ÇBK, lidere direnemedi: 71-67


Avrupa Ligi Kadınlar 7. hafta maçında ZVVZ USK Prag’a konuk olan temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin, rakibine 71-67 mağlup oldu. Bu sonucun ardından USK Prag 7. maçında 6. galibiyetini alarak haftayı zirvede tamamlarken; ÇBK 5 galibiyet ile 2. sırada yer aldı. Nyara Sabally 19 sayı ve 10 ribauntla double-double yaparak maçın MVP’si oldu.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 14:55

Necdet TAŞ

FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nin 7. haftasında temsilcimiz ÇBK Mersin Basketbol Takımı, deplasmanda Çekya'nın ZVVZ USK Prag ekibine 71-67 mağlup oldu. Çek Cumhuriyeti Başkenti Prag'da oynanan maçın ilk çeyreğini 21-14 önde geçen temsilcimiz soyunma odasına da 9 sayılık farkla 37-28 üstün gitti. Üçüncü çeyrekte ÇBK’yı 16 sayıda tutan ev sahibi takım 55-53'lük skorla son periyoda önde girdi. Başa baş geçen son periyotta hata yapmayan Prag ÇBK’yı 71-67 mağlup ederek liderliğini sürdürdü. Çukurova Basketbol ise 5 galibiyette kaldı. Temsilcimizde Alina Iagupova 23 sayı 7 ribaund 7 asist, Marina Mabrey 19 sayı 4 ribaund 3 asist ile oynadı. Ev sahibi Prag’ta ise Nyara Sabally 19 sayı 10 ribaund 2 asist, Maite Cazorla 15 sayı 1 ribaund 2 asist üretti.

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

Maça çok iyi başlayan temsilcimiz hem savunmada hem de hücumda çok iyi oynayarak birinci periyodu 21-14, devreyi de 37-28 önde kapattı. Devre arasının ardından Çek temsilcisi Prag, 7 sayılık galibiyet serisi yakaladı ve fark 1 sayıya düştü. Üçüncü çeyreğin 5. dakikasında Valériane Ayayi'nin serbest atışları ile skor 41:41'e geldi. Daha sonra her iki takım da serbest atış çizgisinden sayılar kazandı. Periyodun bitimine 2 dakika kala Veronika Voráčková'nın 6 sayısıyla Prag öne geçti. Son çeyreğe 2 sayılık farkla giren Prag, Nyara Saballa ile bu farkı 4'e çıkardı. ÇBK ise 3 sayılık isabetle farkı 1 sayıya indirdi. Her iki takımın da savunması çok sert müdahalelerde bulunurken, Prag’ta Veronika Voráčková üç sayılık bir sayı atarak maçın bitimine dört dakikadan az bir süre kala ev sahibi takımı yine öne geçirdi. Daha sonra Ezi Magbegor da 3 sayılık atışla destek verdi. Taraftarının da desteğini arkasına alan Prag, Alina Iagupova'yı durduramayınca skor yine eşitlendi. Prag, Veronika Voráčková Nyar Saballa'nın asistinin ardından faulle basketle öne geçti. Maç sonunda agresif savunma her iki tarafın da birçok kişisel hata yapmasına neden oldu. Maite Cazorla'nın serbest atışlarının ardından maçın bitimine 38 saniye kala ZVVZ USK Prag 69:65 önde oldu. Ardından temsilcimiz ÇBK serbest atışlarla azaltma fırsatını değerlendiremedi ve Prag mücadeleden 4 sayılık farkla 71-67 galip ayrıldı.

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA