Kadınlardan ‘Adalet’ tepkisi!


Antalya’da, kendisinden boşanan Meral Fesli (39) ile 10 gün önce evlendiği Erden Fesli’yi (40) kesici aletle yaralayan Abdulrezzak Aydın (41), “İstesem öldürürdüm” söylemlerine rağmen 25 yıl hapis cezası almıştı. Aydın’ın aldığı cezayı az bulan Mersinli kadınlar, “Arkadaşımızı ve eşini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs eden Abdulrezzak Aydın üst sınırdan cezalandırılsın, Meral için adalet istiyoruz” diye haykırdı.

 

Tarih : 12 Ocak 2023 Perşembe 13:01

Hüseyin KIRKGÖZ

Mersin’de kadınlar, kasti bir şekilde eski eşini yaralayan Meral Demir Fesli ve yeni eşi Erden Fesli için bir araya geldi. Mersin Kadın Savunma Ağı öncülüğünde Pozcu’da bir araya gelen kadınlar ve LGBTİ+’lar bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Ceren Şahbaz, “Gerçek adalet sağlanana kadar davanın peşini bırakmayacağız” dedi.

“BİRÇOK DELİL GÖRMEZDEN GELİNMİŞTİR”

Üst sınırdan ceza verilmemesinin adaletsizliğin göstergesi olduğunu ifade eden Şahbaz, “6 Nisan 2022 günü Antalya’nın Kepez ilçesinde Abdulrezzak Aydın isimli erkek şu an aramızda olan Meral Demir Fesli ve Erden Fesli’yi kasten ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüs etmiştir. Meral’in eski eşi olan fail çocuklarını görme bahanesi ile girdiği evde Meral ve eşine falçata ile saldırarak ağır şekilde yaralamış, işkence ederek ölmelerinden emin olana kadar beklemiştir. Ancak polisin kapıyı kırmasıyla fail etkisiz hale getirilmiştir. Antalya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 5. celsesinde fail Abdulrezzak Aydın, Meral Fesli’ye yönelik suçtan 14 yıl, Erden Fesli’ye yönelik işlediği suçtan 11 yıl toplam 25 yıl ceza aldı. Failin daha önce Meral’i tehdit etmiş olması, kamera görüntüleri, tanık beyanları, kapıyı içerden kilitlemesi söz konusu iken mahkeme sanığın tasarlamaya yönelik eyleminin tespit edilemediği yönünde karar vermiştir.  Kamuoyunda çok fazla yankı bulan bu davada faile haksız tahrik indirimi, iyi hal indirimi uygulanmamış ancak fail erkeğin üst sınırdan ceza almaması için de birçok delil görmezden gelinmiştir. Suçun eski eşe karşı işlenmiş olması cezanın ağırlaştırılmasını gerektirirken bu da dikkate alınmamıştır” ifadelerini kullandı.

“ABDÜLREZZAK AYDIN ÜST SINIRDAN CEZALANDIRILSIN”

 “Erkekler ‘seni öldürürsem 3 gün yatar çıkarım bana bir şey olmaz’ deme cüretini işte erkek yargının bu kararlarından alıyor. Fail erkeklerin işlediği suçlarda indirime gerekçeler bulunurken, hayatını savunan, özsavunma hakkını kullanan kadınların yargılandığı davalarda lehine hususlar göz ardı ediliyor. Oysa ki bir günde 4 kadının öldürüldüğü, 6284 sayılı yasanın gereklerinin uygulanmadığı koşullarda özsavunma haktır” diye konuşan Şahbaz, “Katledilen kadınların çok büyük bir kısmı eş, eski eş, sevgili, baba yani en yakınındaki erkekler tarafından öldürülüyor. İktidarın aile politikaları ve erkek egemen sistemden güç alan erkekler boşanmış olsa dahi kadınların hayatlarını tahakküm altına alma, alamadığında şiddet uygulama hatta öldürme hakkını kendinde buluyor. Çünkü bu sistem kadınların canları pahasına kutsadığı ailelerin devamı için erkeklere kadınlar üzerinde sonsuz denetim hakkı veriyor. Aileyi değil kadınları koruyun. Kadına yönelik şiddete karşı önceliğin önleyici politikalar üretmek ve kadınları şiddete karşı korumak olmalı. Şiddetin önlenemediği yerde adil yargı kararları caydırıcılık açısından önemlidir. Ayrıca cezasızlıkla ödüllendirilen erkekler kadınlara ve çocuklara yönelik yeni suçlar işlendiğine defalarca şahit olduk. Fail Abdulrezzak Aydın infaz hükümleri ve tutuklu kaldığı süre dikkate alındığında yaklaşık 15-16 yıl sonra aramızda olarak güvenliğimizi tehdit edecektir. Meral avukatı aracılığıyla mahkemenin vermiş olduğu karara itiraz ederek, failin üst sınırdan ceza alması için temyiz yoluna gitmiştir. Gerçek adalet sağlanana kadar davanın peşini bırakmayacağız. Arkadaşımızı ve eşini tasarlayarak öldürmeye teşebbüs eden Abdulrezzak Aydın üst sınırdan cezalandırılsın. Meral için adalet istiyoruz. Erkek adalet değil gerçek adalet!” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA