“İsrail, Gazze’de soykırım yapıyor”


Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İsrail’in Gazze halkına yönelik katliamı kınadı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığının altını çizdi. İsrail’e saldırıları durdurma çağrısında bulunan platform üyeleri, “Acilen tüm saldırıları durdurun. Yaralılara müdahale için Filistinli çocukların, kadınların, tüm Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için insani yardım koridorunu açın” dedi.

 

Tarih : 19 Ekim 2023 Perşembe 12:59

Necdet TAŞ

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, İsrail’in Gazze halkına yönelik katliamı kınadı. Özgür Çocuk Parkı’nda bir araya gelen platform üyeleri İsrail’in Gazze’de soykırım yaptığının altını çizdi. İsrail’e saldırıları durdurma çağrısında bulunan platform üyeleri, “Acilen tüm saldırıları durdurun. Yaralılara müdahale için Filistinli çocukların, kadınların, tüm Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için insani yardım koridorunu açın” dedi.

“SİYONİST REJİM SOYKIRIM VE KATLİAM YAPIYOR”

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Mustafa Özbay, “Ortadoğu’da başını ABD’nin çektiği emperyalizmin ve bölgedeki jandarma rolüne soyunan güçlerin, işbirlikçi, kukla devlet ve iktidarların yağma ve işgal politikaları yeni bir evreye girmiş görünüyor. Yıllardır Suriye başta olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında devam eden savaş bugün Filistin toprakları üzerinde yeni bir vahşete dönüştürülüyor. Ortadoğu’nun yeniden dizayn edilmesi ve sınırların yeniden çizilmesini de içeren genişletilmiş büyük Ortadoğu projesi yeni bir hamle ve politikayı devreye sokmuş görünüyor. Emperyalist, kapitalist ve feodal sömürü sistemleri tüm dünyada derin bir krizin içine girmiştir. Egemen güçler yine bir krizin çıkış yolunu savaş olarak görmüşlerdir. Emperyalist güçlerin bölgedeki jandarma rolünü üstlenen terörist İsrail hükümeti ve Siyonist rejim, Filistin halkına bir kez daha soykırım ve katliam uyguluyor” ifadelerini kullandı.

“BU SALDIRI AÇIK BİR SAVAŞ VE İNSANLIK SUÇUDUR”

17 Ekim’deki İsrail Hükümetinin Gazze’deki bir hastaneye yaptığı saldırının insanlık tarihine kara bir gün, bir soykırım günü olarak geçtiğinin altını çizen Özbay, “Adı yolsuzluklara da karışan sağcı, ırkçı, faşist İsrail hükümetinin yaptığı bu hastane saldırısında çoğu çocuklardan ve hastalardan oluşan 500’ün üzerinde insan öldürülürdü. Binlerce masum Gazze halkı yaralandı. Bu saldırı açık bir savaş ve insanlık suçudur. Bu saldırı en asgari ahlaki ve insani değerlerden uzak bir barbarlığı temsil etmektedir. Bu suçu işleyenler insanlığın vicdanında mahkum edilmiş ve lanetlenmiştir. Filistin halkı tüm dünyadan hamaset ile süslenen timsah gözyaşları değil, çözüm için acil somut adımlar atılmasını beklemektedir. Ortadoğu’da yaşayan tüm halkların barış içinde, birlikte yaşamasının tek yolu savaşı körükleyen güçlerin elini bu topraklardan çekmesi ve halklar arasında kalıcı diyalog ve müzakere zeminin yaratılmasıdır. Bunun için yapılması gereken, masum halkların ölümüne neden olan saldırıların durdurulup acilen ateşkes sağlanması ve taraflar arasında barış görüşmelerine başlanmasıdır” şeklinde konuştu.

“ACİLEN TÜM SALDIRILARI DURDURUN”

İsrail hükümetine de seslenen Abay, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Acilen tüm saldırıları durdurun. Yaralılara müdahale için Filistinli çocukların, kadınların, tüm Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için insani yardım koridorunu açın.”  Buradan bir çağrımızda içinde Türkiye’nin de olduğu bölge hükümetlerine: İsrail hükümetinin yaptığı saldırıları durdurana kadar İsrail ile olan askeri, ekonomik ve tüm diplomatik ilişkileri derhal askıya alın. Buradan Filistin halkına başsağlığı ve taziyelerimizi iletirken; bizler Mersin Emek ve demokrasi güçleri olarak başta İsrail hükümeti olmak üzere bu saldırıyı yapanları ve bu saldırıya sessiz kalanları kınıyor “ Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz” anlayışıyla Filistin topraklarında ve tüm Ortadoğu coğrafyasında savaşa karşı barışı, ölümlere karşı yaşamı savunuyor bu kadim topraklarda yaşayan tüm halkların barış içinde birlikte yaşaması için herkesi barışa ses vermeye çağırıyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA