Tarsus’ta Şahin’e güvenoyu!


Tarsus 1 Nolu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefaleti Kooperatifi’nin genel kurul toplantısında mevcut Kooperatif Başkanı Mahmut Şahin ve ekibi, bir hizmet dönemi için esnaf ve sanatkârlardan güvenoyu aldı.

 

Tarih : 4 Şubat 2023 Cumartesi 19:54

 Hüseyin KIRKGÖZ

Kooperatif hizmet binasında, Divan Başkanlığını 1. Bölge Esnaf Kefalet Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Muhammet Yalçın’ın yaptığı genel kurula, Tarsus esnaf ve sanatkârları yoğun bir katılım gösterdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrası söz alan Kooperatif Başkanı Mahmut Şahin, bu soğuk ve yağışlı bir günde genel kurul toplantısına katılan tüm üyelere teşekkür etti. Mahmut Şahin, yönetime geldikleri 2005 yılından bu yana geçen süre içinde kooperatife kredi almak için başvuruda bulunanları boş çevirmediklerini ve 2022 yılında 1380 esnafa yaklaşık 360 milyon TL kredi verdiklerini, göreve geldikleri günden bu yana da yaklaşık 12 bin esnafa toplamda 950 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK”

“2022 yılında bin 385  Esnaf ve Sanatkarımıza değişik vadelerde ve yıllık yüzde 7,5 faizle  toplam 355 milyon 963 bin TL kredi kullandırdık. Böylece göreve geldiğimiz 2005 yılından bu yana 11 bin 753 Esnaf ve Sanatkarımıza toplam 949 milyon 463 bin 272,94  TL kredi kullandırmış olduk” şeklinde konuşan Şahin, “Kooperatif kredi faizlerimiz yüzde 9,50 ‘den yüzde 7,50’ye düştü. Kredi üst limiti ise 350 milyon TL’den 500 milyon TL’ye çıktı. Esnaflarımız 5 yıla varan vadelerde; aylık, 3 aylık ve 6 aylık ödemeli krediler kullanmakta şu an. Ayrıca araç ve iş yeri alımlarında kredi üst limitimiz 1.5 milyon TL’ye çıktı ve 84 ay vadeli olarak bu kredileri vermekteyiz. Kooperatifimiz bu gayretli, disiplinli ve özverili çalışma neticesinde ülkemizde ki mevcut Kredi Kooperatiflerinin içerisinden ilk 17’ye girdi. Bölgemizde ki 53 Kooperatifin içinde ise ilk 3’deyiz. Tarsusumuzu, Esnaf ve Sanatkarlarımızı, Hemşehrilerimizi temsil eden tüm çalışmalara Yönetimi, Denetimi ve personeliyle Maddi-Manevi her türlü desteği sunduk. Ulaşabildiğimiz tüm Esnaf ve Sanatkarlarımızın Düğün, Cenaze başta olmak üzere her türlü dertlerine, sevinçlerine ortak olmak için Yönetimi-Denetimi ve Personeliyle  7 gün 24 saat faaliyette bulunduk. İçeride ve dışarıda Tarsusumuzu temsil eden tüm kurum kuruluşların faaliyetlerine katıldık. Kapımız kredi kullanmak için yasal şartları taşıyan tüm Esnaflarımıza açıktır. Elimizden gelen her türlü desteği siz Esnaf ve Sanatkarlarımız için vermeye hazırız. Anlatacak dinleyecek çok konumuz var fakat bu kısa zamana ancak bu kadarını sığdırabildik. Eğer şimdiye kadar sürçü lisan ettiysek, bilmeden istemeden kalbinizi kırdıysak hoşgörünüze ve affınıza sığınıyoruz.  Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olması dileklerimle her birinize ayrı ayrı saygılarımı sunuyor; sağlık, mutluluk ve bereketli kazanç dolu bir yıl diliyorum” ifadelerini kullandı.

 Yönetim ve denetim kurulu faaliyetlerinin okunmasının ardından yapılan seçimde, Mahmut Şahin’in hazırladığı tek liste oylandı. Mahmut Şahin başkanlığındaki Yönetim Kurulu Aziz Keleş, Kaplan Kiltaş, Cumali Taş ve Hayri Başlı’dan oluştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA