Tarsus’ta yerli tohum dağıtımı


Mersin’in Tarsus ilçesinde ‘Verimli Hilal Bölgesinde Yerli ve Milli Arpa Tohumları Projesi’ kapsamında, toplam bütçesi 3 milyon TL değerindeki yerli ve milli tohumlar çiftçilere dağıtıldı. Törende konuşan İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, “Proje bütçesi 3 milyon TL’dir, Proje kapsamında Mersin İl genelinde 236 ton Arpa çeşidi, olmak üzere 11 bin 800 da alanda arpa ekimi yapılacaktır. Tarsus İlçemizde 45 Kırsal Mahallede toplam 153 üreticimize 2 bin 800 dekar alan için 55 bin 700 kg arpa tohum dağıtılmıştır. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun, Allah Bereketli eylesin” dedi.

 

Tarih : 14 Ekim 2022 Cuma 10:07

Necdet TAŞ

Törene; Mersin Valisi  Ali Hamza Pehlivan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin il tarım Müdürü  Arif Abalı, Tarsus Belediye Başkanı  Haluk Bozdoğan, Jandarma Komutanı Mehmet Güler, İlçe Emniyet Müdürü  Ali Garanlı, Tarım Kredi Kooperatifi Mersin Bölge Müdürü İsa Güler, Tohum Islahçısı Dr. Hasan Ay, muhtarlar ve üreticiler katılım sağladı.

VALİ PEHLİVAN: “YERLİ VE MİLLİ TOHUMU YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Törende konuşan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Tarımın ne kadar önemli ve stratejik bir konu olduğunu hepimiz biliyoruz. İlimizde özellikle bitkisel üretim ön planda. Bununla birlikte tarımsal üretimle ilgili hemen hemen her ürün ilimizde yetiştiriliyor. Bugün Bitkisel Ürünler Genel Müdürlüğümüzün ülke genelinde başlatmış olduğu bir proje için bir aradayız. Projenin adı ‘Verimli Hilal Bölgesinde Yerli ve Milli Arpa Tohumları Projesi’dir. Bu projede temel amaçlardan bir tanesi tarım arazilerinin daha etkin kullanılmasını sağlamaktır. Varsa atıl kalmış ama tarıma müsait arazilerin tarımsal üretime kavuşturulması sağlamak istiyoruz. En büyük amacımız ise yerli ve milli tohumu geliştirip yaygınlaştırmaktır. Toplamda 3 milyonluk bütçesi olan projenin hayırlı olmasını diliyorum. Tarım dünya durdukça, insanlık var oldukça hayatımızın en önemli parçası olmaya devam edecektir” dedi.

ERDOĞAN: “TARSUS’TA ÜRETİCİLERE 55 BİN 700 KG ARPA TOHUMU DAĞITILDI”

Dağıtım töreninde konuşan İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan,  “Tarım ve Orman Bakanlığımızın Yerli ve Milli Tohumlarımızın yaygınlaştırılması amacıyla İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ve Bakanlığımızca onaylanan Proje kapsamında İlçemizde yürütülecek olan 'Verimli Hilal Bölgesinde Yerli ve Milli Arpa Tohumlarımızın Dağıtılması' Projesi ile Tarsus İIçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak yeni geliştirilen yerli ve milli arpa tohumlarımızı üreticilerimize dağıtarak İlçemiz çiftçisinin girdi maliyetini azaltmayı, hayvanlarımızın yem üretimine katkı sağlamayı ve yem giderlerini düşürmeyi, atıl arazileri ekonomiye katmayı, birim alanda daha fazla verim elde etmeyi ve milli tohumlarımızın kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız. Proje bütçesi 3 milyon TL’dir, Proje kapsamında Mersin İl genelinde 236 ton Arpa çeşidi, olmak üzere 11 bin 800 da alanda arpa ekimi yapılacaktır. Tarsus İlçemizde 45 Kırsal Mahallede toplam 153 üreticimize 2 bin 800 dekar alan için 55 bin 700 kg arpa tohum dağıtılmıştır. Üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun, Allah Bereketli eylesin” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA