Seki; "Devlet devreye girmeli"


Tarsus Ziraat Odası Meclis Başkanı Abdullah Seki, narenciye üreticilerinin büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çekerek, “tedbir alınmaz ise önümüzdeki yıllar daha büyük krizlere gebe. Devletin devreye girerek üreticiyi zarardan kurtaracak, sürdürülebilir bir tarım yapmasını sağlayacak bir çözüm sunması şart. Bu iş sadece verilecek İhracat desteği ile çözülemez. Üretim fazlası ürünleri katma değere dönüştürerek ihraç etmenin yollarını bulmalıyız” dedi.

 

Tarih : 1 Ocak 2024 Pazartesi 11:38

Neşet TORUN

Narenciye üreticisinin içinde bulunduğu sıkıntıyla ilgili konuşan Tarsus Ziraat Odası Meclis Başkanı Abdullah Seki, “Bu yıl üretim fazlası nedeniyle narenciye üreticilerimiz maliyetin çok altında ürün satmak zorunda kaldı. Birçok çiftçimiz alıcı olmadığı için ürününü ucuza, maliyetin altında bile satamadı, dalında kaldı. Ağaçlarını kesmek zorunda olanlar var. Bu durum maalesef diğer çeşitlerde de çok farklı değil, narın ikinci ürünü dalında kaldı, sert çekirdekli geçen yıl aynı kaderi yaşadı, tedbir alınmaz ise önümüzdeki yıllar daha büyük krizlere gebe. Devletin devreye girerek üreticiyi zarardan kurtaracak, sürdürülebilir bir tarım yapmasını sağlayacak bir çözüm sunması şart. Bu iş sadece verilecek İhracat desteği ile çözülemez. Üretim fazlası ürünleri katma değere dönüştürerek ihraç etmenin yollarını bulmalıyız. Dünyada portakal suyu fiyatları zirvedeyken biz narenciye fazlasını ne yapacağız diye düşünüyoruz.  Bu durum çiftçimizin ne kadar sahipsiz olduğunun ispatıdır. Buradan yetkililere sesleniyorum; çiftçiyi desteklemek istiyorsanız, bu gün için çiftçinin üretimin desteklenmesine değil, ürettiği ürünün değerlendirilmesine yönelik desteklenmesine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA