Şeytan 3 puanla başladı: 2-1


TFF 3. Ligde Yeni Mersin İdman Yurdu, sahasında konuk ettiği Amasyaspor’u Özkan Zileli ve Umut Aydın’ın golleriyle 2-1 mağlup ederek sezona 3 puan ile başladı. Birçok gol pozisyonunda faydalanamayan Kırmızı Lacivertli temsilcimiz baskılı oyunuyla umut verdi.

 

Tarih : 4 Eylül 2022 Pazar 11:47

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Yeni Mersin İdman Yurdu, sezonun açılış maçında Amasyaspor’u konuk etti. Mersin Stadyumu’nda oynanan maçı Kırmızı Lacivertliler, Özkan Zileli ve Umut Aydın’ın attığı gollerle 2-1 kazandı. Başlama düdüğünden itibaren rakibine ciddi bir baskı kuran ve rakip kaleyi abluka altına alan Mersin ekibi, 7.dakikada Özkan Zileli’nin attığı kafa golüyle maçta 1-0 öne geçti. Golden sonra iştahlı oyununu iyice artıran İdman Yurdu, 28.dakikada golcüsü Umut Aydın ile farkı 2’ye çıkardı. Maçta 2 farklı geriye düşen konuk ekip, temsilcimizin kalesinde ataklarını artırmaya başladı. 36. dakikada geçtiğimiz sezon Mersin ekibinde forma giyen Furkan Güneş’in topunu Aziz Aksoy çizgiden çıkardı. İlk yarının bitmesine dakikalar kala bulduğu karambolde topu ağlara gönderen Kemal Baki skoru 2-1’e getirdi. İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmayınca iki takım soyunma odasına 2-1’lik skorla girdi. Maçın ikinci yarısında da hücum odaklı bir futbol oynayan Yeni Mersin İdman Yurdu, çok sayıda net fırsattan yararlanamadı. İkinci yarıda iki takımda ayağına gelen fırsatları değerlendirmeyince maç 2-1 sona erdi.   Oynadığı futbol ile taraftarından tam not alan Kırmızı Lacivertliler, bu skorla birlikte sezona 3 puanla başladı. Yeni Mersin İdman Yurdu, 2. Hafta maçında 11 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Ağrı 1970 Spor deplasmanına konuk olacak.

PROTOKOL TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

2017-2018 sezonunda TFF 2. Lig’de mücadele eden ve -20 puanla küme düşen Mersin İdman Yurdu, profesyonel liglerdeki son maçını 05.05.2018 yılında Sancaktepe karşısında oynamıştı. O maçtan sonra tam 1582 gün sonra Mersin İdman Yurdu markası profesyonel liglerde mücadele etti. Sezonun açılış maçına kent protokolünden de bir hayli ilgi vardı. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Belediye Başkanı M.Mustafa Gültak, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de Amasyaspor maçını tribünden izleyerek şehrinin takımına destek oldu.

VALİ PEHLİVAN SOYUNMA ODASINA İNDİ

Öte yandan ligin ilk maçında takımı yalnız bırakmayan Vali Ali Hamza Pehlivan, karşılaşma öncesinde Mersin İdman Yurdu soyunma odasında futbolcular ve teknik heyetle bir araya geldi. Futbolculara başarı dileğinde bulunan Vali Pehlivan, “Sizlere güveniyoruz, inanıyoruz. Sezonun ilk maçında sizlere destek için buradayız. Heyecanla sizi izleyeceğiz. Mersinli hemşehrilerimizle birlikte sizlere destek olacağız. Siz de birbirinize güvenin, inanın, birbirinize destek olun, güzel bir takım oldunuz, gururla sizleri izlemeye devam edeceğiz, hepinize başarılar diliyorum” dedi. Daha sonra maçı izlemek üzere tribündeki yerini alan Vali Pehlivan, maç sonunda, sezonun ilk müsabakasında Amasya Spor’u 2-1 yenmeyi başaran Yeni Mersin İdman Yurdu takımını tebrik etti Vali Ali Hamza Pehlivan, başarılarının artarak devamını diledi.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

5. Dakikada kazanılan serbest vuruşta Chris'in ortasında topu uzaklaştırmak istedi Fermanın ortasında Özkan Zileli çok iyi yükseldi ve Mersin’i 1-0 öne geçirdi.

15. Dakikada gelişen Amasya atağında savunmanın arkasına sarkan Furkan Güneş kaleciyle karşı karşıya kaldı Sertaç Güzel çıkardı. Atağın devamında aşırtma vuruş deneyen Furkan Güneş’in topunu Aziz Aksoy çizgiden çıkardı.

28. Dakikada Ömer Önder'in ortasında topu önüne indiren Umut Aydın İdman Yurdunu 2-0 öne geçirdi...

33. Dakikada Tayfun Vurgun'un getirdiği ve ortaya bıraktığı topta Abuzer kaleci karşı karşıya kaldı ancak kötü vurdu.

42. Dakikada Amasyasporun kazandığı serbest vuruşta yapılan ortada Kemal Baki golü attı ve Amasya farkı 1'e indirdi

65. Dakikada kaleciyle karşı karşıya kalan Umut Aydın topu tribünlere attı.

74. Dakikada Aslan Gök'ün sol kanattan yaptığı ortada Umut Aydın iyi yükseldi kafa vuruşunda top savunmadan döndü.

76. Dakikada gelişen Amasya atağında kaleci ile karşı karşıya kalan Furkan Güneş'in vuruşunda top Sertaç Güzelde kaldı

80. Dakikada gelişen Mersin İdman Yurdu atağında Umut Aydın' ın ortasına Ferman kötü vurdu ve yüzde yüzlük gol pozisyonundan faydalanamadı.

88. Dakika sol kanattan topu alan Aslan Gök tek başına ceza sahasına kadar girdi. Kaleciyle karşı karşıya kalan Aslan'ın vuruşunda top yandan auta çıktı

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA