Destek verin şampiyonluğu Mersin’e getirelim!


Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) ve Eurolig Women’da mücadele eden temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Genel Menajeri Ender Ünlü, Mersinlilerden destek istedi. Maçları dolu salonda oynamak istediklerinin altını çizen Ünlü, “Türkiye ve Avrupa’da aday olan herkes kadar biz de iddialıyız. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan yenildiğimizde yendiğimizde destek olan Mersin taraftarına şampiyonluk kupasını bu şehre getireceğimizin sözünü veriyoruz. Ama seyirci çok önemli. Bu tek başına olmaz. Taraftar ve medya desteği her zaman önemli. Bir araya gelerek bu işi yapacağız” dedi.

 

Tarih : 17 Şubat 2024 Cumartesi 18:34

Necdet TAŞ

Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) ve Eurolig Women’da mücadele eden Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Genel Menajeri Ender Ünlü, Asbaşkan Ali Adalıoğlu ile Basın ve Sosyal Medya Sorumlusu Soner Serttaş Mersin’deki basın mensupları ve sosyal medya içerik üreticileriyle kulübün tesislerinde bir araya geldi. Tanıtım konusunda destek isteyen ÇBK Basın ve Sosyal Medya Sorumlusu Soner Serttaş, Mersin Valisi ve belediye başkanlarının takımlarına sahih çıktığını ifade ederek, “Kentin ileri gelenlerinden ve iş adamlarında da destek bekliyoruz. ÇBK Mersin’e katma değer katan bir kulüp” ifadelerini kullandı.

ADALIOĞLU; “TÜRKİYE’NİN EN İYİ ALT YAPILARINDAN BİRİNE SAHİBİZ”

Kulübün bugünlere gelmesinde en önemli faktörün alt yapı ve tesisler olduğunun altını çizen Asbaşkan Ali Adalıoğlu ise, “2016- 217’de faaliyet göstermeye başladı ve kısa sürede de Mersin’in gerçekten en önemli markalarından biri oldu. Tabi ki bundan en büyük bu kulübe büyük emek harcayan, büyük para yatıran basketbol sevdalısı olan başkanımız sayın Serdar Çevirgen’in payı büyük. Bugünlere gelirken en önemli şey sporda hepimizin bildiği gibi altyapı ve tesistir. Tesis ve altyapı yoksa kalıcı olamazsınız. Bunun bilincinde olarak ÇBK’da öncelikle böyle bir tesis yaptı. Devletin salonlarında belli kısıtlı imkanlarla çalışabilirken burada 4 4’lük bir tesiste basketbolcunun sporcunun çalışabileceği en iyi ortamlardan biri hazırlandı. Altyapı dediğimiz zaman şuanda sanırım Türkiye’nin en iyi basketbol altyapısından birisine sahibiz. Türkiye’nin her tarafından 500’e yakın oyuncumuz var. Başka şehirlerden gelenlerin konaklamasından eğitimine kadar her şeyini karşılıyoruz. 7 yılda gelinen nokta ortada. Eurocap, Euro Lig ve her sene de Türkiye kadınlar Süper Lig’de final oynuyoruz. Bu başarıyı yakalamak kolay değil. Zaman zaman eleştiri alıyoruz. Ama maçlara idmanlara gelerek hem çalışmalarımızı izleyin. Ben inanıyorum ki sizin de katkınız ile ve yavaş yavaş Mersin kenti ÇBK’ya sahip çıkmaya başladı. En son Bologna maçında 6 bin seyirci vardı. Bu kadın basketbolu için çok önemli. Kadın basketbolunda gerçekte 6 bine yakın seyirciyi salona doldurmak çok önemli bir başarıdır. ÇBK bu başarıyı yakalamıştır” dedi.

ÜNLÜ; “MERSİN HALKININ BİZE SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ”

ÇBK Genel Menajeri Ender Ünlü ise, “Tesisimizde sizin mükemmel görüntüler alabileceğiniz çok köşemiz var. Maçlarımızı, oyuncularımızı kullanmak istediğinizde sizin emrinizdeyiz çünkü biz Mersin’in takımı olmak istiyoruz. İsmimizin Mersin olmasının tek sebebi bu. Turuncumuz turunçgil ve güneşten, koyu laciverti deniz ve gökyüzü ile beyazı da kadın ve saflığı simgelemesi için koyduk logomuza. Ayrıca nesli tükenmekte olan Mersin vaşağını da logomuza koyduk. İnsanların gözünde Mersin’i anlatan bir logo olması için Mersin vaşağı koyduk. Çukurova Mersin’indir. Efsane takımı vardır Çukurova isminden dolayı herkes bizi Adana takımı sanıyor ama biz Mersin takımıyız. Her şeyi Mersin olan bir takıma Mersin halkının sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

“KAPALI KUTU DEĞİLİZ”

 Dışarıdan çok kapalı kutu gibi göründüklerini ancak öyle olmadıklarını ve iletişime açık olduklarının altını çizen Ünlü, “İnsanlar bizimle diyalog kurmaya çekindiği için bu buluşmayı yaptık.  İletişimde olmak istiyoruz. Siz bize katkı sağlayın biz de size katkı sağlayabilelim. Seyirci sayımız 10 bin olsun. Mersin’in tüm ilçeleri dahil köylerine kadar tarama yapıyoruz. Dezavantajlı yetenekli olup buralar ulaşamayacak her kız çocuğunu kulübümüze dahil ediyoruz. Bunu daha sonra Türkiye’ye entegre ediyoruz. Her ilde kontakta olduğumuzu bir antrenörümüz var. Şuan altyapımızda 25’e yakın Türkiye’nin değişik şehirlerinden gelmiş A Milli takım kadrosuna girebilecek çocuğumuz var. A Takımda olan ablalarının kaldığı evlerde kalıyorlar. Yemekleri buradan temin ediliyor. Birçoğunun ailesinin gönderemeyeceği kolejlerde okutuyoruz bu çocukları. Türkiye Basketbol 1. Lig’de takımımız var, yaşlarını en büyüğü 18, TKBL’de ÇBK Gelişim takımımız var ve bunu kurmamızın tek sebebi müsabaka tecrübesi kazansınlar ve A Takıma hazır hale gelsin diye oyuncularımız bu takımı kurduk. Geçen yıl ki altyapı bütçemiz 10 milyon. Şuan Türkiye’de hiç bir futbol takımının vermeyeceği bir rakam bu. Altyapı antrenörlerimizin tamamı milli takım tecrübesine sahip. Türkiye’de genelde normalde başka meslek yapan insanlar veya öğretmenler altyapıya getirilir. Ek iş olarak görülür. Ama bizim altyapı ekibimizin tamamı a milli takımda koçluk yapabilecek seviyededir. Biz bu coğrafya sporcu ve antrenör de yetiştiriyoruz. Ama bunu halk Mersin bilmiyor. Bunu duyuramıyorsak coğrafya insanına iletemiyorsak bir anlamı olmuyor” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞU MERSİN’E GETİRECEĞİZ”

Mimari ve teknolojik açıdan dünyada eşi benzeri olmayan bir tesise sahip olduklarını kaydeden Ünlü, “Burada WNBA’de veya bir çok takımda olmayan kamera tesisine, aletler sahibiz. Yaşam alanlarını tamı çok rahat hareket edilebilecek alanlar. Eksiklerimiz çok rakibimiz olan Fenerbahçe 150 yıllık bir kulüp ama biz 7’inci yılımızdayız. İki oyuncu transfer ettik. Aleyna’nı takımdan ayrılması üzerine takımın tüm kurgusunda oynama oldu. Çünkü takımın tanıtmazsak bir anlamı olmuyor. Takımı Alına Iagopova’nın etrafına kurmuştuk. Ama Alına ailevi sebepleri, Ukrayna’daki savaşı ileri sürerek, aileme yakın olmak istiyorum’ diyerek ayrıldı takımdan, tazminat dahi ödeyerek. Bunun üzerine üst seviye oyuncular sözleşme altında olduğu için transfer yapma imkanımızda yoktu. Bizde yavaş yavaş ince eleyip, sık dokuyarak Amerika’nın en önemli oyuncularından biri olan Copper ile anlaştık.  Ayrıca geçen yıldan beri tüm Eurolig takımlarının listesinde olan İspanya takımlarını listesinde olan Maria Araujo’yu aldık. Uzun vadeli anlaşmak istediğimiz bir oyuncuydu sakatlandı ama tedavilerini takip ettik ve geçen hafta onunla da sözleşme imzaladık. Maç eksiğini kapatıyor ve her maç üzerine koyarak oynuyor.  Polonya'nın BC Polkowice’nin en önemli devşirme oyuncusu Mavunga’yı transfer ettik. İki gün önce bize katıldı Eurolig maçlarında artık oda bizimle olacak. Kadromuzda taahhüt ettiğimiz gibi Türkiye ve Avrupa’da aday olan herkes kadar biz de iddialıyız. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan yenildiğimizde yendiğimizde destek olan Mersin taraftarına şampiyonluk kupasını bu şehre getireceğimizin sözünü veriyoruz. Ama seyirci çok önemli. Bu tek başına olmaz. Taraftar ve medya desteği her zaman önemli. Bir araya gelerek bu işi yapacağız” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA