Yeşil Sol Parti’den HÜDA-PAR açıklaması


Mersin’de HÜDA PAR’ın AK Parti listesinden Mersin 4. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Dinç’in seçim çalışmasına kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırı düzenlendi. Akdeniz ilçesinde Çilek Mahallesi’nde meydana gelen olayda bazı parti üyeleri yaralandı. HÜDA PAR saldırıdan dolayı HDP’yi yani Yeşil Sol Parti’yi suçlarken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Yeşil Sol Parti Mersin İl Başkanlığı ise saldırıyla ilgilerinin olmadığını ifade ederek, “Kirli tezgahlara geçit vermeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 2 Mayıs 2023 Salı 11:07

Necdet TAŞ

Mersin'de HÜDA PAR seçim standı önünde partililerle çıkan arbedede bir kişinin darp sonucu yaralandığı belirtilirken, havaya ateş açan şahıs polis tarafından yakalandı. İddiaya göre, HÜDA PAR üyesi bir grup, seçim çalışmaları çerçevesinde merkez Akdeniz ilçesi Çilek Mahallesi Bekirde Yolu civarında stant kurdu. Bu sırada bazı HDP yandaşları stant kuran partililerle tartıştı. Tartışma sırasında Bedri B. adlı şahıs, üzerinde taşıdığı silahla havaya bir kaç el ateş açarak kaçtı. Kaçan şüpheli, polis ekiplerince kısa süre içerisinde suç aleti tabanca ile birlikte yakalanarak gözaltına alınırken, olay sırasında HÜDAPAR'lı bir kişinin darp sonucu yaralandığı belirtildi. Gerginliğin yaşandığı olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, silahla ateş eden şüphelinin 21 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi.

SAĞLAM; “KURBANLIK KOYUN DEĞİLİZ”

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam saldırının ardından sosyal medya hesabından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı, HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı etiketleyerek açıklama yaptı. Sağlam, ''Kökümüzü kurutmak” için gönderdiğiniz çeteler Mersin’deki standımıza silahlı saldırıda bulundu. Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın; biz çok sabırlıyız ama kurbanlık koyun değiliz. HÜDA PAR'a saldırılarınızın talimatını nereden aldığınızı da biliyoruz” dedi. Sağlam, "Kiralık maşaların bir an önce yakalanıp gereğinin yapılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

DİNÇ; “HÜDAPAR'IN KÖKÜNÜ NASIL KAZIYACAKSINIZ?”

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Mersin 4. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Dinç, saldırıda 3 arkadaşlarının darp sonucu yaralandığını belirterek, "Bu saldırının failleri, gece gündüz partimiz hakkında olur olmaz iftiralar atan CHP'dir, HDP'dir, PKK'dır ve onların avaneleridir. Çünkü onların yaptıkları bu kirli algılar sonucu, hedef göstermeleri sonucu çeteleri bu saldırıyı gerçekleştirme cesaretini gösterdiler. Eğer çeteleri, Edirne Cezaevinden Cumhur İttifakı'na 'Taliban İttifakı' derse, çetesi de burada zıplar. Eğer Mansur Yavaş, 'Biz Hüdapar'ın kökünü kazıyacağız' derse, bu sonuçlar doğacaktır. Onlara sormak lazım, Hüdapar'ın kökünü nasıl kazıyacaksınız? Yeni bir Yasin Börü olayı mı yaşatacaksınız?" dedi. Bu saldırının ilk olmadığını, daha önce de Bursa, Yalova ve Tarsus'ta da benzer saldırılar gerçekleştirildiğini kaydeden Dinç, "Bizler onların yaptığı bu çirkin saldırılara rağmen, söyledikleri bu yalanlara ve iftiralara rağmen sağ duyulu olmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde şiddete başvurmadan meşru zeminde siyaset yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

DEMİR; “SALDIRILAR HDP MERKEZLİ”

HÜDA PAR Akdeniz Koordinatörü Salih Demir ise, 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıkları andan itibaren, Millet İttifakı bileşenlerinden CHP ve İYİ Parti ile birlikte HDP ve PKK tarafından Hüdapar'a karşı yoğun bir kara propaganda yürütüldüğünü söyledi. Hüdapar aleyhine itibarsızlaştırma, düşmanlaştırma ve imha politikası yürüten bu odakların, çeşitli yol ve yöntemlerle kirli algılar oluşturduğunu savunan Demir, "Yapılan kirli algılara karşı 'savaşa değil seçime gidiyoruz' söylemimizi ısrarla tekrar etmemize rağmen, bir seçim için memleketi ateşe vermekten çekinmeyen CHP, İYİ Parti, HDP ve PKK, gün geçtikçe saldırı dozunu arttırmıştır. Son alarak Mansur Yavaş'ın 'kökünü kazıyacağız' ifadesi ile direk saldırılar başlamıştır. Bu saldırıların talimatı Kandil'den verilmekte, Edirne Cezaevinde kurgusu hazırlanmakta, CHP ve İYİ Parti merkezlerinde hedef noktalar belirlenmekte ve HDP merkezinden saldırılar uygulamaya konulmaktadır" şeklinde konuştu.

YEŞİL SOL PARTİ: “HÜDA-PAR’A YAPILAN SALDIRI İLE İLGİMİZ YOK”

Mersin’de yapılan provokasyona ilişkin yazı bir açıklama yayımlayan Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü, “Kirli tezgâhlar ve provokasyonlara geçit vermeyeceğiz” dedi. Saldırıyı kınayan Yeşil Sol Parti, “Saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin partimizle hiçbir bağı olmadığını belirtiyoruz” bilgisini paylaştı. Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü, HÜDA-PAR standına yönelik saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. "Kirli tezgahlar ve provokasyonlara geçit vermeyeceğiz” denilen açıklamada, saldırıyı Yeşil Sol Parti ile ilişkilendirmeye çalışan kişi ve medya kuruluşları hakkında yasal işlem başlatılacağı belirtildi.  Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Mersin İl Örgütü, Mersin’de HÜDA PAR seçim standı önünde yaşanan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.   Açıklamada şu ifadeler yer aldı:  “Basına ve kamuoyuna; Bugün saat 15.00 sularında Çilek Mahallesi Bekirde Yolu'nda seçim çalışmaları kapsamında stant açan HÜDA-PAR'lılara yönelik saldırıyı kınıyoruz ve saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin partimizle hiçbir bağı olmadığını belirtiyoruz. Her seçim sürecinde kirli eller tarafından devreye konulan toplumu ayrıştırıcı provakasyon ve senaryolara artık halkımızın itibar etmediğini biliyoruz. Ancak saldırının hemen ardından partimizi olayla ilişkilendirmeye çalışan kişi ve medya kuruluşları hakkında yasal süreci başlatacağımızı buradan belirtiyoruz. Kirli tezgahlar ve provokasyonlara geçit vermeyeceğiz Bizler, Yeşil Sol Parti olarak tüm karanlık senaryo girişimlerine rağmen umudumuzu yitirmeden, bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getireceğimizin sözünü yineliyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA