İYİ Partili Çelik, “Mersin tıkanmış durumda”


Deprem sonrası Mersin’e yoğun göçün kenti tıkadığına dikkat çeken İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, “Mersin iktidarın kötü yönetimi yüzünden, demokratik anlamda sıkıntıya düşürülmüş durumdadır. Maalesef, Mersin şu anda tıkanmış durumdadır, her yer dolu; trafik ve altyapı felç, su temininde zorluklar var ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten “Mersin istiap haddini aştı.” diyor. Bu konuda ne yapılıyor? Yapılan hiçbir şey yok. Devlet kaynaklarını buraya acilen göndermek gibi, depremin olumsuz etkilerini asgariye indirmek gibi iktidarın görevleri olduğunu burada hatırlatmak istiyorum. Derhâl konuya el atıp kaynak transferleri yaparak Mersin’e özel bir statü tanıyın diyorum” dedi.

 

Tarih : 2 Mart 2023 Perşembe 12:27

Necdet TAŞ

Deprem felaketi sonrası Mersin’e yerleştirilen Suriyeliler ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik, kaynak transferleri yapılarak Mersin'e özel bir statü tanınmasını talep etti. Hükümete sert sözlerle yüklenen Çelik, “Öyle alanlara çıkıp “helalleşme” ya da “bağışlama” gibi hitaplarla bu iş halledilecek gibi gözükmüyor, tam tersine “İlk iki günde tedbir alamadık helalleşelim.” demek insanlarımızla alay etmektir. Bunun helalleşmesi olmaz, hesaplaşması olur. Şimdi düşünüz, deprem olur olmaz ilk yapılması gereken askeri ve madencileri deprem bölgesine sokmaktı. Bu yapıldı mı? Yapılmadı. Arama kurtarma ekiplerini deprem bölgesine sokup insanlarımızı enkazdan kurtarmak gerekiyordu. Bu yapıldı mı? O yapılmadı çünkü arama kurtarma birliklerini, Sivil Savunma Kanunu’nu lağvettiniz, bunları ortadan iktidar kaldırdı. Kötü yapılaşma, kaçak yapılaşma konusunda belediyeden başlayıp Çevre Şehircilik Bakanlığına kadar uzanan ve zincirin içinde yapı denetim şirketleri dâhil nelerin döndüğünü tüm kamuoyu biliyor. Bu konuda ne gibi tedbir aldınız? Hiçbir tedbir almadınız. Kaç defa imar affı çıkardınız, ben soruyorum” ifadelerini kullandı.

“MERSİN TIKANMIŞ DURUMDA”

“Baştan sona organizasyonsuzluk, baştan sona iş bilmezlik, baştan sona kepazelik. Şahsen deprem bölgesinde bulunmuş bir kişi olarak söylüyorum, burada iktidarın ağır bir kusurunun olduğu muhakkaktır ve iktidarın ağır bir sorumluluğu var. Değerli milletvekilleri, diğer taraftan, yapılan açıklamada deniyor ki: “185 bin enkaz, 45 binden fazla vefat, 108 bin civarında yaralı var.” Bu büyük bir rakam, bu rakamlar ürkütücüdür arkadaşlar. Şimdi, deprem bölgesinde olağanüstü hâl ilan edildi, Sayın Cumhurbaşkanı kararnamelerle ülkeyi yöneteceğini zannediyor. Hileye tevessül etmeden, OHAL statüsünü istismar etmeden biz adam gibi devletin yönetilmesini istiyoruz” ifadelerini kullanan Çelik, “Mersin bölgenin yükünü çekiyor. Mersin bugün itibarıyla 1 milyon 916 bin nüfusa sahip, kabaca 2 milyon diyebiliriz zaten 420 bin civarında geçici koruma statülü ve kaçak gelen Suriyeli var. Peki, Mersin deprem bölgesinden gelen insanlarla şu anda ne duruma geldi? Depremle birlikte Mersin'e gelen 440 bin kişidir, bu 440 bin kim bunu biliyor musunuz? Depremzede vatandaşlarımız ve yine depremzedelerle birlikte gelen Suriyeliler. Biz, depremde yurttaşlarımızı her zaman başımızın tacı yapmışızdır, evimizi, yüreğimizi onlara açmışızdır. Ancak deprem bahanesiyle Mersin'in Suriyelilerce istila edilmesi asla kabul edilemez. Böylece, Mersin'de 860 bin civarında dışarıdan gelen bir nüfus mevcuttur. Yani toplamda 460 bin Suriyeliden bahsediyorum. Özetle arkadaşlar, Mersin iktidarın kötü yönetimi yüzünden, demokratik anlamda sıkıntıya düşürülmüş durumdadır. Maalesef, Mersin şu anda tıkanmış durumdadır, her yer dolu; trafik ve altyapı felç, su temininde zorluklar var ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız zaten “Mersin istiap haddini aştı.” diyor. Bu konuda ne yapılıyor? Yapılan hiçbir şey yok. Devlet kaynaklarını buraya acilen göndermek gibi, depremin olumsuz etkilerini asgariye indirmek gibi iktidarın görevleri olduğunu burada hatırlatmak istiyorum. Derhâl konuya el atıp kaynak transferleri yaparak Mersin'e özel bir statü tanıyın diyorum” dedi.

MHP’Lİ ŞİMŞEK; “MERSİN’E DESTEKLER ARTMALI”

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de,  “Son bin yılın en büyük doğal afetiyle karşı karşıyayız. Depremin yaşandığı ilk saatlerden itibaren gerek vatandaşlarımız gerekse Mersin'deki bütün kamu kuruluşlarımız DSİ, orman, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız deprem bölgesine yardım için seferberlik ilan etmişlerdir; gerek iş makineleriyle gerek diğer hizmetlerle bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışmışlardır. Depremden sonra da 400 binin üzerinde depremzede şu anda Mersin’de misafir olarak bulunmaktadır. Ben özellikle depremin hemen akabinde ilimize gelen depremzedeleri şehrin girişinden itibaren karşılayıp, yemeklerini ikram edip, sofralar kurup, yufka ekmekler yapıp onları misafir eden hemşehrilerimle gurur duyuyorum, onlara teşekkür ediyorum. Bu yaraları el birliğiyle saracağız. Bu arada kaymakamlıklarımız ve belediyeler de bu depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için gece gündüz çalışıyorlar. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız belediyelerimize ve kaymakamlıklarımıza destek göndermiştir, bu desteğin artırılarak devam ettirilmesini talep ediyorum” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA