katı modelleme ve tersine mühendislik hizmetiyle ihtiyacım olan parçayı üretmemi sağladı. Ayrıca bu parçaların teknik resimlerini de çizerek ihtiyaç duydukça üretebilmeme imkan tanıdı” dedi. Geliştirdikleri makinenin satışına başlayacaklarını, gerekli temasları kurduklarını da kaydeden Durmaz, “Yazılımı da dahil olmak üzere yerli üretim makinemizi uygun fiyatla, yedek parça ve servis desteği ile satışa sunabiliyoruz. Ayrıca malzeme testleri için yine MTSO’nun Tırmıl Sanayi Sitesi’nde yer alan Akredite Test ve Ar-Ge Laboratuvarı’ndan da hizmet alıyorum. Önümüzdeki süreçte ithal makinelerle çok daha rahat rekabet edebileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA