Mersin takımına sahip çıkmadı!


Bu yıl TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan temsilcimiz Yeni Mersin İdman Yurdu adeta yalnız bırakıldı. Yerel yönetimler başta olmak üzere kent protokolünden ve iş dünyasından yeterli maddi ve manevi desteği göremeyen Kırmızı Lacivertliler kombine satışlarında adeta çakıldı. Bugüne kadar 30 tane kombine satılmış durumda. Konuyla ilgili konuşan Kulüp Başkanı Metin Saltık, “7 yıldır bu işi sürdürüyoruz. Yapayalnızız. Yalnız mücadele veriyoruz. Yalnızlığa terk edilmiş bir kulübüz. Tek başımıza bunu götürmeye çalışıyoruz. Buna rağmen takımı amatör ligden alıp 2. Lige taşıdık. Bu kentte eğer Hatayspor için 10 bin kombine satılırken, kentin takımı için sadece 30 tane kombine satılıyorsa yazıklar olsun” dedi.

 

Tarih : 9 Ağustos 2023 Çarşamba 11:14

Necdet TAŞ

Yeni Mersin İdman Yurdu’nda kombine bilet satışı sürüyor. Kombine fiyatlarında indirime gidildi. Passo üzerinden satılan ve daha önce Kapalı 1600 TL, Maraton 800 TL şeklinde belirlenen bilet fiyatları beklenen ilgi gelmeyince yönetim indirime gitti. Kombine fiyatları kapalı 1000 TL, Maraton 500 TL şeklinde yeniden düzenlendi. Ancak şimdiye kadar sadece 30 kombine satıldı.

“SADECE 30 KOMBİNE SATILMASI MERSİN’E YAKIŞMADI”

Kombine satışlarıyla ilgili Mersinlilere serzenişte bulunan Yeni Mersin İdman Yurdu Kulüp Başkanı Metin Saltık, “Bu satışlar konusunda Hatayspor için çok sevindirici, bu da Mersin olarak Hatayspor’u ne kadar benimsediğimizin göstergesi. Onların adına gerçekten mutluyum. Şimdiye kadar 10 bine yakın kombine satışı yapılmış. 3 milyonluk şehrin takımı için ise sadece 30 kombinenin satılması çok üzücü bir durum. 7 yıldır bu işi sürdürüyoruz. Yapayalnızız. Yalnız mücadele veriyoruz. Yalnızlığa terk edilmiş bir kulübüz. Tek başımıza bunu götürmeye çalışıyoruz. Buna rağmen takımı amatör ligden alıp 2. Lige taşıdık. Bu kentte eğer Hatayspor için 10 bin kombine satılırken, kentin takımı için sadece 30 tane kombine satılıyorsa yazıklar olsun. Bu bizi derinden yaraladı. Hatayspor için 10 bin kombinenin satılması Hatayspor ve Mersin futbolu açısından çok sevindirici ancak dediğim gibi Mersin İdman Yurdu için sadece 30 kombinenin satılması çok üzücü. Neticede biz yolcu, Mersin İdman Yurdu ise hancı. Mersinlilere sadece 30 kombine alımını yakıştıramadım. Tüm bunlara rağmen yine de taraftarlarımıza başarı sözü veriyorum. Metin Saltık olduğu sürece bu takım başarılı olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“TRANSFER İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

 Transfer için de ne gerekiyorsa yapacağız. Transfer yapmak için transfer yapmıyoruz. İskelet bir kadromuz var. Biz yapacağımız transferlerle iyi bir kadro kurmak istiyoruz. Eksik noktalar için çalışmalarımız sürüyor. Amacımız bu kenti zaman kaybetmeden bir üst lige çıkmak. 15 Eylül’e kadar transfer süremiz var. 40 günlük süremiz var. 5 ya da 6 oyuncuyu daha kadromuza katacağız. Kötü transferler asla yapmayacağız ama parayı da savurmayacağız. Gereken yere çilek transferi olacak. Gerektiği yerde parayı basıp alacağız. Kimse merak etmesin hedefe giden bir kadro kuracağım. Bu şehir Süper Ligi hak ediyor. Amacımız düşmeye oynamak değil, şampiyonluğa oynamak olacak. Direk hedefe odaklanan bir kadro kuracağız. Bunun sözünü veriyoruz.

“ESKİ ARMAYA DÖNME ŞANSIMIZ YOK”

Kulüp ismi ve arma konusu hakkında da konuşan Saltık, “İsim konusunda bizim elimizde olan bir şey yok federasyon bunu uygun gördü, isterlerse yarın yeniyi kaldıralım ama borç batağına sürükleniriz. Bucaspor 1928 nasıl yapmış onu bilemeyiz. Artık ismi kabullenelim. Bunun değişme şansı yoktur. Hamit Başkan benim ağabeyimdir, arma konusunda her zaman kolaylık sağlayacağını söylemiştir fakat eski armaya dönme şansımız yok. Biz Yeni Mersin İdman Yurdu Futbol AŞ’yiz. Bunu kabullenmemiz lazım artık” dedi.

“GÖÇEBE GİBİ İDMAN SAHASI ARIYORUZ”

Aziz Sancar Tesisleri bakımda olduğu için göçebe gibi idman sahası aradıklarını ifade eden Saltık, “Şuan Koray Aydın’ın taş gibi zemininde antrenman yapıyoruz. Macit Özcan Tesisleri dolu olduğu için idman yapma şansımız olmadı. Takım şuan kampta. Kamp sonrası eğer Macit Özcan Tesisleri uygun olursa idmanlarımızı orada yapacağız. Çünkü Hatayspor’un maçlarını Mersin’de oynayacak olması nedeniyle statta da idman yapma şansımız kalmayacak. Hatayspor için yapılan tesisler Yeni Mersin İdman Yurdu’na da açılmalı. Erdemli’de çok güzel iki tesis yapılıyor. Eylül sonu gibi bitiyor ve Ekim sonu orayı kullanabilirler. Mersin’de her hafta artık maç olacak. Çünkü bir hafta biz bir hafta da Hatayspor Mersin’de maç yapacak” şeklinde konuştu.

TOKSÖZ; “YANLIŞ ANLAŞILDIM”

Öte yandan, “Hatayspor Mersin'in birinci takımı oldu. Bunu kombine satışlarından da anlayabiliriz. Hepsine teşekkür ederim” ifadelerini kullanan Hatayspor Başkanvekili Aydın Toksöz, “Yanlış anlaşılan bir konuşma oldu. Ben Mersin İdman Yurdu ve Mersinlilere minnettarlık anlamında teşekkür ettim, bize verdikleri desteği dile getirdim, Mersin İdman Yurdu da bizim kulübümüz. Her konuda destek olacağız birbirimize, birbirimizin yanında olacağız ve iki kulüp olarak güçlerimize güç katacağız. Mersin İdman Yurdu ve Mersinli kardeşlerimiz Hatayspor için ve Hatay için çok büyük destekleri ile bize gurur yaşattılar Allah razı olsun hepsinden. Metin başkanla da görüşüyoruz. MİY için nasıl daha iyi şeyler yapabiliriz diye çabalıyoruz.  Konuşmamım yanlış anlaşılmış olması üzer bizleri Ben minnet ve teşekkür etmek anlamında onure etmeye çalıştım. Kimseyi üzmek gibi bir niyetimiz olamaz, biz kendimizi evimizde hissettiğimizden dolayı tüm Mersin halkına ve Mersin İdman Yurdu’nun vefakâr taraftarına minnettarız,  şükranlarımızı iletiyoruz, iyi ki varsınız” şeklinde konuştu.  

“HATAYSPOR’DAN GELECEK OYUNCULAR VAR”

Konuyla ilgili konuşan Saltık, “İyi niyetle bir şeyler yapmak istiyorlar. Mersin İdman Yurdu’nun bir parçasıymış gibi onları sahiplendik ve kucak açtık. Bu şehrin birinci takımı her zaman Mersin İdman Yurdu’dur. Hatayspor’da genç başarılı ve gelecek vaat eden oyuncular var. Transferi bugüne kadar bekletmemizin sebebi buydu. Yani Hatayspor’dan gelecek oyuncular var ancak en çok almayı istediğimiz oyuncuyu Tuzlaspor’a kaptırdık. Sayın başkanım lütfen Volkan Demirel hocamızı ikna edin ve o oyuncuları bize verin. Sadık Baş’ı Tuzlaspor’a kaptırdık, onu ikna edemedik. Hatayspor’un ikinci kalecisi Yavuz bize geliyor. 2 tane daha oyuncu alacağız Hatayspor’dan. Yine TFF 1. Lig’de oynayan bir Hataysporlu oyuncuyu ısrarla kadromuza katmak istiyoruz” dedi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA