İmam Hatiplilerden Gülşen hakkında suç duyurusu


Şarkıcı Gülşen’in İmam Hatipliler ile ilgili sözleri üzerine Önder İmam Hatipliler Derneği Mersin Şubesi üyeleri ve Mersingücü GSK Başkanı Ahmet Nas tutuklanan şarkıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

Tarih : 27 Ağustos 2022 Cumartesi 13:14

Hüseyin KIRKGÖZ

Sosyal medyada hızla yayılan görüntülerde Gülşen'in konser esnasında bir kişiyle ilgili olarak "İmam hatipte okumuş daha önce kendisi. Sapıklığı oradan geliyor herhalde" dediği duyuldu. Gülşen'in sahnede İmam Hatip Liselilere yönelik söylediği sözlerinden dolayı Mersin Önder İmam Hatipliler Derneği üyeleri basın açıklaması yaptı. Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas ve yönetim kurulu üyeleri, şarkıcı Gülşen’e dava açmak için Mersin Adliyesine gelerek şikayet dilekçelerini savcılığa verdiler.

“ADALET TECELİ ETSİN”

Mersin Adliyesi önünde yapılan açıklamada konuşan Ahmet Nas, adaletin tecelli etmesini arzu ettiklerini ifade ederek, “Gülşen, bir konser programı esnasında, ‘İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor.” sözleriyle İmam Hatip okullarında okuyan ve mezun olanlar hakkında ağır hakarette bulunmuştur” diyen Mersingücü GSK Başkanı Ahmet Nas, bu sözlerin, sayıları 1 milyon 500 bini aşan imam hatip öğrencilerine ağır bir hakaret olduğunu ifade etti. Gülşen’in, bu sözleriyle 1 milyon 500 bini aşan imam hatip öğrencisine hakaret etmekle kalmadığını kaydeden Ahmet Nas, “Gülşen bu sözleriyle, imam hatip mezunu olan başta cumhurbaşkanımıza olmak üzere, Meclis başkanımıza, çok sayıda bakanımıza, ülkemizin siyaset, iş dünyası ve akademik dünyadan çok sayıda kişiyi de içine alan ve sayıları milyonları bulan imam hatip mezunlarını da rencide etmiştir ve bu sözlerle onlara da hakaret etmiştir” şeklinde konuştu.

“TOPLUMSAL BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR”

“Toplumsal barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde, Gülşen’in bu sözleri toplumsal barış için yapılan gayretleri boşa çıkaracak bir söylemdir.” diyen ve bunun halkın benimsediği dini değerleri alenen aşağılama suçu olduğunu da ifade eden Nas, ayrıca toplumun tüm kesimlerinin bu suça duyarsız kalmaması gerektiğini söyledi. “Şarkıcıların şarkılarıyla, sanatçıların da sanatlarıyla gündem olmaları gerekir. Provokatif söylemleriyle gündem olan biri şarkıcı veya sanatçı olamaz, o zaman provokatör olmuş olur.” diyen Ahmet Nas, herkesi toplumu provoke eden söz ve eylemlerden uzak durmaya çağırdı. Daha önce imam hatipliler ile ilgili sapık ve benzeri ifadelerin başkaları tarafından da kullanıldığını hatırlatan Mersingücü GSK Başkanı Ahmet Nas, “Demek ki ilgili yasalar yeteri kadar caydırıcı değil. Bir suçu engellemek için cezai müeyyidelerin yeterli olması lazım. Görünen o ki bu konuda TBMM’ye de görev düşüyor” dedi. Açıklamanın ardından Mersingücü Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ahmet Nas ve yönetim kurulu üyeleri, şikayet dilekçelerini savcılığa vererek adliyeden ayrıldılar.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA