Mahkeme kararına rağmen direniyoruz


Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Bozdoğan Mahallesi’nde yapılması planlanan jeotermal sondaj araştırması ile ilgili basına bilgi veren Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç konunun yakın takipçisi olduklarını belirtti. Bahse konu projeye karşı olduğunu belirten Başkan Kılınç “Mahkeme kararına rağmen projenin onaylanmaması için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz” dedi.

 

Tarih : 13 Ocak 2023 Cuma 12:59

“BAĞLAYICI OLAN MAHKEME KARARIDIR”

Konu ile ilgili ilk başvuru geldiği andan itibaren Anamur Belediyesi olarak 3 kez olumsuz görüş verdiklerini belirten Başkan Kılınç çalışma yapmak isteyen firmanın mahkeme kararı ile konuyu yasal hale getirdiğini ifade etti. Mahkeme kararının bağlayıcı olduğunu belirten Başkan Kılınç “Konu ile ilgili bize ilk başvuru geldiği andan itibaren Bozdoğan Mahallemizde yapılacak olan jeotermal araştırma çalışmaları ile ilgili bir araştırma gerçekleştirdik ve yapılacak olan çalışmaların bölgede yaşayan vatandaşlarımızın menfaatine olmadığını tespit ederek konu ile ilgili belediyemize gelen görüş yazılarının tamamına olumsuz cevap verdik. Bu aşamada ilgili firma projede değişikliğe giderek konuyu da yargıya taşımış. Mahkeme kararına göre Anamur Belediye Başkanlığının olumsuz cevap verme durumu yoktu. Ancak biz yine de bölgede yaşayan vatandaşlarımızın bu konuda rahatsız olduğunu göz önünde bulundurarak yazı yazdık” dedi.

“HALKIN YANINDAYIZ”

Jeotermal sondajlar sırasında akışkan ile beraber dışarı çıkabilecek gazların çıkıp çıkmayacağı, çıkması durumunda koku ve zehirli gazlara karşı nasıl bir önlem alınması gerektiği, çıkan akışkanın yerel bitki örtüsüne zarar verip vermeyeceği ve ayrıca faaliyet sırasında oluşacak gürültü hesaplamalarında, kamyon, çamur mikseri, çamur pompası gibi makinelerden kaynaklı gürültünün de değerlendirilip proje dosyasına eklenmesi şartıyla mahkeme kararından doğan mecburiyet nedeniyle çalışma yapılmasını istediklerini kaydeden Başkan Kılınç, “Bu yazının Türkçesi, buradan zehir gaz çıkarsa, bitki örtüsü ve canlılar zarar görürse, vatandaşlarımızı olumsuz yönde etkileyecek bir durum olursa biz Anamur Belediyesi olarak çalışmaları durdurmak için elimizden geleni yaparız demektir. Buradan yine tekrar ediyorum, evet mahkeme bir karar vermiştir. Kanunlar karşısında kimsenin bir şey söyleme durumu yoktur ancak bizim önceliğimiz Bozdoğanlı hemşehrilerimizdir. Hemşehrilerimizin zararına olan hiçbir durumun yanında yer almamız mümkün değildir” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA