14:20   MIP, TÜRKIYE’NIN AKıLLı LIMAN DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜLÜK EDIYOR   14:18   ANAMUR CEZA İNFAZ KURUMLARıNDA ÜRETIM, REHABILITASYON VE SOSYAL YAŞAM YERINDE INCELENDI   14:17   MERSIN MUT’TA FıRTıNA ÇATıYı UÇURDU   14:15   ATA EĞITIM MERKEZI, DERECIK İTFAIYESI’NI 5 GÜNLÜK KAPSAMLı EĞITIMLE AĞıRLADı   14:14   MERSIN’DE HAL KATLı KAVŞAĞı ILE KESINTISIZ ULAŞıM HEDEFI   14:13   MERSIN’DE PARK HALINDEKI ARAÇ YANDı   14:13   EVLERI SOYAN HıRSıZLAR ÖNCE KAMERAYA SONRA POLISE YAKALANDı   14:12   DOĞUM GÜNÜ NEDENIYLE DAĞıTıLAN ÇIKOLATALARı YIYEN 10 ÖĞRENCI HASTANEYE KALDıRıLDı   20:06   TOROSLAR’DA 11. ETAP İMAR PLANI TAMAMLANDI, YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILDI   20:04   TOROSLAR’DA 11. ETAP İMAR PLANI TAMAMLANDI, YATIRIMLARIN ÖNÜ AÇILDI  
 
   
 
 

Kuraklık endişesi çiftçileri korkutuyor


Beklenen yağışlar gelmeyince çiftçiler kara kara düşünmeye başladı. Siirt’te bu yıl yetersiz olan yağışlar nedeniyle, kuraklık endişesi çiftçileri korkutuyor. Çiftçiler bölgede bu yıl yağmur ve kar yüzü görmezken, geçen yılın en soğuk ayı olan aralık ayında da beklenen yağışların yağmaması üreticileri kara kara düşündürüyor.

 

Tarih : 28 Aralık 2022 Çarşamba 12:28

Bölgede beklenen yağışların gelmemesiyle beraber büyük bir kuraklıkla karşı karşıya kalacaklarını söyleyen Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, yağışların olmaması çiftçileri tedirgin ederken, umutlarını bu hafta yağması beklenen yağışlara bağladıklarını dile getirdi. Günbat, “Bu yıl ilimizde ve bölgemizde yeteri kadar yağmurlar yağmadı. Bu mevsimde gereken yağmurların yağmadığı görülmektedir. Bu yağmurlar yağmadığı takdirde ilimizde ve bölgemizde büyük kuraklıklar yaşanacak, çiftçiler zor durumda kalacaklar. Bölgemizin en büyük geliri tarım ve hayvancılıktır. Yağmurlar yağmasa otlar yeşermeyecek hayvan besicileri de zor durumda kalacaklar. Şuana kadar beklenen yağmurlar yağmamıştır, uykularımız kaçmaktadır. Bu kuraklıktan dolayı çok rahatsız oluyoruz, çok zor durumda kalıyoruz. İnşallah yağmurların yağmasını bekliyoruz. Ama yağmasa çok büyük zararlar olur bölgemizde” dedi. Yaşanan kuraklığın kendilerini zor durumda bırakacağını belirten Refik Keklik adlı çiftçi, yağışların olması için dua ettiklerini söyledi. Keklik, “Çiftçiyim bağ, bostan işiyle uğraşıyorum. Bu sene bereketli bir sene olması için yağışların yağmasını bekliyoruz. Güzel bir verim bekliyoruz. Gübre fiyatlarının düşmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA