MHP’li Uysal; “Projelerin takipçisi olacağım”


Mersin’de devam eden kamu yatırımlarıyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan MHP Mersin Milletvekili Levent Uysal, “Özellikle sulama konusunda çiftçilerin desteklenmesi ve kırsal yaşamı bırakmamaları için bu yatırımların takipçisi olacağım. Sulama ile ilgili Bu projelerin hepsi tamamlandığında çiftçilerimizin daha ucuza sulama yapmaları ve enerjiyle ilgili tasarruf sağlamaları gerçekleşmiş olacak” dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2023 Salı 17:03

Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Uysal, Mersin’de devam eden kamu yatırımlarıyla ilgili sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu. Özellikle yaz aylarında çile yolu olarak adlandırılan ve Mersinlilerin yapımını dört gözle beklediği Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol Projesi’nin biran önce tamamlanması gerektiğini kaydeden Uysal, “Mersin-Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyol Projesi’nin bütçesi 25 milyar lira ve fiziki gerçekleşme yüzde 41 oldu. Proje tamamlandığında yol 36 kilometre, seyahat süresi de 110 dakika kısalacak. Trafiğin rahatlaması için bu proje büyük önem taşıyor. Mersin’de yaz mevsiminde araç sayısı iki kat artıyor bu nedenle ulaşım ağı genişletilecek ki olası trafik kazalarının önüne geçilmiş olsun. Ulaşımla ilgili bir diğer yatırımsa Büyükeceli-Aydıncık Yolu çalışması. Bütçe tutarı 6 milyar lira olan projede bugüne kadar yüzde 62 oranında gerçekleşme sağlandı. Proje bitimindeyse yol 10 kilometre kısalacak. Hem o bölgede yaşayan vatandaşlarımız hem de geçiş güzergahı olarak o yolu kullanacak olan sürücülerimiz konforlu yolculuk yapacak” şeklinde konuştu.

“PROJELERİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Pamukluk Barajı inşaatının tamamlandığını ancak boru döşeme işlemlerinin devam ettiğinin altını çizen Uysal, “Pamukluk Barajı’ndan alınacak su ile toplam 181 bin 850 dekar tarımsal arazi sulanabilecek. Proje bütçesi 6,5 milyar lira olan Türkiye’nin en büyük dördüncü barajı Pamukluk Barajı’nda inşaat işlemleri tamamlandı. Boru döşeme işlemleriyse hızla sürüyor. İş çerçevesinde hem 93 bin 150 dekar arazi için sulama şebekesi imalatları gerçekleştirilecek hem de mevutta pompaj ile sulanan 66 bin 900 dekar tarımsal arazi cazibeyle sulanabilir hale getirilecek. Çiftçilerimizin enerji ve işçilik maliyetlerinden de tasarruf etmesi sağlanacak. Bölgedeki üreticilerimiz alternatif ürün yetiştirecek, aile bütçelerine katkıda bulunabilecek. Yine yüzde 96’lık fiziki gerçekleşme olan Sorgun Barajı ise tamamlandığında 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan 60 bin 580 dekar tarım arazisinin sulama ihtiyacını giderecek. Çiftçilerin desteklenmesi ve kırsal yaşamı bırakmamaları için bu yatırımların takipçisi olacağım. Sorgun Barajı’nın proje bütçesi tam 1,5 milyar lira. Fiziki gerçekleşme oranı yüzde 96 seviyesinde ve bu projeyi bitiriyoruz inşallah. Baraj yatırımları, su depolaması, tarım arazilerinin sulanması, içme suyu temini ve en önemlisi de enerji üretimi noktasında Mersinimize çok büyük fayda sağlayacaktır. Bu projelerin hepsi tamamlandığında çiftçilerimizin daha ucuza sulama yapmaları ve enerjiyle ilgili tasarruf sağlamaları gerçekleşmiş olacaktır” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA