Çukurova’ya İspanyol Hoca!


Kurduğu yıldızlar topluluğu kadrosuyla Cumhurbaşkanlığı Kupasını alan, ING Kadınlar Basketbol Ligi’nde liderlik koltuğunda otururken, Euroleague’de de iddialı durumda bulunan Çukurova Basketbol Takımı’nın başantrenörü belli oldu. Çukurova’nın yeni Koçu İspanya’nın Avenida takımını çalıştıran Roberto Iniguez oldu. Kariyerinde sayısız başarılara ulaşan Roberto Iniguez, 2013-2014’te Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nda 2 sezon başantrenörlüğünü de yapmıştı. Mersin’de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden İspanyol hoca Mersinlilerden salonu doldurmalarını istedi.

 

Tarih : 17 Ocak 2023 Salı 17:46

Necdet TAŞ

Kurduğu yıldızlar topluluğu kadrosuyla Cumhurbaşkanlığı Kupasını alan, ING Kadınlar Basketbol Ligi'nde liderlik koltuğunda otururken, Euroleague'de de iddialı durumda bulunan Çukurova Basketbol Takımı'nın başantrenörü belli oldu. Kurduğu yıldızlar topluluğu kadrosuyla Cumhurbaşkanlığı Kupasını alan, ING Kadınlar Basketbol Ligi'nde liderlik koltuğunda otururken, Euroleague'de de iddialı durumda bulunan Çukurova Mersin Yenişehir Belediye Basketbol Takımı'nın başantrenörü belli oldu. Çukurova'da, Ekrem Memnun'un görevine son verilmesinin ardından başlayan hoca arayışı tamamlandı ve yeni Başantrenör İspanya'nın Avenida takımını çalıştıran Roberto Iniguez oldu. Kariyerinde sayısız başarılara ulaşan Roberto Iniguez, 2013-2014'te Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı'nda 2 sezon başantrenörlüğünü de yapmıştı.

ANTRENÖRLÜK KARİYERİ

2003-2011 Valencia Basket, 2011-2012 Ros Casares Valencia, 2012-2014 Fenerbahçe2015-Uni Girona, 2015-2017 Nadejda Orenburg, 2017-2019 Sopron Basket, 2019-2020 Dinamo Kursk, 2020-2023 Perfumerías Avenida

INİGUEZ'İN BAŞARILARI

2012 Euroleague Şampiyonluğu, 2012 İspanya FB Şampiyonluğu, 2017-18-19 Macaristan Ligi Şampiyonluğu, 2019 Macaristan Kupası, 2020-21 İspanya LFB Super Kupası, 2020-21 İspanya Lig Şampiyonluğu, 2022 İspanya LFB Endesa Şampiyonluğu ve 2022 İspanya Queen's Cup Şampiyonluğu

ÜNLÜ: “BİZİ TERCİH ETMESİ BİZİ MUTLU ETTİ”

Çukurova Basketbol yeni koçuyla Mersin basınını bir araya getirdi. Roberto Iniguez’in Avrupa’nın ve Dünyanın kadın basketbolunda çok önemli bir isim olduğunun altını çizen Çukurova Basketbol Genel Koordinatörü Ender Ünlü, “yeni hocamızla 1,5 yıllık sözleşme imzaladık. Avrupa Ligini kazanmış ve 8 defa da final oynamış tecrübeli bir koç. Böyle bir zamanda bizi tercih etmesi de bizi çok mutlu etti. Koçu biz uzun yıllardır istiyorduk ancak kısmet olmadı çünkü hep uzun süreli sözleşmeler yapıyordu. Başkanımızın da çok istediği bir isimdi. Zaten sezon başında da kendisine teklifte bulunduk ancak olmamıştı. Bizde yabancılık çekeceğine inanmıyorum çünkü daha önce Türkiye’de Fenerbahçe’de de görev yapmış bir isim. Yani ligimizi çok iyi bilen bir koç. Bu da bizim için çok büyük avantaj” dedi.

INİGUEZ: “TÜRKİYE’YE DÖNDÜĞÜM İÇİN MUTLUYUM”

Mersin basınıyla bir araya gelen tecrübeli koç ise, “Bir dönem Fenerbahçe’de de görev yaptım. Türkiye’ye tekrardan döndüğüm için çok mutluyum. Türkiye’yi çok seviyorum ve Mersin’de bulunmaktan da çok mutluyum. Çukurova Basketbol organizasyona da katıldığım için de çok mutluyum. Avenida’da ayrılmak kolay olmadı çünkü uzun yıllar orada görev yaptım. Ancak Avenida’yı artık geride bıraktım ve tek düşüncem Çukurova Basketbol’un başarısı. Mersinlilerden isteğim iç saha maçlarında salonu doldurmaları ve bizi desteklemeleri. Koçluk çok bir meslek. Geçmişi konuşmak istemiyorum. Güçlü bir kadromuz var. Bu güçlü kadromuzla başarılar kazanmak istiyoruz. Ancak yine de birkaç isimle daha kadromuzu daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu takıma her oyuncu gelmek ister ve istiyor da… Bir hamle yapacağız ancak bu doğru oyuncu olmak zorunda” dedi.

Öte yandan Euroleague Women B Grubunda oynadığı 9 maçtan 5’ini kazanarak 14 puanlı 4 takım arasında averajla 3. sırada yer alan Çukurova Basketbol, bu akşam oynayacağı 10. maçta daha önce Fransa’da 7 sayı farkla 61-68 yendiği Basket Landes’i Mersin’de ağırlayacak.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA