Gazeteciye plaj dayağı


Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir sahilinde denize girmenin yasak olduğu yerde denize girenleri haber yapan gazeteci İsa Çakıcı Suriyeliler tarafından darp edildiğini iddia etti. Kafasından aldığı darbeler nedeni ile İsa hastanede tedavi altına alınan Çakıcı, kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğunu ifade ederek, “Bana saldıran Kimliği belirsiz kişilerden Tabi ki de şikayetçiyim. Ülkemde doğup büyüdüğüm şehirde mülteci durumuna düşmem çok ağır geldi” dedi.

 

Tarih : 2 Temmuz 2023 Pazar 13:33

Necdet TAŞ

Gazeteci İsa Çakıcı, Mezitli’de ‘denize girmek tehlikeli ve yasak’ şeklindeki levhaların yer aldığı plajlara giderek haber yapmak istedi. Denize giren kimliği belirsiz kişiler tarafından haber yaparken saldırıya uğrayan Çakıcı, konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; “Bu zorbalık ne? Bir insanı yargısız infaz etmek ne? Allah'tan ölmedik. Mezitli'de Belediyesi 5 adet levha dikmiş. Ne demiş Mezitli Belediyesi; “Bu alanda denize girmek tehlikeli ve yasak” demiş. Basın olarak Mersin kamuoyunu bilgi sahibi yapmak için yasak olan bu bölgede uyarı haberi yapalım dedim. Ne gördük insafsızca kaşımız, gözümüz, dizimiz patladı. Yani çok kötü bir şekilde iki cani tarafından iyi benzettiler beni yani kötü bir dayak yedik. Biz uyaralım vatandaşı, ben yiyim köteği… Denize girenler Mülteciler yani Suriyeliler… Canım sağolsun. Neşet Tarhan başkanımızı kutluyorum neden vatandaşlarımızı benim gibi uyardığı için” ifadelerini kullandı.

“ŞİKAYETÇİYİM”

Sağlık durumuyla ilgili bir açıklama yapan Çakıcı, “Çok şükür iyiyim. Toros Devlet Hastanesi'nde Tedavi altına alındım. İğne, emar ve pansuman oldum. Sadece ağrılarım var. Doğru haber yapmanın acı reçetesini aldık. Darp raporunu da almış durumundayız. Bana saldıran Kimliği belirsiz kişilerden Tabi ki de şikayetçiyim. Ülkemde doğup büyüdüğüm şehirde mülteci durumuna düşmem çok ağır geldi” dedi.

CHP’Lİ DİNÇER; “MÜLTECİ SORUNU BEKA SORUNUDUR”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “İsa Çakıcı kardeşimiz yıllardır Mersin'de cesur bir gazetecilik örneği sergilemektedir. Ancak bu cesur gazetecimizin tek suçu, denize girmesi yasak olan bölgede denize giren Suriyeli mültecileri haber yapmaktır. Yıllardır defalarca söylediğimiz gibi, kuralları bilmeyen mülteciler Mersin'de giderek büyüyen bir tehdit haline gelmektedir. Mersin ve Türkiye için bunu kabul edemeyiz. Mülteci sorunu, Türkiye için ulusal bir BEKA sorunudur. İsa Çakıcı  kardeşimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum” dedi.

ÖZDAĞ: “SALDIRGANLAR YAKALANMALI / SINIR DIŞI EDİLMELİ”

Çakıcı’ya yapılan saldırıya bir tepki de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özdağ, “Mersin’de Suriyeliler gazeteci İsa Çakıcı’yı dövdüler: Yasak yerde denize girmelerini haber yaptığı için ağır şekilde dövülen İsa Çakıcı hastanede tedavi edildi. Mersin emniyetini göreve davet ediyorum. Saldırganlar yakalanmalı/sınır dışı edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA