Tarsus’taki boğulma olayları meclis gündeminde


Milletvekili Ali Bozan, Tarsus sulama kanallarında yaşanan ölümleri Meclis’e taşıyan Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Tarsus’taki sulama kanallarında yaşanan ölümleri Meclis gündemine taşıyarak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya soru önergesi verdi.

 

Tarih : 18 Temmuz 2023 Salı 12:01

Haber Merkezi

Mersin'in Tarsus ilçesinde sulama kanallarında son haftalarda yaşanan can kayıplarının ardından Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, can kayıplarının önlenmesi için ilgili kurumlara çağrı yaptı, konuyu Meclis gündemine taşıdı. Bozan, Bakanlıklara verdiği soru önergelerinin gerekçelerinde; "Mersin'in Tarsus ilçesinde geçtiğimiz hafta 3 çocuğun sulama kanallarında boğulduğu bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Aldığımız bilgiler üzerine; Tarsus ilçesinde sulama kanallarının geçtiği Gazipaşa, Mithatpaşa ve Bağlar mahallelerinin muhtarları ile bir araya gelerek yaşanan ölümlere ilişkin görüşme gerçekleştirdik. Yaptığımız görüşmelerde, ilçede güvenli ve ucuz havuzların eksikliğinden kaynaklı çocukların serinlemek amacıyla sulama kanallarına yönlendiği dile getirilmiştir Sulama kanallarında yeterli önlem almadığı, kanalların etrafında ne bir uyarı levhası ne de korkulukların bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca muhtarlar tarafından belediyelerin de bu hayati konuda görev ve sorumlulukları itibariyle yetersiz kaldığı dile getirilmiştir. Sulama kanallarını muhtarlarla birlikte gezip eksiklikleri yerinde tespit ettik. Her yıl bu ihmallerden dolayı can kayıplarının yaşandığı sulama kanallarında ilgili kurumların bir an evvel sorumluluk almaları gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

GEREKEN ÖNLEMLERİ NE ZAMAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Bozan, yanıtlaması üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'ya şu soruları sordu: “Tarsus'ta yıllardır can kayıplarına neden olmasına rağmen, sulama kanallarına neden herhangi bir uyarı levhası ya da korkuluklar yerleştirmemektedir? Devlet Su İşleri (DSİ), sulama kanallarında alınması gereken önlemleri hangi gerekçelerle yerine getirmemiştir? En son geçtiğimiz hafta 7 yaşındaki Efrahim Kızıltaş'ın sulama kanalında yaşamını yitirmesinin ardından ihmali olan sorumlular hakkında bir soruşturma başlatılmış mıdır ve başlatılmışsa bu soruşturma ne aşamadadır? Belediyelerin sulama kanalarına ilişkin görev ve sorumlulukları nelerdir? Bu görev ve sorumluluklar kapsamında Bakanlığınızca en son ne zaman denetim gerçekleştirdiniz? Yurttaşların can güvenliğinden sorumlu bakanlık olarak, Tarsus'taki sulama kanallarında daha fazla can kaybı yaşanmaması için gereken önlemleri ne zaman almayı düşünüyorsunuz?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA