Dinçer: “Hükümet barınma sorunuyla yüzleşmeli”


Mersin CHP Milletvekili Talat Dinçer, Mersin’in ekonomisindeki değişimleri yakından inceleyen araştırmasının sonuçlarından kira fiyatları ile ilgili olan kısmı açıkladı. Dinçer, “Mersin’in en önemli sorununun kiralık evlerin asgari ücretin altında bulunamadığı, deprem bölgesinden göç alındığı için nüfusun ciddi bir şekilde arttığı ve üniversite tercih dönemiyle birlikte binlerce öğrencinin ilimizdeki üniversitelere başvuracağı bir şehirdir. Ancak maalesef, son bir yıl içinde Mezitli, Toroslar, Tarsus ve Akdeniz ilçelerindeki kira artışlarının ortalama yüzde 166 gibi insanlık dışı bir oranda artış gösterdiği gözlemlenmiştir.” dedi

 

Tarih : 31 Temmuz 2023 Pazartesi 11:36

Haber Merkezi

Mezitli, Toroslar, Tarsus ve Akdeniz ilçelerinde ve Mersin genelinde yaşayan vatandaşların kira artışları karşısında yaşadığı zorlukların dayanılmaz hale geldiğini ifade eden Dinçer, bu durumun aile huzurunu, sosyal barışı ve sosyal dengemizi olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Hükümetin konut sorununa çözüm getiremediğini belirten Dinçer, somut ve uygulanabilir adımların atılmamasının, toplumda ciddi sorunlara yol açtığını dile getirdi. Hükümetin belirlediği kuralların gerçek hayatta etkili olmadığını ve bu sorunları çözmede yetersiz kaldığını vurgulayan Dinçer, hükümetin vatandaşların yaşadığı gerçek sorunları anlamak yerine farklı dünyalarda yaşadığını öne sürdü.

“MERSİN BİR ÖĞRENCİ ŞEHRİ”

Mersin'in aynı zamanda önemli bir öğrenci şehri olduğuna dikkat çeken Dinçer, üniversite tercih döneminde binlerce öğrencinin Mersin'deki 4 üniversiteye tercih yapacağını ve bu gençlerin barınacağı yurtların yeterli olmadığını belirtti. Yüksek kira fiyatları nedeniyle öğrencilerin üniversite hayatlarını sürdürmekte zorlanacaklarını ve hükümetin bu sorunları çözmek yerine akışına bıraktığını ifade etti. Dinçer, fiyat artışlarının vatandaşların nefesini kestiğini ve toplumsal barışın her geçen gün olumsuz etkilendiğini belirtti. Göç İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre, Mersin'de 235 binden fazla Suriyeli mültecinin barındığını da vurgulayan Dinçer, bu durumun konut sorununu daha da karmaşık hale getirdiğini ve yerli halkın barınma hakkını tehdit ettiğini belirtti. CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, hükümetin bu sorunları çözme görevini yerine getirmesi gerektiğini ve vatandaşların insanca ve hakça bir düzende yaşamayı hak ettiğini ifade etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA