Kocamaz; “Ülkeyi bataklığa sürüklediler”


Hükümetin ekonomik açıdan ülkeyi bataklığa sürüklediğini iddia eden İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Ben ekonomistim, her şeyi ben bilirim” diyenler maalesef ülkemizi bu günkü batağa sürüklediler. Ülke ekonomisini alt üst edenler, ekonomiyi düzeltemez. Bu gün geldiğimiz noktada seçim öncesi boşaltılmış hazineden ulufe dağıtır gibi her türlü vaadi verenler, karşılıksız para basarak ülkeyi yöneteceklerini zannedenler, denizin bittiğini geminin karaya oturduğunu anladılar ve ekonomiyi yeni bir ekonomi yönetimine teslim ettiler” dedi.

 

Tarih : 1 Eylül 2023 Cuma 11:10

Necdet TAŞ

Seçim değerlendirme buluşmalarını sürdüren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Anamur’da basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ünlüselek Otel’de düzenlenen basın toplantısına; İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Anamur İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

DUTAR: “HATALARIMIZDAN DERS ÇIKARACAĞIZ”

Toplantıda konuşan İYİ Parti Mersin İl Başkanı Mehmet Dutar, Mayıs ayında gerçekleştirilen genel seçimle ilgili şunları söyledi; “Mersin özelinde seçim umduğumuz gibi sonuçlanmadı. Bunu kabul ediyoruz ve şapkamızı önümüze koyup düşünüp nerede hata yaptığımızı görüp ders çıkararak gelecekle ilgili planlarımızı bunun üzerinden yapmak zorundayız.  Biz ‘Bu memlekette bir şeyler iyi gitmiyor. Memleketin rahat bir nefes alması gerekiyor. Cumhuriyet ayağımızın altından kayıyor’ denilen bir dönemde İYİ Parti’yi kurmuş ve kuruluş felsefesine uygun mücadele veren bir partiyiz. Onun için seçimde dönemi Anamur İlçe Teşkilatı, başta İlçe Başkanı Osman Kahvecioğlu olmak üzere verdiğiniz mücadeleden ve saha çalışmalarınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Verdiğiniz mücadeleden dolayı gururla alnı dik bir şekilde yolda yürüyebilirsiniz.

“BÜYÜKŞEHİR VE 13 İLÇEYE TALİBİZ”

Yerel seçimde iddialı olduklarının altını çizen Dutar, “Bu seçimde gördük ki siyaset yerelden genele doğru dizayn oluyor. Biz geçen seçim Mersin’de ciddi bir başarı elde edemedik ve bunun acısını aslında bu seçim yaşadık. Şimdi tecrübeli kadrolarımızla beraber Büyükşehir ve 13 ilçesindeki belediyelere, bu memleketi seven, bu memleket için hassasiyet gösteren ve ben bu kenti yönetirim diyen, Anamur’u yönetirim diyen, Mersin’i yönetirim diyen kadrolarla talibiz. Bunu da başaracak gücümüz var. Bunu sizlerle beraber başaracağız. Yerelde yakaladığımız iktidarla beraber 2028 seçimlerinde İYİ Parti’nin kadrolarını iktidara getirmek için büyük mücadele vereceğiz. Kendi içimizdeki rekabete izin vereceğiz ama birlikteliği de sağlayarak Anamur Belediyesi’ni iyi belediyecilikle tanıştırma iddiasında olacağız” ifadelerini kullandı.

KOCAMAZ: “EKONOMİYİ ALT ÜST EDENLER, EKONOMİYİ DÜZELTEMEZ”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ise adil olmayan bir seçim ortamı yaşadıklarını belirterek, “21 yaldır bu ülkeyi yönetenler, 21 yıl sonunda sayın Cumhurbaşkanını yanıltmadılar. Ne diyordu sayın Cumhurbaşkanı, ‘Nereden nereye?’ Cumhurbaşkanı 21 yılın sonunda ‘Destek verin biz bu ekonomiyi düzelteceğiz’ diyerek oy istedi. Zannedersiniz ki iktidarda olan kendisi değil de iktidar için oy istiyor. “Ben ekonomistim, her şeyi ben bilirim” diyenler maalesef ülkemizi bu günkü batağa sürüklediler. Ülke ekonomisini alt üst edenler, ekonomiyi düzeltemez. Bu gün geldiğimiz noktada seçim öncesi boşaltılmış hazineden ulufe dağıtır gibi her türlü vaadi verenler, karşılıksız para basarak ülkeyi yöneteceklerini zannedenler, denizin bittiğini geminin karaya oturduğunu anladılar ve ekonomiyi yeni bir ekonomi yönetimine teslim ettiler. Oysa seçim zaman Cumhurbaşkanı, hepiniz gördünüz, duydunuz bugün ekonominin başına getirdiği kişiye ‘Hırsız’ dedi, ‘Devletin bankalarının içini boşalttılar’ dedi.  Geldiğiniz noktada millet perişan vaziyette. Seçim öncesinde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını söylediler, sonra aradaki farkı zam miktarının içine dahil ettiler. Bu gün verecekleri zamların memurun cebine çok fazla bir farkı olmayacak. Aynı şeyi emeklilere de yapıyorlar. Yani göz göre milletin cebini boşaltıyorlar. Bu iş böyle gitmez” dedi.

“EMEKLİLERE VERİLEN ZAM İÇİMİZİ SIZLATIYOR”

Gittikleri her yerde ekonomi nedeniyle feryatların yükseldiğini ifade eden Kocamaz, “Ankara’da telefonlarımız susmuyor. ‘Bizim durumumuz ne olacak, bu işe bir el atın’ diyorlar. Biz eli atıyoruz ama milletin verdiği bir karar var. Biz şu anda muhalefet partisiyiz. Seçimden önce bu zamların geleceğini, durumun daha kötü olacağını hep söyledik. Türkiye’de demokrasi yanlış işliyor. Konuşurken herkes demokrasiden bahsediyor. Mecliste ’Siz haklısınız vatandaş zor durumda. Ama çoğunluk bizde. Biz ne dersek o olur’ diyorlar. Böyle bir demokrasi anlayışı olur mu? E siz bir adım atmayacak mısınız? Her şey kendi kendine mi düzelecek. Ben Meclis’te bu ifadeleri duydukça milletim adına hicap duyuyorum. Böyle bir anlayış olmaz. Bizim görevimiz sizin sesiniz olmaktır. İktidar milletvekillerinin çıkıp da yanlışı söylemeye cesareti yok. Öyle biri çıksa zaten ümüğünü sıkarlar” dedi. Meclisteki olağanüstü toplantıda yaşananları da aktaran Kocamaz, “Emekli zamlarıyla ilgili son olağanüstü toplantıda bütün siyasi partiler mutlaka bir iyileştirme yapılması gerektiğini ifade ettiler. MHP sözcüsü çıktı, “Genel başkanımız grup toplantısında emeklilere seyyanen zam yapılması gerektiğini söyledi. Biz de bunun sonuna kadar arkasındayız. Destekliyoruz, düzeltilmesi lazım” dedi. Meclis başkanı komisyona ‘Katılıyor musunuz’ diye soruyor, Komisyon diyor ki ‘Katılmıyoruz.’ Sonra oylama yapılıyor, AKP ret oyu verince MHP de ret oyu veriyor. 2 dakika önce söylediklerinin tersini yapıyorlar. Sonra da sanki ülkeyi başka birisi yönetiyormuş gibi Cumhurbaşkanı çıkıp ‘Ya bunu hangi vicdan kabul eder? Emeklilere verilen zam içimizi sızlatıyor. Böyle bir şey olabilir mi’ diyor. E bunu sen verdin, meclisteki temsilcilerin yeniden düzenleme teklifine ret oyu verdi. Bunu millet gördü. Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar ve maalesef inandırıyorlar” şeklinde konuştu.

“BU ÜLKENİN İYİ PARTİ’YE İHTİYACI VAR”

Buğday üreticilerinin yaşadığı sıkıntıya da değinen Kocamaz, “Çiftçiler perişan olduğunu söylüyor. Buğday üreticileri TMO’yu aradıklarında telefonlarına bakılmıyor. Araştırdık, ofisin siloları Ukrayna’dan ithal edilen buğdaylarla dolu. Bizim üreticilerin buğdayını koyacak yer yok. Bu ülkeyi, devleti kendi şahsi malı gibi görün bir zihniyetle yönetiliyoruz” dedi. İktidarın seçim döneminde muhalefeti teröristlerle işbirliği yapmakla suçladığını belirten Kocamaz, “Devletin bütün gücünü kullandılar. Araç gerecini kullandılar, hazinesini kullandılar, matbaasını kullandılar, para bastılar. Bürokratlarını, il ilçe yöneticilerini kullandılar. Her türlü iftirayı mubah gördüler seçim kazanmak için. Halbuki seçimden önce Osman Öcalan’ı devlet televizyonuna çıkaran bunlar. Günaha girdiler, kul hakkına girdiler. Bu yalanlara milleti inandırdılar, bizi milletimize anlatamadık” ifadelerini kullandı. Yerel seçimde başarılı olmak için birlik beraberlik içerisinde çalışmak gerektiğini vurgulayan Kocamaz, “Biz önümüzdeki seçim gelmeden hatalarımızı tespit etmeliyiz. İl ve ilçe teşkilatlarımızda birlik ve beraberlik olmazsa başarılı olamayız. Bizim davamız yeniden parlamenter sisteme dönmekti. Bu büyük ideali bir kenara bırakarak kendi içimizde sen ben sorunları yaşamaya başladık. Bundan tez elden vazgeçmeliyiz. Bu ülkenin İYİ Parti’ye ihtiyacı vardır. Millete söz verdik. Yerel seçimde yüzde 50+1 diye bir şey yok. Onun için birlik beraberlik içinde çalışacağız ve başarıya ulaşacağız” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA