Kiraları ev sahipleri artırıyor!


Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası artan konut fiyatlarının sorumlusu olarak emlakçıların gösterilmesi üzerine bir açıklama yapan MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Ümit Mete, “Konut fiyatlarını gayrimenkul danışmanları değil, ev sahibi belirler. Her iki tarafı korumakla yükümlü olan emlakçı ise sadece aracıdır” dedi. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan da, “Her sektörden fırsatçılar çıkabilir ancak münferit birkaç olay camiaya yüklenemez” diye konuştu.

 

Tarih : 20 Şubat 2023 Pazartesi 14:24

Necdet TAŞ

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası artan konut fiyatlarının sorumlusu olarak emlakçıların gösterilmesi üzerine sektör temsilcileri MTSO 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi organizasyonunda bir araya geldi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ve sektör temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Komite Başkanı Ümit Mete, “Biz, bu tür felaketlerde ortaya çıkan karaborsa meslek grubu değiliz” dedi. Gayrimenkul danışmanlarının aracı hizmet kurumları olduğunu hatırlatan Mete, “Konut fiyatlarını gayrimenkul danışmanları değil, ev sahibi belirler. Her iki tarafı korumakla yükümlü olan emlakçı ise sadece aracıdır. Keşke fiyatları gayrimenkul danışmanları belirlese de herkes değerinde alışveriş yapıp mağdur olmasa” dedi.

“DEPREMZEDELERDEN KOMİSYON DAHİ ALMIYORUZ”

İlk günden itibaren Mersin’de gayrimenkul danışmanlarının depremzede yurttaşlara destek için her türlü çabayı gösterdiğini, kendilerinden komisyon almadıklarını vurgulayan Mete, “Bu işi yapıp suiistimal edenler kayıt dışı çalışanlardır, emlakçı değildir. Bizler depremin ilk gününden itibaren barınma milli bir sorundur diyerek bu sorunun çözümü için ailelerimizin yanında olmak yerine depremzedelerimizin yanında olup, sıcak yuvalara yerleşebilmeleri için fedakarca çalışmayı tercih ettik. Bir de üzerine emlakçılar sizi kandırmasın denmesini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.  Komite Başkan Yardımcısı Zeki Kılıçdoğan bu süreçte komite olarak evsahipleriyle de görüşüp fiyatlar konusunda daha anlayışlı olmalarını isteyip bu talebe uymayanlarla çalışmayacaklarını dile getirirken Emlakçılar Odası Onursal Başkanı Yavuz Selim Madenli ise denetim yetersizliklerinden şikayetçi oldu.

“SEKTÖRÜN ROLÜ YOK”

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ise, konut fiyatlarının artışında emlak sektörünün rolü bulunmadığını vurgulayan Başkan Kızıltan, “Sektörünüzün depremin ilk gününden itibaren ne kadar duyarlı çalıştığını takip ediyorum. Tabii ki her sektörden fırsatçılar çıkabilir ancak münferit birkaç olay camiaya yüklenemez” diye konuştu. Sektöre önümüzdeki süreç için tavsiyelerde de bulunan Kızıltan, “Komite olarak evlerinde ücretsiz misafir barındırmak isteyen kişiler için bir organizasyon yapabilirsiniz ya da elinizdeki fiyat envanterlerini kullanarak hangi bölgelerde fiyatların artırıldığı konusunda teknik bir çalışma yaparak kamu kurumlarına destek verebilirsiniz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA