“Mersin sahip olduğu potansiyeli değerlendiremiyor”


14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde son 10 güne girilirken çalışmalarını ara vermeden sürdüren CHP Mersin Milletvekili ve DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Akdeniz Ziraat Odasını ziyaret ederek oda başkanı Musa Yılmaz ve yönetim kurulu ile bir araya geldi. DEVA Partisi Mersin İl Başkanı Sedat Topuoğlu, ilçe başkanları ve il-ilçe yöneticilerinin de katıldığı ziyarette Mersin tarımının yaşadığı sıkıntılar ve Millet İttifakının bu sorunlara yönelik çözüm önerileri konuşuldu.

 

Tarih : 5 Mayıs 2023 Cuma 09:53

Haber Merkezi

Mersin’de tarımın durumu ve üreticilerin yaşadığı sıkıntıları aktaran Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Yılmaz, tarımın yıllardır boğuştuğu sorunların çözülemediğinin altını çizerek kuraklık tehlikesine de dikkat çekti. DEVA Partisi olarak başta tarım, eğitim, hukuk gibi 22 farklı başlık altında ilk 90 gün ve 360 günde yapacaklarını içeren acil eylem planlarını hazırlayan tek parti olduklarını vurgulayan CHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen de, “Çiftçilerin borçlarını en az 2 yıl faizsiz olarak erteleyeceğiz. Çiftçilerin kullandığı mazot ÖTV’sini geri vereceğiz. Çiftçilere kullandığı gübre maliyetinin yüzde 50’sini destek olarak geri vereceğiz. Çiftçilerin toprağına, traktörüne haciz gelmeyecek, üretimi aksamayacak. Elektrik çiftçiye daha ucuz verilecek” dedi.

“ÇİFTÇİLERİN DE KAZANDIĞI BİR SİSTEM OLUŞTURACAĞIZ”

 Tarım desteklerini üretim yapılan yıl açıklayacak ve aynı yıl içinde ödemelerini gerçekleştireceklerinin altını çizen Ekmen, “Sadece aracıların değil çiftçilerin de kazandığı bir sistem oluşturacağız. Örgütlü üretim, sözleşmeli üretim, elektronik kontrol, kayıt tutma, izleme, sigorta gibi araçlarla, hayvancılık uğraşan ancak mali gücü yeterli olmayan ailelerin hibe ve ucuz kredi gibi desteklerden yararlanmasını sağlayacağız. Küçük ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliğinde aile işletmelerinin kaliteli üretim yapmaları için teknoloji kullanımlarını destekleyeceğiz. Tarımın yaşadığı sıkıntıları ve çözüm yollarını çok iyi biliyoruz. Çiftçi kayıt sisteminden, coğrafi bilgi sistemleri ve dijital teknolojilerden yararlanarak çiftçi, toprak kullanımı, iklim, sulama, ürün deseni, zirai üretim profili gibi alanlarda tam tarım sayımı yaparak Çiftçi ve Tarım envanteri yapacağız. Önemli bir üretim ve ihracat potansiyeli olan, doğa çevre su ve sağlık dostu olan iyi tarım ve organik tarım uygulamalarının daha fazla teşvik edilerek, sorunları giderilerek özellikle genç çiftçiler arasında hızla yaygınlaştırılması sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA