Liman genişlemesi durdurulsun!


Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP) Atatürk Parkına doğru liman genişletme projesine karşı mücadele sürüyor. Mersin Çevre Platformu üyeleri, Pozcu Koton Mağazası önünde bir araya gelerek, projenin durdurulması çağrısında bulundu.

 

Tarih : 6 Ocak 2024 Cumartesi 15:38

Neşet TORUN

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ’nin (MIP) Atatürk Parkına doğru liman genişletme projesine karşı mücadele sürüyor. Mersin Çevre Platformu üyeleri, Pozcu Koton Mağazası önünde bir araya gelerek, MIP’ye karşı birleşme çağrısında bulundu. “Havama suyuma toprağıma dokunma”, “Atatürk parkı bizimdir bizim kalacak”, “Susma mersin parkına sahip çık”, “Atatürk Parkında liman istemiyoruz”, “Ranta geçit vermeyeceğiz” sloganları atan platform üyeler, projenin durdurulması çağrısında bulundu.

“HUKUKSUZ VE BİLİME AYKIRI”

Platform adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Nasır Nesanır, “Dünya nüfusunun hızla artması, uygulanan yanlış ve ranta dayalı politikalar, plansız sanayileşme, kirli teknolojilerin kullanımı, endüstriyel tarım uygulamaları, küresel ısınma ve iklim değişikliğinin artık iklim krizine dönüşmesini sağlamış ve bunun sonucunda doğanın dengesi bozulmuş olup, sağlıklı bir çevrede yaşam hakkımız yok edilmiştir. Doğanın dengesinin bozulması sonucunda Bugün dünyanın her yerinde Covid-19 salgını yaşanmaktadır. Dünyanın birçok ülkesi yaşanan iklim krizinin risklerini azaltmak için yeşil alanlarını korumakta ve genişletmektedir. Ülkemizde maalesef kamu sağlığının korunması yerine rant uğruna yeşil alanlar yok edilmektedir. Bu anlamda Atatürk Parkını korumak yerine Bugün Mersinin Akciğerlerine hançer saplayacak kirli bir yatırım olan Mevcut limanın Atatürk Parkına doğru genişleme projesi ve Atatürk Parkında planlanan kurvaziyer liman projesi de bir rant projesi olup, bilimsel olmayıp hukuksuz ve bilime aykırıdır. Bu projeler, Atatürk Parkının yok olmasına neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

“SU KAYNAKLARI ZARAR GÖRECEK”

Mevcut limanın Atatürk Parkına doğru genişleme projesinin yapımı sırasında kullanılacak malzeme ve inşaat tekniği yüzünden kent merkezinde oluşacak hava ve gürültü kirliliğinin kamu sağlığını çok olumsuz etkileyeceğini iddia eden Nesanır, “Projede kullanılacak malzemenin Toros dağlarının eteklerinde bulunan Hamzabeyli, Turunçlu, Değirmençay, Çukurkeşlik ve Hacgediği mahallelerinden sağlanacak olması bölgede tarıma ve su kaynaklarına çok zarar verecek olmasıyla birlikte birçok soruna da neden olacaktır. Kentimizde yeni bir konteyner limanı yapmak için alternatif bölgelerde projeler mevcut iken kamunun sağlığını bozacak olan Atatürk parkında planlanan liman genişleme ve kurvaziyer limanı projelerine karşıyız. Yaşam alanlarımıza ve sağlığımıza zarar verecek olan bu projelerin yapılmasını istemiyoruz. Mersin halkı zehir solumak istemiyor. Yetkililer Mersin halkının taleplerini yerine getirerek bu projeleri durdurmalıdır. Bizler Atatürk parkını korumak için demokratik hakkımızı sonuna kadar kullanacağız. Yaşam hakkımızı ve çocuklarımızın geleceğini korumak için herkesi mücadeleye davet ediyoruz” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA