Sahili bırak, Akdeniz ve Toroslar’a bak!


Mersin’le ilgili imar planlarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İşte gördük ihmalin sonucu hüsran, gözyaşı ve acı… Gerçeklerden kaçamayız. Artık Mersin’i de deprem bölgesi olarak görmeli ve çalışmalarımızı da ona göre yapmalıyız” dedi. MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat ise, “Herkes sorunun sadece sahilde olduğunu ifade ediyor ama asıl bizim dikkatleri iç kesimlere çekmemiz lazım. Özellikle de Akdeniz ve Toroslar’a dikkat etmemiz lazım. Bu bölgelerde mühendislik ve mimar yardımı almadan yapılmış binalar var” dedi.

 

Tarih : 8 Mart 2023 Çarşamba 15:22

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi, Başkan Vahap Seçer başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Toplantının ana gündemi ise deprem ve kentsel dönüşüm oldu.

SEÇER; “İHMALİN SONUCU HÜSRAN, GÖZYAŞI VE ACI”

Konuyla ilgili konuşan Başkan Seçer, “Mersin’de zemin etüdü sorunu var. İmar çalışmalarımızı yeniden gözden geçirmemiz ve imar planlarımızı da oy birliğiyle geçirmemiz lazım. Sahilde ciddi tehlike var. O dönemin teknolojisiyle, zemin etütleri yapılmadan deniz kumundan yapılmış çok sayıda yapı stoku mevcut. Kötü zemin üzerine ve tarım alanlarına binalar yapılmış ve yapılmaya da devam ediliyor. İmara açılmaması gereken yerler imara açılıyor. Deprem bölgesinde değiliz ama yaşadık ve gördük. Eğer 6 Şubat’taki sarsıntı 15 saniye daha sürseydi Mersin’de de çok sayıda bina yıkılacaktı. Deprem olmadan önlem almamız lazım. Elimiz kolumuz bağlı deprem olacak diye beklersek hiçbirimiz güvende değiliz. Deprem olduktan sonra eğer unutursak acısını yaşarız. Çocuklarımız bize intizar etmesin. Uygulamada zafiyet varsa sıkıntı var demektir. Neymiş 1999 depreminden sonra yapılan binalarda sorun yokmuş, bal gibi de sorun var. Çünkü ona göre demir kullanılmamış, zemin etüdü yapılmamış… İşte gördük ihmalin sonucu hüsran, gözyaşı ve acı… Gerçeklerden kaçamayız. Artık Mersin’i de deprem bölgesi olarak görmeli ve çalışmalarımızı da ona göre yapmalıyız” dedi.

TAT; “ASIL SORUN AKDENİZ VE TOROSLAR’DA”

MHP Grup Başkanvekili Mahmut Tat ise, “Acilen almamız gereken tedbirler var. İnşaatlar yönetmeliklere göre belki yapılıyor ama yeni yapılan binaların da yıkıldığını gördük. Türkiye aslında belli aralıklarla büyük depremler yaşayan bir ülke. Depremlerden sonra hep şunu yapacağız diyoruz ama unutuyoruz. Elimizdeki imkanlarla ve alabileceğimiz desteklerle Mersin’i acilen masaya yatırmamız lazım. Mersin belki deprem bölgesi değil ama ciddi sarsıldık. Allah korusun olası bir büyük depremde daha Mersin’de de binalar yıkılabilirdi. Herkes sorunun sadece sahilde odluğunu ifade ediyor ama asıl bizim dikkatleri iç kesimlere çekmemiz lazım. Özellikle de Akdeniz ve Toroslar’a dikkat etmemiz lazım. Şuanda Mersin’de bana göre acilen ele almamız gereken ilçelerimiz Akdeniz ve Toroslar. Elbette Yenişehir ve Mezitli’nin sahil kesimi de sıkıntılı ama asıl sorun bu ilçelerimizde. Bu bölgelerde mühendislik ve mimar yardımı almadan yapılmış binalar var. Oğlu askerden gelmiş üste bir kat çıkmış, kızı evlenmiş bir kat daha çıkmış” dedi. NECDET TAŞ’IN HABERİ 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA