Çiftçinin gözü buğday fiyatlarında!


Üreticiler buğday taban fiyatını biran önce açıklanmasını bekliyor. Konuyla ilgili konuşan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, üreticilerin, üretim maliyetleri, dünya piyasalarındaki fiyatlandırma ve geçmişteki kayıpların dikkate alınarak TMO tarafından taban fiyatı açıklamasını beklediğine dikkat çekerek, ton başına TMO’dan 2 lira fark beklendiğinin altını çizdi.

 

Tarih : 5 Haziran 2023 Pazartesi 09:48

VERİM DÜŞÜK

 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra kabinenin açıklanmasıyla birlikte üreticilerin gözü kulağı, 2023 buğday alım fiyatlarına çevrildi. Buğdayın yanı sıra arpa, nohut, çavdar, yulaf ve mercimek gibi ürünlerin fiyatı da merak konusu oldu. Konuyla ilgili konuşan Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, bu yıl Tarsus genelinde 71 bin dönümlük alanda buğday, 5 bin dönümlük alanda ise arpa üretiminin yapıldığını söyledi. Kış aylarının kurak geçmesi ve yağışların bahar ayında geç şekilde düşmesinden dolayı 100-400 rakımlı kırsal bölgelerde buğday veriminin düşük olduğunu kaydeden Başkan Avcı, “Kırsalda dönüme 50-150 kilo arası verim bekleniyor. Malum kurak kış dönemi yaşadık. Kırsalda sulama imkanı olmadığı için verim düşük görünüyor. Ova da ise sulama imkanı olduğu için 400-600 arası verim bekliyor” ifadelerini kullandı.

 

ÇİFTÇİLER BUĞDAY EKİMİNİ BIRAKIYOR

 

Üreticilerin, üretim maliyetleri, dünya piyasalarındaki fiyatlandırma ve geçmişteki kayıpların dikkate alınarak TMO tarafından taban fiyatı açıklamasını beklediğine dikkat çeken Avcı, ton başına TMO’dan 2 lira fark beklendiğinin altını çizerek, “7,5+2 TL/ton alım fiyatı belirlenmesi bekleniyor. Çiftçilerimiz her zaman üretimden yana. Fakat desteklenmeleri gerektiği unutulmamalı. Temel gıda ürünü olan buğdayın üretiminin arttırmaya yönelik politikaların acil olarak uygulanması ve çiftçilerimizin arzu edilen şekilde desteklenmesi gerekiyor” dedi. Avcı, ayrıca Tarsus’ta buğday üretiminin geçmiş yıllara göre oldukça düştüğünü kaydederek, çiftçilerin yeniden buğday üretimine dönmesi için arzu edilen şekilde desteklenmesi gerektiğini söyledi. NEŞET TORUN’UN HABERİ

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA