Programda, Aydıncık’ın önemli bir sorunu olan arıtma tesisi ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Seçer, “Aydıncık’ın bir arıtma sorunu var. Şu anda biraz yüksek maliyetle de olsa, bize orman tarafından tahsis edilen yerde bir arıtma tesisi yapacağız, fakat finansman sorununu çözmemiz lazım. Bunun da muhatabı İller Bankası. Eğer bir an önce finansman sorunu çözülürse, biz Aydıncık atıksu arıtma tesisine başlayacağız” diye konuştu.
“BU YIL ASFALT TONAJINDA GEÇEN YILIN %40 ÜSTÜNE ÇIKIYORUZ”
Bozyazı, Aydıncık ve Anamur’da gerçekleştirdikleri yol yapım ve altyapı çalışmalarını anlatan Başkan Seçer, “Hem merkezdeki ana caddeler, hem de kırsal mahalleleri ilçelere bağlayan grup yollarında çok önemli çalışmalar yaptık. Kent genelinde geçtiğimiz yıl kullandığımız asfalt tonajının, bu yıl yaklaşık olarak %40 üstüne çıkıyoruz. Bu çok önemli ve değerli bir rakam. Çünkü burası Mersin ve yaklaşık 10 bin kilometreye yakın yol güzergahımız var” ifadelerine yer verdi. Yol ağı ve sorumluluk alanı konusunda kamu kurumları arasında bir yetki karmaşasının olduğunu, bu durumun da vatandaşı mağdur ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Bizim bir yol şemamız var. Biz bunu zaten ilçelere göndermişiz. Bizden istenen yolların zaten 10’da 9’u bize ait bile değil. Ama vatandaş bunu bilmiyor. Bu konuda bir yasal düzenlemenin yapılması lazım. Yoksa vatandaş sıkıntıda kalıyor” diye konuştu. İmar Planları ile ilgili de bazı detayları aktaran Başkan Seçer, yaşadıkları sıkıntılara değinerek, “İmar çalışmalarıyla ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Örneğin bu yaylalık bölgelerde bizim kanalizasyon çalışması yapmamız gerekiyor. Oysa ki imar düzenlemesi yapılmamış ve bunun gerçekleşmesi lazım. Yaylalık bölgelerde imar çalışmasını başlattık. Anamur'da 1/5000’likler bitti. 1/ 1000 ölçekli plan da Meclis’e geldi, ama orada muhalefet ile aramızda bir fark oluştu. Çünkü Anamur Belediyesi yanlış iş yaptı. Parsel bazında bazı yoğunluk artışları oldu. Bu teknik olarak da uygun değil. Zaten tartışmalara, şaibelere açık bir konu. Yoğunluk artışı vermek, insanlara artı bir rant vermek demek. Biz bunu kabul edemeyeceğimizi söyledik. Sadece Anamur değil, şimdi Silifke'de Tisan tartışması var. Merkezde Yenişehir'de, Toroslar'da bazı tartışmalar var” dedi.
“TAHSİSLER GELMİYOR VE BU DURUM BİZE ZAMAN KAYBETTİRİYOR”
İmar çalışmalarının çok hassas konular olduğunu ve bu konuları sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerine açan ilk belediye başkanının kendisi olduğunu kaydeden Başkan Seçer, “Şehir plancıları odası, inşaat mühendisleri odası, mimarlar odası ve ilgili tüm STK’lar konunun içine girsin ki, yarın ben halka izahat verirken birileri de benim yanımda olsun ki, doğru yaptığımıza halk inansın. İmarla ilgili konularda daha anlaşılır, daha doğru, daha birbirimizi anlayan kararlar almamız lazım ve imar planlarının mümkünse oy birliğiyle çıkması lazım” diye konuştu. Şehrin her noktasında karış karış hizmet yaptıklarını, ancak bazı noktalarda tıkanmalar ve engellemeler yaşadıklarını aktaran Başkan Seçer, “Ben Anamur’da ve Bozyazı’da Hal yapmak istedim. Bize en fazla gelir getiren hallerin başında geliyor bunlar. Fakat bu hallerin mevcut durumuna bakın, utanırsınız. Düzenleme yapmak istiyoruz, bir türlü tahsisini vermiyorlar. Erdemli Hali’ni bitiriyoruz. Orasının zaten tahsislik bir durumu yoktu. Şimdi bitmek üzere, pırıl pırıl bir yatırım. Yine Anamur'da Rauf Denktaş Parkı’nın bakımını yaptık. Bu parkı Milli Emlak’ın Büyükşehir'e devretmesi lazım. 30 dönümden büyük bir park. Anamur Belediyesi işi karıştırıyor ve ‘Bu parkı ben istiyorum’ diyor. Ya ona verilsin ya bize… Oraya bir şeyler yapılsın. ‘İnsanlar gelsin, çocuklarıyla güzel zaman geçirsinler. Orada bir plaj olsun, denize girsinler’ dedik, tahsisi gelmedi. Bunlar bizim zaman kaybetmemize neden olan sorunlar” ifadelerini kullandı.
“MERSİN'E HİZMET ADINA HERKESİN YEKVÜCUT OLMASI LAZIM”
Otluca İçmesuyu Projesi gibi bölge adına önemli projelere ve yaşanan gecikmelere de değinen Başkan Seçer, iktidarın bölge milletvekillerinin bu konuda daha fazla çaba göstermesi gerektiğini belirterek, “Bu çok önemli. Sen buranın sorununu, Ankara’da dile getireceksin. Senin iktidar olman, buradaki sorunları görmemen, gözüne perde indirmen anlamına gelmez. Bunları takip etmek, bunların hızla oluşmasını sağlamak sizin göreviniz. Bu yatırım benim için yapılmıyor. Anamurlu’ya, Bozyazılı’ya, Aydıncıklı’ya yapılıyor. Dolayısıyla Mersin'e hizmet adına herkesin yekvücut olması lazım” dedi. Başkan Seçer, yapacakları yatırımlarla ilgili kamu kurumlarında engellemelerle karşılaştıklarını da belirterek, “Kamu kurumlarında olacak işlerimiz engelleniyor. Ben bunu biliyorum. Bizim de Ankara’da gözümüz, kulağımız var. Bize de orada ne olduğunu bildiren insanlar var. Maalesef yapacağımız yatırımlarla ilgili, işlerimiz geciksin diye kamu kurumlarında engellemeyle karşılaşıyoruz. İşi buna dökmüşler. Biz böyle bir siyaset anlayışını kesinlikle reddediyoruz. Bu Mersin'e zarar verir” dedi. Son olarak tarımsal hizmetler kapsamında dağıttıkları fide ve fidanların meyvelerinin, üreticiye katma değer sağladığını görmenin kendilerini mutlu ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Seralara gittim. Burada tropikal meyveler çok yaygın ve bunlar ekonomik değeri yüksek ürünler. Biz de bunların fidan desteğini yapıyoruz. O fidanlarla elde edilen yeni ürünlerin geri dönüşümünü görmek bizi mutlu ediyor. Neticede yaptığınız bir işin neticesini görüyorsunuz” ifadelerine yer verdi.