Kadın katliamlarını durdurun!


Mersin’de Tabip Odası ve sağlık örgütleri, son günlerde kadınlara yönelik artan şiddete tepki gösterdi. Kadın cinayetlerinin durdurulması gerektiğini ifade eden Tabip Odası Genel Sekreteri Reyhangül Baloğlu, “Kadın katliamlarını durdurun, yaşamak yaşatmak istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 24 Ekim 2023 Salı 14:49

Necdet TAŞ

Mersin’de Tabip Odası ve sağlık örgütleri, son günlerde kadınlara yönelik artan şiddete tepki gösterdi. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde gerçekleştirilen eyleme; Mersin Tabip Odası Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Komisyonu, Mersin Tabip Odası, MAHDER (Mersin Aile Hekimleri Derneği), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş (Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası), Aile Sağlığı Çalışanları Derneği (Aile Sağlığı Çalışanları Ebe ve Hemşire Dernekleri Federasyonu), SES (Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası), Hekim-Sen (Hekimsen Hekim Dayanışma ve Yardımlaşma Platformu) ve Hekim Birliği Sendikası üyeleri katıldı.

GENÇ KIZ HAYATTA KALMA MÜCADELESİ VERİYOR

Burada bir açıklama yapan Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Reyhangül Baloğlu, “25 Kasım, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü”ne yaklaşırken, 23 Ekim 2023 tarihinde Mut’da Hemşire Ayfer Kaya, uzaklaştırma kararı olan boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından, çalıştığı hastanenin yanındaki özel otoparkta vahşice katledildi. Aynı gün Mersin Üniversitesi KYK Yurdu yakınında bir intörn kadın, bir erkek tarafından 6 el ateş edilmesi sonucu ağır yaralandı. Bir bacağı ampüte edildi, diğer bacağında kırıklar mevcut. Şu anda yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyor.  Görünen odur ki ülkemizde en önemli insan hakkı ihlallerinden ve halk sağlığı  sorunlarından biri toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dayalı kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri olmuştur. Kadın katliamlarının yükselişte olduğu bu dönemde, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığa karşı toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan ulusal ve uluslararası hukuksal, kamusal kazanımlarımız, başta İstanbul Sözleşmesi’ne atılan imzanın geri çekilmesi olmak üzere, hem ülkemizde hem de dünyada milliyetçi muhafazakar eril iktidarlar tarafından uygulanması engellenmiş, güçsüzleştirilmeye çalışılmıştır. İstanbul Sözleşmesi’nin etkin şekilde uygulanması değil de kaldırılması devletin kadına yönelik şiddeti önleme görevini terk etmesi anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

“KADIN KATLİAMLARINI DURDURUN, YAŞAMAK YAŞATMAK İSTİYORUZ”

“Ataerkinin ürettiği şiddet, kadın düşmanı politikalar, cezasızlık ve korumasızlık ile hayatın her alanında şiddet körüklenmektedir. Ne evde ne iş yerinde ne sokakta şiddette uğramak istemiyoruz. Şiddet sarmalını ortaya çıkaran ve besleyen ekonomik sosyal eril zihniyetli düzenlemeler, artarak devam etmektedir. Bizler ise bu zihniyete karşı dur demeye ve mücadelemize devam edeceğiz. Bizler biliyoruz ki sağlıkta şiddet ve kadına yönelik şiddetin kesişim noktası altta yatan eril şiddet ve cezasızlık politikalarınızdır” diye konuşan Baloğlu, “Şiddet ikliminin, sağlık alanına ve kadına yönelik sonuçları ile yüz yüze kalan biz kadın sağlık çalışanları isyanımızı bugün de haykırmaya devam ediyoruz. Koruyamıyorsunuz, öldürülüyoruz. Aramızdan çekilip alınan kadınların eksikliğinde; ülkemizde kazanımlarımızı geri alma girişimlerimizi sürekli gündemde tutmaya, başta İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa olmak üzere kazanımlarımızdan geri adım atmayacağız ve mücadelemize devam edeceğiz. Başka kadınları, başka meslektaşlarımızı, başka sağlık emekçilerini kaybetmeye tahammülümüz yok. Bir kişi daha eksilmemek için,  kadına yönelik her türlü şiddete karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Kadın katliamlarını durdurun, yaşamak yaşatmak istiyoruz” dedi.  

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA