TOKİ, belediyelerden para kaçırıyor!


Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) Mersin’in Bozyazı, Erdemli, Mezitli, Mut, Tarsus, Troslar ve Yenişehir ilçelerindeki 34 muhtelif arsayı açık arttırma ile satışa sunmasına tepki gösteren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Satılacak yerler arasında Mezitli’de 2 yer de var. Biri 500 metrekare, öteki de bin metrekareden biraz daha büyük 2 arsanın satılacağını gazetelerden öğrendik. Tapu kaydına bakıldığın da bu iki arsanın da 1 ay önce hazineden mülkiyet devri yapıldığı ve hazineye geçtiğini ve hazine tarafından da satıldığını öğrendik. Sanıyorum ki buradaki amaç buralarda toplu konut yapılamayacağına göre yasa gereği satıştan belediyelere verilmesi gereken pay belediyelerden kaçırılıyor” dedi.

 

Tarih : 12 Aralık 2022 Pazartesi 15:14

“TOKİ’NİN ARSA SATIŞINI GAZETELERDEN ÖĞRENDİM”

TOKİ’nin Mersin’de 34 arsa satışı için ihaleye çıktı. TOKİ, Bozyazı, Erdemli, Mezitli, Mut, Tarsus, Troslar ve Yenişehir ilçelerinde ki 34 muhtelif arsayı açık arttırma ile satacak. Konuyu Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında gündeme getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mersin’de TOKİ’nin birçok yerde arsa satacağını ben de gazetelerden öğrendim. Satılacak yerler arasında Mezitli’de 2 yer de var. Biri 500 metrekare, öteki de bin metrekareden biraz daha büyük 2 arsanın satılacağını gazetelerden öğrendik. Tapu kaydına bakıldığın da bu iki arsanın da 1 ay önce hazineden mülkiyet devri yapıldığı ve hazineye geçtiğini ve hazine tarafından da satıldığını öğrendik. Sanıyorum ki buradaki amaç buralarda toplu konut yapılamayacağına göre yasa gereği satıştan belediyelere verilmesi gereken pay belediyelerden kaçırılıyor. Yüzde 40’lık pay Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden kaçırılıyor. Biz toplu konuta karşı değiliz. Ancak yerel yönetimlere yukardan aşağı bir emrivaki yapılarak bun yapılırsa bu kuşkusuz rahatsızlık yaratır. Biz bunu daha önce de kurumlara bildirdik. Ancak buna rağmen diretilirse hakkımızı ararız. Büyükşehir Belediye Meclisimiz de buna karşı olmalıdır. Çünkü buradaki kullanım hakkını biz belirliyoruz. Merkezi hükümet bunda ısrar edip inatlaşmamalıdır. Hep birlikte meclis olarak bir duruşumuz olmalı” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA