Taşucu’nda öğrenciler kira nedeniyle okulu donduruyor


Mersin’in Silifke ilçesinde üniversite okuyan gençler kiralar nedeniyle kayıtlarını donduruyor. Konuyu belediye meclis toplantısında gündeme getiren CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abbas Çevik, “Silifke ve Taşucu’nda kiralar el yakıyor. Yurtlar yetersiz. Özellikle Akkuyu’da yapılan nükleer santral nedeniyle ilçeye gelen Rusların etkisiyle kiralar adeta el yakıyor. İlçede kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor. İlçemizde okumaya gelen çok sayıda üniversite öğrencisi yüksek kiralar ve barınma sıkıntısı nedeniyle okullarını dondurmak zorunda kalıyor” dedi.

 

Tarih : 13 Eylül 2022 Salı 14:49

TAŞUCU’NDA KİRALAR ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Mersin’in Silifke İlçesine bağlı Taşucu Mahallesi’nde bulunan Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek Okulunu kazanan öğrenciler barınma derdine düştü. İlçede üniversite okuyan öğrenciler barınma sıkıntısı ve yüksek ev kiraları nedeniyle kayıtlarını dondurarak eğitimlerine ara vermek zorunda kalıyor. Özellikle bölgeye yapılan nükleer santral nedeniyle Rusların yerleşmesinin ardından kiralar yüzde 700 şeklinde artmış durumda. Özellikle Taşucu’nda ev kiraları 5 bin TL’yi geçmiş durumda. 3 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğü ilçede devlet yurdunun ve özel yurtların yetersiz olması nedeniyle yüzlerce öğrenci kendi imkânlarıyla ev kiralama yöntemiyle sorunu çözmeye çalışıyor ancak öğrencilere teklif edilen ücretler adeta dudak uçuklatıyor. Özellikle Taşucu'nda kiralar yüzde 700'e varan oranlarda artmış durumda.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİNDEN BELEDİYELERE YURT ÇAĞRISI

Çocuklarını kayıt yaptırmak için Taşucu'na gelen vatandaşlar, ev fiyatlarının yüksek olması nedeniyle, çoğu çocuklarını ya kayıt yaptırmadan ya da çocuklarının kaydını dondurarak geri gidiyor. Konuyu belediye meclis toplantısında gündeme getiren CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Abbas Çevik, “Silifke ve Taşucu’nda kiralar el yakıyor. Yurtlar yetersiz. Özellikle Akkuyu’da yapılan nükleer santral nedeniyle ilçeye gelen Rusların etkisiyle kiralar adeta el yakıyor. İlçede kiralık konut sıkıntısı yaşanıyor. İlçemizde okumaya gelen çok sayıda üniversite öğrencisi yüksek kiralar ve barınma sıkıntısı nedeniyle okullarını dondurmak zorunda kalıyor. Bu konuda hem Silifke Belediyesi’nin hem de Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alıp bu konuda öğrenciler için projeler yapmasını talep ediyorum” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA