Başkan Sarı; “ Esnafın üzerindeki vergi yükü azaltılmalı”


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, asgari ücrette yaşanan yüzde 49 oranındaki artışın, esnafın sırtındaki başta sgk primi olmak üzere tüm vergi ve harçların artmasına neden olacağını belirterek, esnafın sırtındaki vergi yükünün azaltılması için gerekli hibe desteklerinin devreye konulması, üretim, enerji ve hammadde de maliyetlerin düşürülmesini beklediklerini söyledi.

 

Tarih : 28 Aralık 2023 Perşembe 14:17

Haber Merkezi

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu 2023 yılının son toplantısını, Birlik Başkanı Veysel Sarı Başkanlığında gerçekleştirdi. Birlik Başkanvekilleri Nihat Dağdelen, Uçal Mavili, Yönetim Kurulu üyeleri Duran Şen, Halil Metik, Ali Tavman, Doğan Gündüz, Hüseyin Yalın ve Genel Sekreter Yasemin Durmuş’un katılım gösterdiği yönetim kurulu toplantısında, 2023 yılının kısa bir değerlendirmesini yapan Başkan Sarı,  Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışan ülkemizde, kentimizin depremzedelere  ev sahipliğinde ilk sıralarda yer aldığının altı çizdi.

“HAMMADE MALİYETLERİ AZALTILMALI”

Başkan Sarı, temsil ettikleri esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentilerine çözüm üretme noktasında üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirme azmi ve kararlılığında olduklarına vurgu yaparak, güçlü esnaf, güçlü oda, güçlü birlik hedefleri doğrultusunda ürettikleri proje ve çalışmalarla amaçlarına ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti. Yeni yılda uygulanacak olan yüzde 49 zamlı  asgari ücrette yaşanan artışın en büyük işveren olan esnaf ve sanatkarların, başta SGK primi olmak üzere ödediği tüm vergi ve harçlar ile yanında çalıştırdığı personelin işveren payının artmasına neden olması nedeniyle omuzlarındaki  yükün daha çok artacağına dikkat  çeken Başkan Sarı, “  Esnafın üzerinde vergi ve prim yükünün azaltılması için gerekli hibe desteklerinin biran önce devreye konulması, üretim, enerji ve hammadde maliyetlerinin azaltılması beklentilerimiz arasında” dedi. Başkan Sarı, yönetim kurulunda alınan kararların hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunarak, tüm esnaf ve sanatkarlara yeni yılda sağlık, huzur ve mutluluk, işlerinde bol ve bereketli kazançlar diledi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA