Kırtasiye ürünleri alırken dikkatli olun!


Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Mehmet Reşat Kıvılcım, ekonomide yaşanan olumsuz fiyat artışlarına rağmen kırtasiyecilerin yeni eğitim ve öğretim yılına hazır olduğunu belirterek, “Kırtasiye alışverişlerinde ürünün üzerinde mutlaka firmanın ismi bulunmalı, CE belgesi olmalı, yapışkanlı ürünlerde solvent içermez yazısına dikkat edilmeli. Defterlerde TSE belgesine bakılmalı. Bilhassa çanta alırken fitalat içermez yazısına dikkat edilmeli, firma amblemine bakılmalı” dedi.

 

Tarih : 5 Eylül 2023 Salı 14:06

DEFTERLERDE TSE BELGESİNE BAKILMALI

Okulların açılmasına kısa bir süre kala başlayan kırtasiye alışverişleri konusunda önerilerde bulunan  Kıvılcım, kırtasiyecilerin güvenli kırtasiye ürünleri, TSE’li defterleri, solvent içermeyen yapışkanlı ürünleri; yine fitalat (kansorejen madde) içermeyen çanta ve kalem kutuları, CE belgeli kırtasiye ürünleri, indirimli fiyatları ve taksitli satış imkanlarıyla yeni eğitim öğretim sezonuna hazır olduğuna dikkat çekti.  Öğrencileri ve velileri kırtasiye ürünlerinde kimliği belirli ürünleri tercih etmeleri konusunda uyaran Kıvılcım, “Kırtasiye alışverişlerinde ürünün üzerinde mutlaka firmanın ismi bulunmalı, CE belgesi olmalı, yapışkanlı ürünlerde solvent içermez yazısına dikkat edilmeli. Defterlerde TSE belgesine bakılmalı. Bilhassa çanta alırken fitalat içermez yazısına dikkat edilmeli, firma amblemine bakılmalı. Bu yıl tüm okullarda yardımcı kitaplarında ücretsiz verilecek olması velilerimizi biraz daha rahatlatacaktır. Belki ekonomik açıdan zorlu bir dönem geçireceğiz ama bu geçiş dönemini de hep beraber atlatacağımıza inanıyorum. Türkiye genelinde “Kırtasiye kırtasiyeciden alınır” sloganıyla hareket ediyoruz. Kırtasiye alışverişlerinizi sanal mağazalar ve AVM’lerden değil, kırtasiyecilerden yapın” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA