Şeytan zirvede tek başına: 2-0


TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Mersin İdman Yurdu, sahasında konuk ettiği Nevşehir Belediyespor’u Metin Yüksel ve Yusuf Yıldırım’ın golleriyle 2-0 mağlup etti. Oldukça vasat bir futbol ortaya koymasına rağmen rakibini mağlup etmeyi başaran Kırmızı Lacivertliler bu sezon ligde oynadığı 8 maçta 7 galibiyet 1 mağlubiyet alarak en yakın takipçisine 5 puan fark attı...

 

Tarih : 24 Ekim 2022 Pazartesi 10:41

Necdet TAŞ

TFF 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Mersin İdman Yurdu, sahasında konuk ettiği Nevşehir Belediyespor'u Metin Yüksel ve Yusuf Yıldırım'ın golleriyle 2-0 mağlup etti. Oldukça kötü bir futbol ortaya koyan kırmızı şeytanları olası puan kaybından başarı file bekçisi Sertaç Güzel’in kurtarışları kurtardı. 

SERTAÇ KURTARDI

Maça hızlı başlayan Mersin İdman Yurdu 12. Dakikada golü buldu. Kazanılan serbest vuruşta Topun başına geçen Chris David'in ortasında oluşan karambolde topu önünde bulan Metin Yüksel, takımını 1-0 öne geçirdi. 35. Dakikada konuk Nevşehirspor gole yaklaştı. Sağ kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Ali Kuçik'in kafa vuruşunu Sertaç köşeden çıkardı. Pozisyonun devamında saha karıştı. İyi takım oyuncuları birbirine girdi. Mersin İdman Yurdu kalecisi Sertaç Güzel ile Nevşehir'in forveti Ali Kuçik sarı kart gördü. 55. Dakikada Nevşehir 11 numara vuruşu Sertaç kornere çeldi. 59. Dakikada Sertaç boşa çıktı. Boş kaleye topu çizgiden Erdem Onur Beytaş çıkardı.  83. Dakikada Mersin farkı ikiye çıkardı. Sonradan oyuna giren Muğdat Çelik’in içeriye çıkardığı topa Yusuf Yıldırım düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi ve takımını rahatlattı. 8 dakikalık uzatmalarda başka gol olmayınca Yeni Mersin idman Yurdu, Nevşehir Belediyespor'u 2 – 0 mağlup ederek puanını 21 yaparak 8. Haftada da liderliğini sürdürdü. Konuk Nevşehir Belediyespor ise 8. hafta sonunda 2 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlikle grupta 8 puanla 14. sırada yer aldı. Nevşehir, ligin 9. haftasında kendi sahasında Belediye Kütahyaspor ile 30 Ekim Pazar günü saat 14.00’da 3 Nolu Çim Sahada karşılaşacak.

CHRİS VE AZİZ MAÇI TAMAMLAYAMADI

Mersin İdman Yurdu'nun futbolcuları seramoniye Bartın'da hayatını kaybeden 41 madenciyi anmak için sarı baretlerle çıktı. Öte yandan Mersin İdman Yurdu formasını 100. Kez terleten başarılı sol bek Aslan Gök'e maç öncesi Futbol Şube Sorumlusu Ümit Saltık tarafından 100 numaralı forma hediye edildi.  Mersin İdman Yurdu’ndan hafta içi Ziraat Türkiye Kupası maçında sakatlanarak ameliyat olan Volkan Okumak bu maçta forma giymezken, yıldız futbolcu Chris David ilk yarının sonlarına doğru, başarılı sağ bek Aziz Aksoy da maçın sonlarına doğru sakatlanarak maçı yarıda bıraktı.

STAT: Mersin Stadyumu

 HAKEMLER: Erdal Yılmaz (Hakem) Ahmetcan Akkoyun(1. Yardımcı Hakem) Mehmet Şenkaya(2. Yardımcı Hakem) Berkay Yavuz(Dördüncü Hakem) Mahmut Turgay Kapdan (Gözlemci) Ziya Dilmen(Temsilci) Gürhan Tokul (Temsilci)

MERSİN İDMAN YURDU: Sertaç Güzel, Ömer Alper Tatlısu, Özkan Zileli, Aslan Gök, Aziz Aksoy (Muğdat Çelik), Metin Yüksel (Ömer Önder), Taygun Vurgun, Christofer Gürkan (Ferhan Evren), Umut Aydın (Miraç Can Doksanoğlu), Yusuf Yıldırım, Abuzer Gaffar Toplu

TEKNİK DİREKTÖR: Ersin Aka

NEVŞEHİR BELEDİYESPOR: Şener Özcan, Orhan Evci, Rahmi Can Karadaş, Onur Öztonga, Kerem Can Akyüz, Serdar Ümit Deniz, Baran Sarka, Dilaver Güçlü, Gökay Iravul, Halil İbrahim Pekşen, Ali Kucık

TEKNİK DİREKTÖR: Yusuf Tokuş

GOLLER: Metin Yüksel, Yusuf Yıldırım

SARI KARTLAR: Sertaç Güzel (MİY) Ali Kuçik (Nevşehir)

KIRMIZI ŞEYTANLAR’DAN FORUM AVM’YE TEPKİ

Öte yandan Mersin İdman Yurdu’nun taraftar grubu Kırmızı Şeytanlar maçtan önce Forum AVM önünde kortej halinde toplandı. Burada bir açıklama yapan Kırmızı Şeytanlar, kulübe maddi destek olmayan Forum AVM’ye tepki gösterdi. İşte o açıklama; “Herkesin malumu, bilindiği üzere Ziraat Bankası memuru İbrahim Yekta, Numune Mektebi öğretmeni İbrahim Bigam, Tahmil Tahliye memuru Edip Buran, memur İhsan Dağıstan, 23. Alay yaveri Üstteğmen Hasan Tahsin, ticarethane sahibi Hamit Abey, tüccar Hakkı Cemal Üçer ve arkadaşları tarafından 16 Ağustos 1925’te Kuvayi Milliye ruhunu yaşatmak ve Mersin halkının, bilhassa gençlerinin fiziksel kabiliyetlerini arttırması amacıyla kurulan Asırlık Çınarımız Mersin İdman Yurdu’muz basiretsiz yöneticiler ve sahipsizlik sonucu gelen cezalar ve transfer yasaklarının ardından Süper Lig’den amatör kümeye kadar düşürülmüş, kapısına kilit vurulmak zorunda kalınmıştır. Kalbimizde ölene kadar kalacak bu acıya rağmen bizler Mersin İdman Yurdu’na gönülverenler, eli kolu bağlı öylece durmak istemedik. Bilindiği üzere 2019’da İçelspor ile birleşilmiş, Kulüp İçel İdman Yurdu adıyla Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluk yaşamış ve 3 sezondur 3. Lig’de mücadele etmektedir. Bu sezon ise yoğun uğraşlar sonucu Mersin İdman Yurdu adı alınmıştır. Bu konuda herkes içini ferah tutsun, zamanı geldiğinde ismin başındaki yeni ibaresi de kaldırılacaktır, asil armanın orijinali de gelecektir. Buna inancımız tamdır, sabrın sonu selamettir. Bir gerçek var ki bu şehrin kaybedecek 1 günü dahi yoktur. 2 sezondur play offlarda kaybedilen şampiyonluk bu sezon gelmelidir. Bunun için de herkes elini taşın altına koymalıdır. Bizler Kırmızı Şeytanlar Grubu olarak her zaman her yerde son nefesimize kadar Mersin İdman Yurdu’muzu, Mersin’imizi savunmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler bu şehri tribünden sevdik. Bugün burada toplanmamızın amacı, şehrimize, değerli halkımıza, dost düşman cümle aleme biz burdayız, henüz ölmedik demek içindir. Mersin İdman Yurdu’muzun hak ettiği yerlere gelmesi için şehrin tüm paydalarının ortak noktada buluşması gerektiği aşikardır. Şimdi buradan Forum AVM yönetimine sesleniyoruz. Şehrimizin en gözde yerinde yıllardır hizmet sektöründe faaliyet gösteriyorsunuz, ticaret yapıyorsunuz, ciddi kazançlar elde ediyorsunuz. Ancak şehrimizin en büyük markası Mersin İdman Yurdu’na neden destek olmuyorsunuz? Geçmişe bir sünger çekiyoruz. Gün birlik beraberlik dayanışma günüdür. İnanıyoruz ki Forum AVM yönetimi ve AVM içerisinde faaliyet gösteren bütün firmalar bu çağrımıza sessiz kalmayacaktır, destek olacaktır. Yaşasın Mersin İdman Yurdu’nu yaşatma mücadelemiz.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA