Kurban Bayramı’nda ücretsiz kesim!


Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kurban Bayramı’nda mobil mezbahaların faaliyete gireceğini dile getiren Başkan Seçer, “Erdemli, Çamlıyayla, Mut, Gülnar, Anamur ilçelerimizde faaliyet veren mezbahalarımız mevcut. Kurban Bayramı dolayısıyla 18 adet mobil mezbahamız kurulacak” dedi.

 

Tarih : 14 Haziran 2023 Çarşamba 09:36

Necdet TAŞ

 Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Başkan Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen toplantının gündem dışı konuşmalar bölümünde konuşan Başkan Seçer, 11 Haziran’da Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan Erdemli ilçesinden Piyade Uzman Çavuş Halil Şahin’e Allah’tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diledi. Büyükşehir tarafından geçtiğimiz günlerde ‘Doğanın İçinde Tarihe Koş’ sloganı ile düzenlenen ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Korykos Antik Kenti'nin parçası olan Kızkalesi sahilinde başlayan Kilikya Ultra Maratonu’nu hakkında konuşan Seçer, “Maratona; 8 ülkeden 76 yabancı sporcunun yanı sıra Türkiye’de 25 farklı ilden toplam 579 sporcu katılım sağladı. Maratonda dereceye giren sporcuları kutluyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’İN YAZ SPOR KURSLARI BAŞLIYOR

5-11 Haziran arası kutlanan Dünya Çevre Haftası kapsamında Büyükşehir olarak Çevre ve Çocuk Şenliği, Farkındalık Yürüyüşü, eğitici paneller, sahil ve çevre temizliği gibi farkındalık yaratan etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirten Seçer, “Temiz çevre ve yaşanabilir bir kent için daha duyarlı ve bilinçli hareket edilmesi gerekliliğine inanıyoruz. Türkiye’nin en büyük planetaryumuna sahip olan İklim ve Çevre Bilim Merkezi’ni, 29 Ekim’de çocuklarımızın hizmetine açacağız. İklim ve çevre temalı aynı zamanda içinde gökyüzü gözlem evi bulunan tesisin çocuklarımız ve gençlerimize çok yararlı olacağına da yürekten inanıyoruz. Çevre konusunda gerekli tedbirleri almaya özen gösteriyoruz. Türkiye’nin İklim Değişikliği Uyum Stratejisi ve Eylem Planı hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 16 Haziran'da 2022-2023 yılı eğitim-öğretim yılının sona ereceğini hatırlatan Seçer, tüm öğrencilere iyi taliler dileğinde bulundu. Çocuklar ve gençleri Büyükşehir’in spor kurslarına davet eden Seçer, “Spor okullarımız faaliyetine başladı. Futbol, basketbol, voleybol, tenis, jimnastik, okçuluk, masa tenisi, yüzme kursumuz 3 Temmuz’da başlayacak. Katılmak isteyen çocuklarımız, gençlerimiz yaz boyunca kayıtlarını yaptırabilirler” diye konuştu.

“4 BİN 165 ÖĞRENCİMİZİN SINAV ÜCRETLERİNİ KARŞILADIK”

Çocuklar ve gençler için büyük bir hizmet olan Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde ön kayıtların başladığını ve 21 Temmuz’a kadar süreceğini aktaran Seçer, “Öğrencilerimiz başvuru için Mersin genelinde bulunan 14 adet kurs merkezinden kendilerine en yakın olan merkeze bireysel olarak başvuru yapabilecekler.  Öğrencilerimizin bir kısmı da 17-18 Haziran tarihlerinde YKS’ye girecekler. YKS’ye hazırlık eğitim merkezlerimize devam eden 4 bin 165 öğrencimizin sınav ücretlerini karşıladık. Şimdiden geleceğini şekillendirmek adına sınavlarda ter dökecek olan tüm gençlerimize yürekten başarılar diliyorum” dedi. Tarsus-Eski Çamlıyayla Yolu Genişletme ve Yenileme Projesi’nin tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldığını söyleyen Seçer, “Ekiplerimiz ortalama 6 metre genişliğinde olan, çok dar ve çok sıkıntılı bir yoldu. Tarsus Çamlıyayla Karayolu’nun başlangıç noktası olan eski yolu genişleterek 35 metrelik bir bulvara dönüştürdük. Yol, gidiş-geliş 3 şerit olarak hizmete sunuldu, buradaki 4. Çevreyolu formatında. Çalışma kapsamında ayrıca, özel gereksinimli vatandaşların kullanımına uygun kaldırım ve trafiğe açılan 2 bin 100 metrelik yolun 1700 metrelik kısmında çift taraflı bisiklet yolu da yapıldı” ifadelerine yer verdi.

“İTFAİYE TEŞKİLATIMIZI HER GEÇEN GÜN GÜÇLENDİRİYORUZ”

İtfaiye teşkilatını da her geçen gün güçlendirdiklerini vurgulayan Seçer, “İtfaiye Dairemizde görevlendirmek üzere alımını gerçekleştirdiğimiz 100 itfaiye eri ile Ata Eğitim Merkezi’nde bir araya geldim. Gerçekten çok güzel bir tesis olmuş. İlk kez bu kadar yakından inceleme fırsatı buldum. Sadece Mersin’imize değil tüm Türkiye'ye hizmet verecek nitelikte bir eğitim tesisi. Türkiye'nin birçok yerinden itfaiyecilerimizin eğitim alabileceği nitelikteki merkezimiz Mersin’imize hayırlı olsun” şeklinde konuştu. Alımlarda 3 bin 400’ün üzerinde başvuru yapıldığını ve en yüksek KPSS puanına sahip ilk 500 kişi yazılı ve zorlu olan fiziksel bir sınava davet edildiğini belirten Seçer, “Zorlu bir parkurda fiziksel olarak adayların performansları test edildi. Üniversitenin hazırladığı sınav soruları ile yazılı sınava ve 15 istasyonlu spor sınavına tabi tutulan adaylardan başarı sıralamasına göre en yüksek puan alan 100 arkadaşımızı da teşkilatımıza dahil ettik. Türkiye'nin her tarafından gençlerimiz var. Tamamen mevzuata uygun, başarılı gençlerimizi memur olarak itfaiyemize kazandırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve en önemli şansımız olan Ata Eğitim Merkezi’nde de daima afetlere, felaketlere müdahale edecek durumda tutacağız. Hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.

“SİNEKLE MÜCADELE KONUSU BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR KONU”

Türkiye Ampute Futbol 1 Ligi'nde mücadele eden ve üçüncülük kupasının sahibi olan Mersin Ampute Futbol Takımı’nı da tebrik eden Seçer, “Futbolcularımızı, antrenörümüzü en alt kademede görev yapan arkadaşlarımıza kadar herkesin emeğine sağlık diyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Takımın antrenörü olan, aynı zamanda ampute futbolun ilk kadın antrenörü unvanına sahip Fatma Kara da ligde kupa kaldıran ilk kadın antrenör oldu bu da bir ilk olarak tarihe geçti” dedi. Sinekle mücadele konusunda da bilgiler veren Başkan Seçer, “Sinekle mücadele konusu mevsimsel olarak da bizim için önemli bir konu ve önemli bir sorun” dedi. Başkan Seçer,  çevre temizliği, çöpler, kanalizasyon, atık su, dereler, biriken sular, günlerce kalan evsel atıklar, özellikle sahillerde ve yaylalarda çöplerin toplanmaması, gibi birçok etkenin sineğin üremesine sebep olduğundan söz ederek, “Biz elbette en disiplinli şekilde yapıyoruz. Bunu sadece kimyasal bir mücadele boyutuyla değil, kaynak, kaynağın ortadan kaldırılması boyutu ile de değerlendirmekte yarar var. Bunu hep beraber, toplum da alışkanlıklar, farkındalıklar, çevre hassasiyeti ve kurumların her birinin kendi görev alanında sorumluluklarını yerine getirmesiyle olabilecek bir iş açıkçası” diye konuştu.

“KURBAN BAYRAMI’NDA ÜCRETSİZ KESİM YAPACAĞIZ”

Kurban Bayramı’nda mobil mezbahaların faaliyete gireceğini dile getiren Başkan Seçer, “Erdemli, Çamlıyayla, Mut, Gülnar, Anamur ilçelerimizde faaliyet veren mezbahalarımız mevcut. Kurban Bayramı dolayısıyla 18 adet mobil mezbahamız kurulacak. Buralarda kasaplarımızla birlikte 1 gün ücretsiz kesim yapacağız. Mobil mezbahanın gezdiği ve yoğun olarak kesim gerçekleştirdiği yerlerde ücretsiz kesimleri 2 gün süresince yapacağız” dedi. Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamla birlikte belediye çalışanlarının maaşlarının revize edileceğini aktaran Başkan Seçer, “Diğer büyükşehir belediyelerinin vermiş olduğu ücret politikalarını da değerlendiriyoruz. Kimsenin hakkını yememişiz. Herkes işini yaptığı sürece hakkını alır, bunun garantisi bizleriz. Vatandaşın kaynağını doğru yerlere kullanmak için vatandaşın görevlendirdiği görevlileriz. Çalışan işçi, emeğinin karşılığını alıyor ama vatandaşa da hizmet alacağız. Bunu da adaletli yaptığımıza inanıyorum” diye belirtti. Şehirde artan ani nüfus artışıyla birlikte araç sayısı çokluğunun etkisinin kendisini trafikte de gösterdiğine dikkat çeken Başkan Seçer, “Bazı güzergâhlarda değişikliğe giderek iyileştirmeler yapıyoruz. Yeni bulvarlar açarak bir alttaki veya bir üstteki bulvarın yükünü hafifletiyoruz. Örneğin ikinci çevre yolunu uzattıkça GMK’daki yükü azaltıyoruz” dedi. Yeni bir projeye başlayarak Yedi Kardeşler’den Davultepe’ye kadar gitme imkânı sunan projenin ilk bölümünü tamamladıklarını ve ikinci etaba geçtiklerini ifade eden Başkan Seçer, açılan 4. Çevreyolu’nun, diğer 3 çevreyolunun yükünü aldığını kaydetti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA