Bize değil TOKİ’nin kaçak binalarına bakın!


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce kiralanan Çamlıbel’deki Marina Vista olarak bilinen binada kat ilavesi yapmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Büyükşehir’in yaptığı tadilat adı altındaki kaba inşaata ve kat ilavesini meclis gündemine getiren AK Parti Grup Başkanvekili Sadık Türüt’e cevap veren Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Orada kaçak yapı dediğiniz bizim çalışanlarımızın molalarda çıkıp çayını kahvesini içeceği bir alan yaratmak. Son günlerde ilçe belediyelerinin verdikleri inşaat ruhsatlarıyla çok sayıda CİMER ihbarı alıyoruz. Ben de bu konuda bir ekip kurulmasını, ilçe belediyelerimizin denetlenmesiyle ilgili, vatandaşlarımızın şikayetlerine hassasiyet gösterilmesini istedim. Mezitli’de TOKİ tarafından kaçak inşaat yapılmasıyla da ilgilenin” dedi.

 

Tarih : 27 Kasım 2023 Pazartesi 16:37

Necdet TAŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce kiralanan Çamlıbel’deki Marina Vista olarak bilinen binada kat ilavesi yapmasıyla başlayan tartışmalar sürüyor. Büyükşehir’in yaptığı tadilat adı altındaki kaba inşaata ve kat ilavesine Akdeniz Belediyesi’nden izin alınmadığı iddia edilmiş, konuyla ilgili inşaat alanına giden Akdeniz Belediyesi ekipleri de, Büyükşehir’in gerekli ruhsat başvurusunu yapmadan inşaata başlaması nedeniyle tutanak tutmuştu. Binada inşaatı sürdüren Büyükşehir ekipleri tutanağı almayı kabul etmeyince Akdeniz ekipleri tutanağı binaya asarak yasal süreci başlatmıştı.

TÜRÜT; “ŞÜYUU VUKUUNDAN BETER KONU”

Konuyu Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplantısı Kasım Ayı Üçüncü Birleşimi’nde gündeme getiren ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e seslenen AK Parti Grup Başkanvekili Sadık Türüt, “Basından takip ettiğimiz kadarıyla Akdeniz ilçesinde yer alan Çamlıbel’de uzun zamandır yapımı münakaşa konusu olan ve defalarca mecliste de konuştuğumuz bir hizmet binasıyla alakalı kaçak yapı haberleri okuduk. Tabi bazı şeyler vardır, şüyuu vukuundan beterdir derler. Bizce bu konu bu cümle ile zikredilecek bir konu oldu. Vazifesi kaçak yapıyla mücadele etmek olan bir kurumun böyle bir işin içinde adının geçmesi kamuoyunda oldukça üzüntüyle karşılanıyor. Bu konuda hem meclisi hem de kamuoyunu aydınlatmanız lazım. Öncelikle kaçak yapıyla mücadele etmesi gereken kurum belediyelerdir. Bu durum nasıl ve ne şekilde olmuştur? Bilginiz var mı yok mu? Bu konuda bizi ve kamuoyunu aydınlatırsanız seviniriz” diye konuştu.

SEÇER; “KAÇAK DEDİĞİNİZ YER KÜÇÜK BİR MOLA YERİ”

Konuyla ilgili konuşan Başkan Seçer ise, “Orada bir mevzuat karmaşası var. Önceki daire başkanı oraya bir tadilat ruhsatı alma gereği olmadığından bahisle işi devam ettiriyor. Şimdi gelinen noktada bunun ilçe belediyesinden ruhsata bağlanmasının yorumu ortaya çıkınca ilçe belediyesi bir gazete haberi üzerinden bunu bize söyledi. Ve orada kaçak yapı dediğiniz bizim çalışanlarımızın molalarda çıkıp çayını kahvesini içeceği bir alan yaratmak. Bunu da Akdeniz Belediyesi, ilçe belediyesi uygun görmedi. Yoksa denetleme görevi olan Mersin Büyükşehir Belediyesinin üç metrekare, beş metrekare dinlenme alanı için kaçak bina yapma gibi küçük bir anlayışı, düşüncesi olamaz. Zaten arkadaşlarımız tadilat ruhsatı için başvurularını yaptılar, geldiler, incelediler, gerekli yazışmalardan sonra devam ediyor. Son günlerde ilçe belediyelerinin verdikleri inşaat ruhsatlarıyla çok sayıda CİMER ihbarı alıyoruz. Ben de bu konuda bir ekip kurulmasını, ilçe belediyelerimizin denetlenmesiyle ilgili, vatandaşlarımızın şikayetlerine hassasiyet gösterilmesini istedim. Mezitli’de TOKİ tarafından kaçak inşaat yapılmasıyla da ilgilenin. Bu konuyla ilgileniyorsunuz, Mezitli’de TOKİ’nin yaptığı kaçak konutla da ilgilenmenizi, buradan dile getirmenizi diliyorum. İlgililer üzerlerine düşeni yapsınlar. Bizimki gibi birkaç metrekarelik dinlenme alanı değil binlerce konutluk bir alandan söz ediyoruz. Bunun da dikkatlerden kaçmamasını istedim” dedi.

“DEVRALMADIK, SATIN ALDIK”

AK Partili Türüt’ün, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Bilim Merkezinin, Yenişehir Belediyesinden Büyükşehir’e devredildiği şeklindeki iddiaları hakkında ise şunları söyledi; ““Biz Bilim Merkezini Yenişehir Belediyesinden devralmadık. Biz binayı Yenişehir Belediyesinden satın aldık. Daha önceki belediye başkanımız Sayın İbrahim Genç tarafından düşünülen, temeli atılan, kaba inşaatı çıkan bu bina yeni dönemde bir müddet böyle kaldı. Biz burayı Yenişehir Belediyemizden satın aldık. Bize bir bağış, bir devretme değil. Açılışta eski belediye başkanımıza da teşekkür ettim. Nezaketiniz için teşekkür ederim ama bu bizim nezaketsizliğimiz anlamına gelmesin. Siz konuyu açtığınız için nasıl bir ilerleme kaydettiğimizi söyleyeyim. Biz burayı aldık, bugünkü noktaya getirdik. Siz o binayı yeniden yapın, yeri, inşaatı, içerisine harcanacak teknik parçaları 300 milyona yakın para harcamanız lazım. Bu derece değerli ve önemli” dedi.

“ERDEMLİ’DE 2 BİN 500 DEKAR ALANDA ZARAR VAR”

Hafta sonu meydana gelen dolu yağışı ve fırtına nedeniyle özellikle Erdemli’deki tarım arazilerinde hasar meydana geldiğini ifade eden Başkan Seçer, “Özellikle Erdemlimizin birçok kırsal mahallesinde zarar meydana geldi. Yaklaşık olarak 800 kadar çiftçide 2 bin 500 dekar alanda limon, domates, brokoli, marul gibi tarım ürünleri büyük zarar gördü. Zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bizim de tarım daire yetkilileri bölgede hasar alan üreticileri ziyaret etti. Biz de üreticilerin zararlarının karşılanması noktasında elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA