ÜRÜN GÖNDEREMİYORUZ!


Mersin Limanı’nda yaşanan sıkışıklığa dikkat çeken Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, “Bizden ihracat rakamlarını artırmamız isteniyor, hedefler konuyor. Ancak mevcut limanın kapasitesi doldu, araba ya da konteyner sayıları belli. Müşterimiz var, fabrika var bu hedeflere ulaşabiliriz ama ürün gönderemiyoruz. Hedef belirlerken altyapıları da belirlemeliyiz” dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2023 Pazartesi 16:13

ÇAKIR; “ALTERNATİF LİMANLARA İHTİYAÇ VAR”

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, Başkan Yardımcısı Selçuk Akıllı, Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Narin, Serdar Yıldızgörer ve Şahin Sayılır ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’ı ziyaret etti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ile Yönetim Kurulu Üyesi Gökben Gökbulut’un da eşlik ettiği görüşmede sektörel değerlendirme yanında ihracatçının talepleri de ele alındı. Dış ticaret için önemli enstrümanlardan biri olan limanlar konusuna çalışılması gerektiğini kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Çakır, kentin alternatif limanlara ihtiyacı olduğunu söyledi. Mersin’in önceliklerini belirleyip el birliği ile bu öncelikler üzerine planlı şekilde çalışmak gerektiğini kaydeden Çakır, eğer herkesin ortak talebi limansa şehir plancıları ile yatırım yapılabilecek yerleri belirleyip ardından da bu yerler için elbirliği ile çalışmak gerektiğini söyledi.

MEMİŞ; “ÜRÜN GÖNDEREMİYORUZ”

Dökme yüke özel liman talepleri bulunduğunu dile getiren İhracatçı Birliği Başkanı Memiş, “Bizden ihracat rakamlarını artırmamız isteniyor, hedefler konuyor. Ancak mevcut limanın kapasitesi doldu, araba ya da konteyner sayıları belli. Müşterimiz var, fabrika var bu hedeflere ulaşabiliriz ama ürün gönderemiyoruz. Hedef belirlerken altyapıları da belirlemeliyiz” diye konuştu. İkişer iskeleli ihtiyaca yönelik küçük limanlar yapılmasının kent ticaretine önemli katkı sunacağına işaret eden Memiş, bu yatırımları sektör temsilcilerinin dahi yapabileceğini ifade etti. Memiş daha sonra sektöre ilişkin değerlendirmeler yaptı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA