Baysal; “Dosyadaki gizlilik kararı kaldırılmalı”


Mersin’in Akdeniz ve Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yönelik hayali hayvan ithalatı küpelemeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 1’i ilçe müdürü 7 kamu personelinden 1’i serbest bırakılırken 6 kişi tutuklandı. Dosyaya konulan gizlilik kararına tepki gösteren Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Serap Baysal, “Aileler ve avukatlar hala dosya içeriğini bilmemektedir. Çünkü dosya da gizlilik kararı mevcuttur. Bu karar kişilerin savunma hakkını da engellemektedir. Tarım- Orkam -Sen olarak bu dosya ile ilgili gizlilik kararının derhal kaldırılarak, iddianamenin biran önce hazırlanıp mahkemeye sevk edilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Tarih : 28 Aralık 2023 Perşembe 14:03

Necdet TAŞ

Mersin’de hayali hayvan ithalatı küpelemeye yönelik operasyonda 12 Aralık günü Akdeniz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde çalışan 1'i ilçe müdürü 6 kamu personeli ve 1'i Silifke İlçe Müdürlüğünde çalışan 1 kamu personelinin evlerine şafak baskınıyla gözaltına alındı. Gözaltına alınan 1'i ilçe müdürü 7 kamu personelinden 1’i serbest bırakılırken 6 kişi tutuklandı.

“AİLELER VE AVUKATLAR DOSYANIN İÇERİĞİNİ BİLMİYOR”

Mersin’e gelerek olayla ilgili örgütlü oldukları kurumda yaşananları eleştiren Tarım Orkam-Sen Genel Başkanı Serap Baysal, “İlçe Müdürlüğü binasına ellerine kelepçe takılarak getirilen arkadaşlarımız kamu çalışanı olup iş ve ev adresleri bilinen, devlet memuru kadrosunda bulunan, çağırıldıklarında savcılık makamına ve emniyet güçlerine tereddütsüzce gidip ifadelerini verecek kişilerdir. Olay günü emniyet güçleri kurumun kapısı önünde durarak bütün çalışan personelleri kimlik kontrolünden geçirdi. Herkesi kurumun giriş katında toplayarak, şafak operasyonu ile gözaltına alınan kamu emekçilerini bütün çalışanların ve vatandaşların gözü önünde elleri kelepçeli bir biçimde teşhir etmişlerdir. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hayvan sağlığı biriminde arama faaliyeti de personelin gözü önünde gerçekleştirilmiş ve bu uygulama ile gözaltına alınan çalışanlar, bütün kurum çalışanları nezdinde rencide edilip onurları ve itibarları hiçe sayılmıştır. Kolluğun bu tutumu gözaltına alınmayan diğer çalışanları da rahatsız etmiştir. Böyle bir uygulamanın bir kamu kurumuna karşı yapılması da ayrıca sorgulanmalıdır. Bu uygulama ne demokratik devlet teamüllerine ne de insan haklarına sığmamaktadır. Savcılık veya emniyet güçlerinin bu uygulama ile neyi amaçladıkları anlaşılamamış, kamuoyu bu konuda bir açıklama beklemektedir. Ayrıca gözaltına alınan personellerin ifadeleri bile alınmadan ve mahkeme sonuçları beklenmeden ivedilikle aynı gün memuriyet görevinden açığa alınmaları da açıklanmaya muhtaçtır. Aileler ve avukatlar hala dosya içeriğini bilmemektedir. Çünkü dosya da gizlilik kararı mevcuttur. Bu karar kişilerin savunma hakkını da engellemektedir. Tarım- Orkam -Sen olarak bu dosya ile ilgili gizlilik kararının derhal kaldırılarak, iddianamenin biran önce hazırlanıp mahkemeye sevk edilmesi ve Kamu emekçisi olan arkadaşlarımızın tahliye edilerek tutuksuz yargılanmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA