ALNIMIZ AÇIK, BAŞIMIZ DİK!


Dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin komisyon toplantısı öncesi konuşan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Alnımız açık, başımız dik. Korkmuyoruz. Bir adım, bir milim ne eğiliriz ne geri adım atarız. Kaldırsınlar, bu kirli ellerin oyları ile kaldırsınlar. Kaldırmazlarsa alçaktır, namerttirler. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk, hakkını yemedik. Biz 85 milyonun, hazinenin parasını, rızkını bir avuç kirli müteahhitten koruduk ve savunduk. Bizim ne Mersin halkına ne de Türkiye’ye verilmeyecek hesabımız yoktur. Korkmuyorum. Dokunulmazlığımı kaldırın, kaldırmazsanız alçaksınız” dedi.

 

Tarih : 11 Ocak 2023 Çarşamba 16:23

Meclis Anayasa Adalet Karma Komisyonu, İYİ Partili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle hazırlık komisyonu kurulmasına karar verdi. Toplantıya CHP, HDP ve İYİ Parti milletvekilleri katılmadı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu'nun CHP'li üyeleri, komisyon toplantısı öncesinde açıklama yaptı.

“DOKUNULMAZLIĞIMI KALDIRIN”

Komisyon toplantısında dokunulmazlık dosyası görüşülen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır,  Alnımız açık, başımız dik. Şükürler olsun ki yüz kızartıcı, toplumu rahatsız eden bir iddia ile karşınızda değilim. Birazdan, şurada gördüğünüz binada bazı arkadaşlar dokunulmazlığımızın kalkması için el kaldıracak. Mesela bunlardan bir tanesi; Mersin'de kameraların huzurunda polislerimize ‘Şerefsiz' diyen AKP'nin sözcüsü Zeynep Gül Yılmaz, komisyon sözcüsü. Daha sonra Meclis'e gelecek, kimler el kaldıracak? Mesela 5 milyon dolarlık rüşvet sözleşmesi yaptığı iddia edilen Erzincan Milletvekili el kaldıracak. 180 milyon dolarlık kirli serveti edinip de paylaşamayan Zehra Taşkesenlioğlu el kaldıracak. Ya da İstanbul Belediyesi'nden milyonlarca burs alıp, yan gelip yatıp milletvekili olan AKP'li milletvekilleri el kaldıracak. Ya da gencecik bir akademisyeni öldüren katilleri evinde saklayan, yine Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz el kaldıracak. Evet, korkmuyoruz. Bir adım, bir milim ne eğiliriz ne geri adım atarız. Kaldırsınlar, bu kirli ellerin oyları ile kaldırsınlar. Kaldırmazlarsa alçaktır, namerttirler. Biz tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunduk, hakkını yemedik. Biz 85 milyonun, hazinenin parasını, rızkını bir avuç kirli müteahhitten koruduk ve savunduk. Bizim ne Mersin halkına ne de Türkiye'ye verilmeyecek hesabımız yoktur. Korkmuyorum. Dokunulmazlığımı kaldırın, kaldırmazsanız alçaksınız.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA