Tapu Müdürlüğü’nde bıçaklı saldırı!


Akdeniz Tapu Müdürlüğü’nde görevli kamu çalışanı Hakan Gürel dün saldırıya maruz kalarak 16 yaşında bir çocuk tarafından bıçaklandı. Saldırıya uğrayan Gürel’in yoğun bakımda tedavi altına alındığı ve hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi. Saldırıya tepki gösteren Yapı-Yol-Sen Mersin Şubesi üyeleri yetkilileri önlem almaya çağırdı.

 

Tarih : 28 Aralık 2023 Perşembe 14:49

Necdet TAŞ

Mersin’de bulunan Akdeniz Tapu Müdürlüğü’nde bir memur dün bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırının ardından yoğun bakıma alınan memur hayati tehlikesini atlattı. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na(KESK) bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Çevre ve Şehircilik, AFAD ve Tapu ve Kadastro Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı –Yol- Sen)Mersin Şubesi üyeleri, Akdeniz Tapu Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak saldırıya tepki gösterdi.

“TAPU ÇALIŞANLARI İŞ YÜKÜ ALTINDA EZİLDİ”

Gerçekleşen saldırının münferit bir olay olmadığını, benzer saldırılara maruz kaldıklarını ve eğer önlem alınmazsa bu olayın da son olmayacağının altını çizen Yapı-Yol-Sen Mersin Şube Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sevim, “Akdeniz Tapu Müdürlüğünde bir arkadaşımız bıçaklı saldırıya uğradı. Arkadaşımız yoğun bakımda ve hayati tehlike altında. Tapu Müdürlüklerinde her gün sözlü ve fiziki şiddete uğruyoruz. Son yaşanan olay “münferit” bir olay denilerek geçiştirilemez. Bu çalışırken uğradığımız ilk şiddet değil. Önlem alınmazsa maalesef son da olmayacak. Kurum yöneticilerini defalarca uyardık. Tapu işlemi sayısı her yıl kat be kat artarken yıllardır personel alımı yapılmadı. Tapu çalışanları iş yükü altında ezildi. Mesai saatleri sonrası, hafta sonu demeden bize havale edilen işleri bitirmeye çalışıyoruz. Ama işlem sayısı katlanarak artarken bizim sayımız artmıyor. Diğer kurumlarda işlem başvuruları çalışan sayısına ve süre standardına göre sınırlandırılırken defalarca talep etmemize rağmen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü işlem sayısının kısıtlanmasına yanaşmıyor. 24 saat ve hiçbir sınırlama olmaksızın randevu alınabiliyor. Alınan bu randevular hiçbir standart gözetilmeksizin otomatik havale yoluyla personele havale ediliyor. Özellikle büyük şehirlerde personele her gün 20-30 işlem havale ediliyor” ifadelerini kullandı.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Kurum yöneticilerinin yaşanan sorunları çözmek yerine baskı ve mobbing uygulayarak sorumluluklarını çalışanlara yıkmak istediğini iddia eden Sevim, “Sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız. Artık yeter… Bize dayattığınız bu imkansız görevi canımız pahasına yapmaya devam etmeyeceğiz.  Bu acı olayın en büyük sorumlularından biri sorunları görmesine rağmen önlem almaya yanaşmayan kurum yöneticileridir. En kısa zamanda personel alımı yapılmasını talep ediyoruz. İşlem randevularının sendikamızın da içinde bulunacağı bir komisyon tarafından belirlenecek standartlara göre sınırlandırılmasını talep ediyoruz. Bugünden başlayarak taleplerimiz gerçekleşene kadar her platformda sesimizi yükselteceğiz. Tüm Tapu ve Kadastro çalışanlarını mücadeleye davet ediyoruz. Bu elim olayda yaralanan arkadaşımıza bir kez daha acil şifalar diliyoruz. Olayın faili şehir eşkıyaları en ağır cezayı alana dek sürecin takipçisi olacağız” dedi.

BİR TEPKİ DE TÜRK İMAR-SEN’DEN

Türkiye İmar ve İnşa Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası (Türk İmar-Sen) Mersin’de Tapu Müdürlüğü personeli Hakan Gürel’e yapılan saldırıyı kınadı. İşte o açıklama; “Ülkemizde kamu çalışanlarına yönelik şiddet çözülmesi gereken en temel meselelerden biridir. Son olarak Mersin Akdeniz Tapu Müdürlüğü personeli Hakan Gürel'e bıçaklı saldırı gerçekleşmiş, yaralanan arkadaşımız hastaneye sevk edilmiş ve tedavisi halen yoğun bakımda devam etmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere kamu çalışanlarına uygulanan şiddet; ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Çalışanların hayatı her dakika tehlike altındadır. Bunun önüne geçilebilmesi için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar olması gerektiğini defalarca belirttik. Ancak, şiddetin durması bir yana, artarak devam ettiğini görmekteyiz. Buradaki en önemli neden, etkin ve caydırıcı tedbirlerin halen daha hayata geçmemesidir. Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde çalışanlar, yoğun iş yükü ve zor şartlar altında düşük ücretler ile gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden en iyi kamu hizmetini sunmaya çalışırken ne yazık ki her türlü saldırıya maruz kalmaktadır. Tapu çalışanı arkadaşımıza yapılan bu elim saldırıyı kınıyoruz ve Kamu görevlilerine karşı yapılan saldırıların önlenmesi için ceza kanununda caydırıcı düzenlemeler yapılmasını bekliyoruz. Türk İmar-Sen olarak, Yaralanan tapu çalışanımızın her daim yanında olacağımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA