Vali Pehlivan, “100 yıllık mücadele bitmedi”


Mersin Valiliği koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından şehit aileleri ile gaziler onuruna yemek verildi. Yemekte konuşan Vali Ali Hamza Pehlivan, “Sizler devletimize, milletimize emanetsiniz. Biz sizlerden güç alıyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler kınalı kuzularınızı, evlatlarınızı vatan toprağına emanet ettiniz. Onların verdiği bu mücadele bitmedi. 100 yıl önce düşman olup üzerimize gelen İtilaf Devletleri’ne karşı mücadele ederken bugün de terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz. Kahraman evlatlarımız, tıpkı Kurtuluş Savaşı yıllarında, Çanakkale’de ve birçok cephede, birçok meydan savaşında ecdadının yaptığı gibi bu örgütler karşısında göğsünü siper ediyor” dedi.

 

Tarih : 4 Ocak 2024 Perşembe 11:39

Neşet TORUN

3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102. Yıl Dönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Şehit Aileleri ile Gaziler onuruna yemek verildi. Mersin Valiliği koordinesinde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Pedias Consept’te düzenlenen etkinliğe; Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat ve eşi Nuran Fırat, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, siyasi partilerin temsilcileri, kent protokolü, gazi derneklerinin şube başkanları, şehit aileleri, yakınları ve gaziler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okundu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Şehitlerimiz için dua edildi.

VALİ PEHLİVAN; “BU VATAN HEPİMİZİN”

Burada bir konuşma yapan Vali Pehlivan, “Gün boyunca çeşitli etkinliklerle, bu milli günümüzü icra etmeye çalıştık. Biraz önce Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ettik. Öncesinde Cumhuriyet Meydanında coşkulu bir kutlama gerçekleştirdik. Sabah Kuvayi Milliye Caddesi'nden Tren Garına oradan da Cumhuriyet Meydanı'na bir yürüyüş gerçekleştirdik. 102 yıl önceyi hep birlikte yad ederek canlandırmaya çalıştık. Milli ve manevi duygularımızı pekiştirdik. Her daim yüreğimizde olan Şehitlerimizi yad ettik.  Şehitlerimizin, gazilerimizin, topyekun ecdadımızın ve aziz milletimizin mücadeleleri sayesinde bu vatanın kazanıldığını, bu kazanımın da kolay olmadığını, türlü çeşit zorlukların üstesinden gelinerek, yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde imkanlar oluşturarak mücadele verildiğini bir kere daha hatırladık. Ve gençlerimize de hatırlattık.  Üzerinde yaşamış olduğumuz bu aziz vatan toprakları gerçekten paha biçilmez değerdedir. Bu vatan şehitlerimizindir, bu vatan gazilerimizindir, bu vatan hepimizindir.  Bu toprak çok kıymetli, çünkü koynunda aziz Şehitlerimiz yatıyor. Bu toprağın her karışı çok kıymetli çünkü Gazilerimizin kanını taşıyor. Bu topraklar çok kıymetli çünkü yüzlerce, binlerce yıllık bir mücadele neticesinde oluşturulan bir vatanı ifade ediyor. O yüzden biz böyle günlerde, özellikle de siz kıymetli Şehit ailelerimizle ve gazilerimizle bir araya geldiğimizde hep birlikte duygu yoğunluğu yaşıyoruz. Gözlerimiz doluyor, yüreğimiz coşuyor. Çünkü sizler, tarih boyunca vermiş olduğumuz aziz şehitlerimizin mukaddes hatıralarını temsil ediyorsunuz” şeklinde konuştu.

“SİZLER DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE EMANETSİNİZ”

Şehit ailelerinin ve gazilerin devletin ve milletin emaneti olduğunun altını çizen Vali Pehlivan, “Sizler devletimize, milletimize emanetsiniz. Biz sizlerden güç alıyoruz. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler kınalı kuzularınızı, evlatlarınızı vatan toprağına emanet ettiniz. Onların verdiği bu mücadele bitmedi. 100 yıl önce düşman olup üzerimize gelen İtilaf Devletleri'ne karşı mücadele ederken bugün de terör örgütlerine karşı mücadele ediyoruz. Kahraman evlatlarımız, tıpkı Kurtuluş Savaşı yıllarında, Çanakkale'de ve birçok cephede, birçok meydan savaşında ecdadının yaptığı gibi bu örgütler karşısında göğsünü siper ediyor. Ruh aynı ruh, anlayış aynı anlayış; bayrak sevdası, vatan sevdası, birlik, beraberlik, dayanışma anlayışı, tarih boyunca var olan milli duygular, inanç değerleri, manevi duygular, bizi bir paydada buluşturuyor. Mücadele yurdumuzun hangi noktasında ihtiyaç varsa orada devam ediyor. Şanlı tarihimizden, ecdadımızdan, aziz Şehitlerimizden kahraman Gazilerimizden aldığımız güçle Cumhuriyetimizin 100. yılını tamamlayıp, ikinci yüzyılına “Türkiye Yüzyılına” adım attığımız bu günlerde inanıyoruz ki; daha güçlü, daha müreffeh yarınlar bizleri bekliyor. Buna inanıyoruz, çünkü tarihimiz bize bu ilhamı ve gücü veriyor.  Bu duygularla Mersinimizin kurtuluşunun 102. yıl dönümünü en içten duygularımla kutlarken başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere memleketimizin kurtuluşu için mücadele eden milli mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, kahraman Gazilerimizi saygıyla, rahmetle, minnetle yad ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin” ifadelerini kullandı.

SEÇER: “BU KADİM TOPRAKLARIN KAHRAMAN EVLATLARI İŞGALCİLERİ TOPRAKLARINDAN ATMIŞLAR”

Programda konuşan Başkan Seçer de, Mersin’in havasıyla, suyuyla, iklimiyle, lokasyonuyla, stratejisiyle, dünyanın birçok milletinin saygıyla baktığı ve yaşamlarını idame ettirmek için yüzyıllar boyunca büyük çabalar sarf ettiği bir yer olduğuna vurgu yaptı. Seçer, “Bu kadim toprakların kahraman evlatları; kadınıyla, erkeğiyle imkânsızlığı imkâna dönüştürmüş, gece gündüz varını yoğunu ortaya koyarak işgalcileri topraklarından atmışlar. ‘Biz necip bir milletiz, hür doğduk hür yaşarız’ demişler” diye konuştu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında; Cumhuriyetin kurumlarının, kadrolarının, azmiyle, çalışmasıyla, çabalarıyla, Anadolu topraklarının dört bir yanına yapılan hizmetlerin, Mersin’e de yapıldığını aktaran Seçer, “100 yıl önce başlayan Cumhuriyet döneminin bu hizmet kervanı bugün de devam ediyor. Bizler de bu bayrağı teslim almış, gecemizi gündüzümüze katarak bu hizmet kervanında bizim de bir katkımız olsun diye gayret sarf ediyoruz” ifadelerini kullandı. Mersin’in çok değerli, güzel ve özel bir kent olduğunu belirten Seçer, Mersin’in göçlerle büyümüş bir şehir olduğuna dikkat çekti. Mersin’in resmi nüfusunun 2 milyona yakın ancak gayri resmi rakamlarla 2,5 milyon nüfusa sahip olduğuna işaret eden Seçer, “Mersin’de farklı ülkelerin kimliğini taşıyan, şu ya da bu sebeple bölgemizde bulunan veya yabancı ülkelerin buradaki yatırımları nedeniyle hayatını idame ettiren insanlar var. Hatta bu güzel coğrafyada yaşamak için gelip buradan mülk edinen, buranın vatandaşları olmasa da burada yaşayan insanlarımız var. Biz burada yaşayan herkese Türkiye Cumhuriyeti güvencesi altında her türlü hizmeti sunmaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya, bu şehirde mutlu ve huzurlu yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi. Ülkelerin mücadelelerle kurulduğunu söyleyen Seçer, “Hiçbir topluma, devlet oluşumuna ve millete, çalışmadan, azmetmeden, mücadele etmeden, savaşmadan vatan sunulmamış. Ama bu mücadelenin bedelini mutlaka milletler ödüyor. İşte Türk milleti de tarihsel süreç boyunca bedel ödemiş. Burada beraber olduğumuz yiğit şehitlerimizin aileleri, kahraman gazilerimiz ve aileleri bu ülke uğruna bedeller ödemiş bizim sevgili yurttaşlarımızdır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimize rahmetlerimi iletiyor, hayatta olanlara şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

GÜLBEYAZ “SON DERECE HARİKA GÜZEL BİR TÖREN OLDU”

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz ise, 3 Ocak’ın kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Günümüz her zaman böyle daim olsun. Birlik beraberliğimiz daim olsun tekrar. Bugün Mersin’in kurtuluşu gayet şen bir şekilde, çok güzel geçti” dedi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ankara Genel Merkezi Genel Sekreteri Şinasi Eryiğit de, “Gerçekten son derece güzel, son derece harika güzel bir tören oldu. Biz de bu törende bulunmaktan son derece mutluluk ve gurur duyduk. Ankara’da da törenlerimiz oluyor ama Mersin’deki törenler çok daha farklı. Gerçekten de harika uygulandı. Emeği geçen herkese muharip gaziler olarak çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Gazi Nevzat Erdoğdu ise Mersin’in kurtuluşunun 102. yıl dönümüyle ilgili, “Oldukça mutluyuz. Bugün burada ağırlandığımız için de çok mutluyuz. Her şey için teşekkür ederim. Her zaman böyle anlamlı günlerin olmasını arzu ederiz” derken Kıbrıs Gazisi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sosyal İşler Başkan Yardımcısı İsmail Güçlü ise, “Bizler davetli olarak Ankara’dan geldik ama etkinlik, misafirperverlik ve ağırlanmamız çok güzel oldu. Büyükşehir Belediye Başkanınızı ve Valinizi çok sevdik. Gerçekten dört dörtlük ağırlandık. Allah bir daha yurdumuzu düşman istilasına uğratmasın. Savaşlar son bulsun. Gençlerimizi ölmesin. Sizin vesilenizle bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenerek, sohbet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA