Bozdoğan; “Başka partiyle işim olmaz”


CHP’den istifa edip başka partiye geçeceği iddia edilen Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Bir siyasi partiden Genel Başkanlık Yardımcılığı teklifi aldım. Parti ismini açıklamayacağım ama iddia doğru. Ancak ben CHP’liyim. CHP’de hangi görev verilirse verilsin partim için bir neferim. Atatürk’ün kurduğu bir partiye mensubuz. Gurur duyuyorum CHP’li olmaktan. CHP’den en çok istediğim şey; biat etmeyen, onun bunun adamı olmayan, doğru olana doğru, yanlış olana yanlış diyen insanlarla çalışmaktır. Benim başka bir partiyle asla işim olmaz. Öyle bir teklif aldığım için de gururlandım. Gurur verici bir olay ama ben CHP’liyim” dedi.

 

Tarih : 31 Ağustos 2023 Perşembe 16:24

Necdet TAŞ

Katıldığı bir youtube kanalında gündemi değerlendiren Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Tarsus'ta gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde sona eren ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ tiyatro oyununa yönelik eleştirilere yanıt veren Bozdoğan, “Keşke tüm bunlar yaşanmasaydı. Olay aslında çok basit bir olaydı ama öylesine bir algı yaratıldı ki sanki bu oyun ilk defa oynanmış gibi anlatıldı. Saçma sapan gerekçelerle bir suçlamada bulunuldu. Halbuki 1995 yılından bu yanan Devlet Tiyatroları’nda oynan bir oyun. Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Niyetleri belliydi. Bizim amacımız neydi? Onlar ne yapmaya çalıştılar? Yanlış bilgilendirmeden dolayı valilikten basın açıklaması yapıldı. Biz de basın bülteniyle buna cevap verdik. Süreç o kadar önemli ki böyle bir oyun denildiği an biz web sitelerindeki görüntüyü hem savcılığa sunduk hem de müfettişlerin önüne koyduk. Bizim amacımız tüm mahallelerimize, köylerimize ve yaylalarımıza tiyatroyu götürmekti. Halkımız çok mutlu oldu. 30 bin insanımız bu oyunu izledi. Dine en ufak bir hakaret olmadığını halk kendi gözüyle gördü ve kulaklarıyla duydu. Toplumu germek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. ‘Vurun Abalıya’ diye ortaya çıkıp Tarsus Belediyesi’ne vuran bir zihniyet türedi Tarsus’ta… Sonuç olarak haklılığımız net olarak ortaya çıktı. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü görevden alındı. Var olan bir şeyi hiç kimse yok sayamaz” şeklinde konuştu.

“TARSUS DENİZ VE PLAJINA KAVUŞUYOR”

Tarsus’a yapılması planlanan ‘Yat Limanı Projesi’ ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Bozdoğan, “Aslında Tarsus’un gelişimine katkı sunacak en önemli şey. Tarsus Plajı projesidir. Burası bizim için o kadar önemli ki 30 yıldır orası başka amaçlarla kullanılıyordu. Orası sit alanı ve sit alanı olduğu için de halkın kullanımına açılması lazım. Akdeniz Belediyesi’ne gittik ve değerli belediye başkanından buranın tahsisini aldık. Buradaki belediye hizmet alanlarını aktif hale getirmek için harekete geçtik. Ancak tarım alanlarını zorla işgal ettiğimi ve tarıma engel olduğumu iddia ettiler. Oysa ben halkın malını halka verdim. İftira ile ilgili davacı oldum. Geldiğim de 113 yer işgal altındaydı biz bu 113 işgalin tamamını sonlandırdık. Halkın kullanımına açtık. Tarsus çok güzel bir sahile kavuşuyor. Denizine ve plajına kavuşuyor. 7 dakikada halkımız denize ulaşabilecek. Tüm altyapı çalışmalarını hazırlıyoruz. Yat Limanı yeri de hazır. Bozuk bir düzen olmadan ve sahili betona gömmeden bunu yapmak istiyoruz. Firma ile ilgili karşılıklı görüşmelerimiz sürüyor. 1-2 ay içerisinde orada yapılacakları görecek olan Tarsuslular şok olacak” ifadelerini kullandı.

“CHP’DEN BAŞKA PARTİYE GİTMEM”

Bir siyasi partiden Genel Başkanlık Yardımcılığı teklifi aldığını doğrulayan Başkan Bozdoğan, “Parti ismini açıklamayacağım ama iddia doğru. Ancak ben CHP’liyim. CHP’de hangi görev verilirse verilsin partim için bir neferim. Atatürk’ün kurduğu bir partiye mensubuz. Gurur duyuyorum CHP’li olmaktan. CHP’den en çok istediğim şey; biat etmeyen, onun bunun adamı olmayan, doğru olana doğru, yanlış olana yanlış diyen insanlarla çalışmaktır. Benim başka bir partiyle asla işim olmaz. Öyle bir teklif aldığım için de gururlandım. Gurur verici bir olay ama ben CHP’liyim. Partim hangi görevi verirse versin o görevi yapmaya hazırım” dedi.

“TARSUS’UN BİR MASTER PLANI YOK”

Tarsus’ta işsizlik sorunundan çok iş beğenmeme sorunu olduğunu ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus’un bir master planı yok. Üzüntü verici bir şey bu. İşsizlik konusuna gelince işsizlik sorunu yok, iş beğenmeme sorunu var. Herkes masa başı iş peşinde. Oysa fabrikalar çırak bulamıyor. Biz sadece Tarsus Belediyesi’ne işçi almıyoruz. Bize yapılan tüm başvuruları inceleyip yönlendirmede de bulunuyoruz. OSB Başkanı Sabri Tekli de buna şahittir. İnsanlarımız iş beğenmiyor. İstiyorlar ki masa başı rahat bir iş olsun. Bu ülkede herkes mühendis, mimar ama ara eleman yok. Ara elemanlara da ihtiyacımız var. Yeni OSB’lerle işsizlik sorunu Tarsus’ta tamamen bitecek. Tarsus’ta biran önce yaşam kalitesini yükseltmemiz lazım. Tüm çalışmalarımız da bu yönde. Tarsus artık marka bir kent olmalı. Marka kent olursak biz bize yeteriz” dedi.

“BAŞKA ŞEHİRLERDEN BAŞIBOŞ KÖPEKLER GETİRİLİP TARSUS’A BIRAKILIYOR”

Sokak köpekleriyle ilgili de konuşan Başkan Bozdoğan, “Sokak köpekleriyle ilgili muhteşem bir köpek barınma yeri ve hayvan hastanesi yapıyoruz. Başıboş hayvanları rahatlıkla bu barınakta besleyebileceğiz. Göreve geldiğimizde bir tane veteriner hekimimiz vardı ancak şuanda 7 tane veteriner hekimimiz var. Rahat olsun Tarsuslular. Ancak bazı kimseler başka şehirlerden topladığı başıboş sokak köpeklerini getirip Tarsus’a bırakıp kaçıyor. Herkes sorumluluk sahibi olmalı ve üzerine düşeni yapmalı” diye konuştu.

“MİLLİ EMLAK BİZE KATKI SUNMALI”

Tarsus’taki en büyük sorunlarından birinin Milli Emlak’a ait araziler olduğunu kaydeden Başkan Bozdoğan, “Bununla ilgili çok çalışma da yaptık. 273 dönüm bir alanı Tarsus’un geleceği adına Tarsus Üniversitesi’ne bağışlayabiliyor. Ama bunun karşılığında ben Milli Emlak’tan 100 metrekarelik yer için 200 bin TL ödemek zorunda kalıyorum. Milli Emlak’ın da siyaset yapmadan bize destek olması lazım. Tozkoparan Mahallesi’ne neden halı saha daha büyük park yapmayalım. Tozkoparan’a çok güzel bir Aile Sağlık Merkezi de kurduk. Mahalle bazlı projelerimiz sürüyor. Muhtarlarla diyaloglarımız çok iyi. Ancak sosyal medyadan yazarak hizmet beklentisi içinde olanları birileri yönlendiriyor. Gelsinler bana ben onlara gerekli bilgileri veririm. Çok nadir uyuyan bir insanım. Çok halkım bana büyük bir yetki ve kutsal bir görev vermiş. Yapamadıklarımdan dolayı üzülen bir insanım. Geçen yıl İller Bankası’ndan gelen parayla bu sene gelen para aynı. Emin olun işçi parasını kurtarmıyor. Ben ek kaynak yaratmaya çalışıyorum” dedi.

“HİZMETLERİME ENGEL OLANLAR VAR”

Tarsus’ta yapmak istediği hizmetlere birilerinin engel olmak için ellerinden geleni yaptığını ifade eden Başkan Bozdoğan, “Tarsus için doğru olanlara neden engel oluyorsunuz? Lanet olsun böyle siyasete. Siyaset seçim zamanı yapılır. Gelin bana destek olun ve Tarsus’a hizmet edelim” dedi. Bu yıl okullara masa tenisi dağıtacaklarını kaydeden Bozdoğan, “Çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Sadece kırtasiye yardımıyla bu işi geçiştirmem. Depolara 10 bin mont koyduk. Bunlar çocuklara dağıtılacak. 7 tır yardım malzememiz lazım. Bunlar halka dağıtılacak. Bu konuda kapı kapı dolaşıp destek arıyorum. Biz bunları halka göstere göstere dağıtmayız. Geceleri bile dağıtım yapıyoruz. Yoksul kesimlere desteklerimiz sürecek” şeklinde konuştu.

“TARSUS’U RANTA DEĞİL HALKA AÇIYORUM”

Doğru belediyeciliğin ranta değil halk hizmet etmek olduğunun altını çizen Başkan Bozdoğan, “Tarsus’u rant değil halka açıyorum. Tarsus’ta kentin bir rantı var, o rant kişilere değil halka peşkeş çekilecek dedim ve onu da yapıyorum. İsmet Paşa Mahallesi’nde Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor. Son bir ihale kaldı. Buradan TOKİ Genel Müdürüne de teşekkür ediyorum. Türkiye’nin ikinci yüzyılına belediye olarak hazırız. Doğru belediyecilik anlayışıyla hizmet ediyoruz. Halkla birlikte yol yürüyoruz. Işığın çok olduğu yerde gölgelerde olacak. Rahatsız edecek olanlar da elbette olacak. Dua benim en büyük gücüm. Halkın duası hep arkamda. O güç var olduğu sürece de ne olursa olsun halkım için ölene kadar hizmet edeceğim. Tüm halkım bunu iyi bilsin” dedi.

“TARSUS İÇİN TEK BAŞIMA ANKARA’DA MÜCADELE EDİYORUM”

Ankara’da tek başına Tarsus için mücadele ettiğini kaydeden Başkan Bozdoğan, “Bu kentin ciddi anlamda güçlü bir lobi çalışması olması lazım. Tarsus, hem Adana hem de Mersin’den daha güçlüyüz. Tarihimiz daha eski. Mezopotamya’nın Anadolu’ya açılan kapısıyız. Bir kentin mutlaka kimliği olmalı ve bunu da net olarak ortaya koymalı. Kent bilincini oluşturamazsak kaybederiz. Belediyede kanunsuz tek iş yaptırmayan adamım. Müfettişler geldiğin de dosyaları ilk önlerine koyan insanım. Hep söylemişimdir; devlet babadır, belediye anadır. İkisi de halk için çalışmak ve hizmet etmek zorundadır. Devletin yetişmediği yerde belediyeler ulaşmalı. Tarsus’un çok değerli bir kaymakamı var ve çok iyi anlaşıyoruz. İlçeye birlikte hizmet ediyoruz. Siyasetçiler de bize destek olmalı. Önümüzü kesmemeli. Meclis üyesi arkadaşlarımıza da sesleniyorum; lütfen projelerimizin önünü kesmeyin. Kurumumuzu zarara uğratmayın. Projeler geciktikçe maliyetler de artıyor. Zarar eden halk ve belediye oluyor. Boş siyaset yapmayın. Tarsus’un kalkınması için bize destek olun. Daha önce ‘Evet’ oyu veren meclis üyeleri 6 ay sonra ‘Hayır’ diye oy kullanıyor. Ben bunu anlamıyorum. Gerekçeleri ne olabilir ki? Belediyenin karına olan bir hizmete neden engel oluyorlar? Siyasetten bunu yapıyorlarsa bunun hesabını yarın sandıkta halk sorar. Halkın tokadı ağır olur. Halkımı çok iyi tanıyorum. Ne kadar önümüze kesmeye çalışsalar da ben hedefimden asla şaşmam” ifadelerini kullandı.

“YENİCE’Yİ TARSUS’TAN KOPARIP ADANA’YA BAĞLAMAK İSTİYORLAR”

Türkiye’nin en ucuz ekmeğin Tarsus Belediyesi tarafından üretilip satıldığını iddia eden Başkan Bozdoğan, “Bizde 210 gram ekmek 3 TL. Zarar ediyor muyuz? Evet ediyoruz ama vatandaşın kursağına gidenden zarar gelmez. Suyumuzun yüzde 85’i Mersin’e gidiyor. Tamam Mersin’e gitsin ama Tarsuslular da faydalansın bundan. Eğer şehir olursak bu nimetlerden Tarsuslular daha çok faydalanacak. OSB’nin kaymağını Tarsus değil Mersin yiyor. Halkın buna meydan okuması lazım. Pergel yasasında hangi oyunlar döndü. Bu oyunun aynısının Havalimanı’nda olmaması için çaba gösteriyorum. Yenice’ye sandık koyup siyasi güçle Adana’ya bağlamak istiyorlar. Tarsuslular bunlara sahip çıkmalı. İnşallah 29 Ekim’de havalimanımız açılır da hizmete girer. Burası sadece tarım ve sanayi kenti değil aynı zamanda çok büyük lojistik kenti. Tarsusluların bu değerlere sahip çıkması lazım. Ne olursa olsun bazı cahil kişiler gülün güzelliğini görmez dikeniyle uğraşır. Bu kentte bazı insanlar kolay yetişmiyor” dedi. Tarsus’ta başka belediyelere ait yerleri de asfaltladığını öne süren Başkan Bozdoğan, “Tarsus girişindeki kötü görüntüden kurtarmamız lazım. Tarsus, Eskişehir’den daha güzel bir görünüme kavuşacak yeter ki bu bağnaz siyasetçiler yakamızı bıraksın. Bize destek olmuyorlarsa bari önümüzü kesmesinler. Engel olmaya kalkarlarsa bile geç yaparız ama yüzde 100 yaparız. Tarsuslular takım tutar gibi parti tutmaz. Sandıkta tokadı fena vurur. Bu halk yemeyeceğimi ve kimseye de yedirmeyeceğimi çok iyi bilir. Tarsus Belediyesi örnek bir belediye” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA