Varal; “Tarsus’ta başarılı olduk”


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, geride kalan 28. dönem milletvekilliği ve iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, parti ilçe örgütü olarak başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerine inandığını söyledi.

 

Tarih : 5 Haziran 2023 Pazartesi 11:52

 Neşet TORUN

Seçim sonuçlarını değerlendiren CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, hem kendi partililerine, hem de birlikte yol yürüdükleri tüm siyasi partilere verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini iletti. CHP Tarsus İlçe Örgütünün 2018 genel seçimlerine göre oylarında artış gösterdiğini ve merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalle toplamlarında dahi birinci parti konumuna geldiklerini belirten Başkan Varal, “28. dönem Milletvekilliği seçimleri ve ülkemizde ilk kez gerçekleşen iki turlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerini tamamlamış durumdayız. Ülke genelinde çıkan durum neticesinde halkın teveccühü hepimizce malum. Buna bizlerde saygı duyuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak; bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim, son yılların en geniş kapsamlı seçim çalışmasını gerçekleştirmiş bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“53 MAHALLEDE BİRİNCİ OLDUK”

Mevcut 50+1 seçim sisteminin oluşturduğu partiler arası geçişkenliğin yüksek oranda olduğu bir dönemde CHP ilçe örgütü olarak yöneticilerden üyelere, Kadın Kollarından Gençlik Kollara, kısacası tüm CHP ailesi olarak oylarını arttıran, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Genel Başkanları ve Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu’na gerçekten yüksek oranda oy verilmesi noktasında canla başla çalıştıklarını ifade eden Varal, “Elbette bu bir son değil. Bizler umudumuzu her zaman canlı tutacağız ve güzel ülkemizde hakkın, hukukun ve kazanımların eşit dağılımı için mücadelemize devam edeceğiz. 2018 Milletvekilliği seçimlerinde Tarsus genelinde 51 bin 842 oy miktarı ve yüzde 25.5’lik dilimde vatandaşlarımızın tercihi olan partimiz geride kalan 14 Mayıs seçimlerinde ise oy miktarını 10 bin 375 artırarak yüzde 28.56’lık oy miktarına çıkmıştır. 14 Mayıs seçimlerine göre Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus merkezde yer alan 28, kırsalda bulunan 25 mahallede birinci parti olmuştur. Sadece kırsal oyların toplamında dahi Cumhuriyet Halk Partisi 1. parti olarak başarılı bir grafik çizmiştir” şeklinde konuştu.

“YILMAYACAĞIZ, DAHA ÇOK EMEK HARCAYACAĞIZ”

“Yine 14 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçimlerinde adayımız ve Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, birlikte yol yürüdüğümüz diğer siyasi partilerinde desteğiyle yüzde 53.59’luk dilimde 117 bin 401 oy verilmiştir. Bu rakam ikinci tura katılımın azalmasına rağmen 28 Mayıs Pazar günü 3922 artarak yüzde 57.20’lik dilime ulaşmış ve 121 bin 323 oy bandı gerçekleşmiştir. 28 Mayıs 2. tur seçimlerinde ise sayın Genel Başkanımız, kent merkezinde ki 45 mahallenin 42’sininde önde tamamlamıştır” ifadelerini kullanan Varal, “Devletin tüm imkanlarını kullanan Cumhur İttifakı’na karşı Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus ve Mersin genelinde başarılı bir grafik yakalamıştır. Bölge halkının çoğunluğunun değişimden yana taraf göstermesi çok çok önemlidir. Elbette sonuçlardan bizlerinde çıkarması gereken derslerin olduğunun farkındayız. Bu konuda da hızlı bir şekilde çalışmalara başladığımızı da kamuoyu ile paylaşmak isterim. Cumhuriyet Halk Partisi Tarsus ilçe örgütü olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere çizdiği yolda yürümeye sonuna kadar devam edeceğiz. Yılmayacağız, daha çok emek harcayacağız. Çocuklarımızın geleceği için, gençlerimizin hayallerinin gerçekleşmesi için, kadınlarımızın kendilerini güvende hissedebilmeleri için birlik olmaya, farklı renklerimize rağmen omuz omuza mücadeleyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

SEÇMENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

“Bu noktada, tüm baskılara, karalamalara ve zorluklara rağmen partimizi Tarsus’ta birinci yapan tüm seçmenlerimize teşekkürler. İlk tura göre ikinci turda yüzde 4’lük artışla Sayın Kılıçdaroğlu’na yüzde 58 oy veren, bizleri yalnız bırakmayan tüm yurttaşlarımıza teşekkürler. Bir teşekkürü de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Vahap Seçer’e iletmek istiyorum. Ayrım yapmadan, adil hizmetleriniz ile çözüm odaklı çalışmalar ile Tarsus'un  her bir noktasına hizmetleri ile etki ederek, halkımız nezdinde,  belediyeciliğin, güven ve doğruluğun timsali olduğu, 'halkın iktidarında da Vahap Başkan'ın halktan yana çalışmalarını yapacaksınız eminiz' diyen vatandaşlarımızın partimize ve adayımıza olan desteğini sağladığı için teşekkürler” şeklinde konuşan Varal, “Türkiye'nin geleceği için ilk günden itibaren gece gündüz çalışan; Cumhuriyet Halk Partisi örgütümüz ile Millet İttifakı bileşenleri Tarsus Teşkilatlarına, Birlik ve Eşitlik içerisinde, Özgür, Demokratik ve Emek'ten yana bir Türkiye özlemi duyan dayanışma içinde olan tüm dostlarımıza teşekkürler. Tarsus'ta başarımızın gerçek mimarları cesur, kalpleri sevgi ve mücadele dolu Kadın ve Gençlik Kollarımıza, seçim günü görevini en iyi şekilde yapan okul, bilişim, sandık sorumlularımıza, avukatlarımıza müşahitlere ve tüm gönüllülerimize teşekkürler. Halkın iktidarını kurana kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA