ÇBK’ya Kayseri şoku: 53-67


ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 25. Hafta maçında evinde Melikgazi Kayseri Basketbol’u konuk eden temsilcimiz Mersin Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) rakibine 53-67 mağlup oldu. Bu sonucun ardından ÇBK ligdeki 10. Yenilgisini alırken, konuk takım da 10. Galibiyetini aldı. Temsilcimizde Sinem Ataş ve Elizabeth Williams’ın 12’şer sayılık performansı yenilgiyi önleyemedi. Maçta 15 dakika süre alan yeni transfer Maria Araujo sadece 2 sayı atabildi. Konuk takımda ise Aaryn Ellenberg ve Gintare Petronyte 16’şar sayıyla maçın en skorer isimleri olurken, Dearica Hamby de 15 sayıyla maçı tamamladı.

 

Tarih : 17 Şubat 2024 Cumartesi 18:50

Necdet TAŞ

ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 25. Hafta maçında evinde Melikgazi Kayseri Basketbol’u konuk eden temsilcimiz rakibine 14 sayılık farkla 53-67 mağlup oldu. Servet Tazegül Spor Salonu’ndan oynanan maça; Asena Yalçın, Elizabeth Williams, Vrag Kiss, Derin Yaya ve Sinem Ateş beşiyle başlayan Çukurova maça tutuk başladı. Konuk takım ise Aaryn Ellenberg, Ayşegül Günay Alada, Damla Gezgin, Dearica Hamby ve Gintare Petronyte beşiyle başladı. Karşılaşmada ÇBK’nın yeni transfer, Maria Araujo da süre alırken, yeni transferlerden Stehpan Mavunga ve Kahleah Copper ise kadroda yer almadı.

MAÇA HER İKİ TAKIM DA TUTUK BAŞLADI

Maça her iki takımda tutuk başladı ve hücumlardan sayı bulmakta güçlük çekti. Konuk takım periyodun ortalarına doğru üst üste bulduğu sayılarla öne geçti. Ancak çabuk toparlanan ÇBK Kiss’in üçlüğüyle beraberliği yakaladı. Kiss’in üçlüğüne Aaryn Ellenberg ile cevap veren Melikgazi Kayseri yeniden öne geçti. Laura Cornelius ile bir üçlük daha bulan temsilcimiz ilk periyodu 14-13 önde kapattı. İkinci periyodun ilk hücumunda sayı bulamayan temsilcimiz karşısında konuk takım Fatmanur Karakuş’un sayılarıyla öne geçti. 14-15. İkinci periyodun ilk 2 dakikasında sayı bulmakta güçlük geçen ÇBK bu periyottaki ilk sayılarını Sinem Ataş ile buldu. 16-15… Konuk Ellenberg’ün serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla yeniden öne geçti. 16-17. Sayı bulmaktan zorluk yaşayan ÇBK karşısında Kayseri temsilcisi üst üste Joyner Holmes ile 4 sayı bularak farkı 5 sayıya çıkardı. 16-21. Fark 5 sayıya çıkınca ÇBK Koçu Ceyhun Yıldızlıoğlu mola aldı. Mola dönüşü ÇBK, Sinem Ataş ve Williams ile farkı 2 sayıya düşürdü. 19-21… Periyodun bitimine 2 dakika 36 saniye kala Cournelius ile beraberliği yakaladık. 21-21… Periyodun bitimine 1 dakika kala Merve Arı ve Sinem Ataş’ın sayılarıyla skor 23-23 oldu. Konuk takım periyodun bitimine 38 saniye kala 25-23 öne geçince ÇBK molası geldi. Mola dönüşü hücumdan sayı bulamayan ÇBK karşısında Kayseri temsilcisi 2 sayı daha buldu ve skoru 23-27 yaptı ve ilk yarıyı önde tamamladı.

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA KISIR GEÇTİ

Maçın üçüncü periyoduna hücumda top kaybıyla başladık. Konuk takım karşısında etkili savunma yapan ÇBK, Elizabeth Williams ile skoru 25-27’ye getirdi. Oldukça kısır geçen maçta her iki takımda sayı bulmakta güçlük çekti. Periyodun bitimine 6 dakika 40 saniye kala serbest atış çizgisinden gelen karşılıklı sayılarla skor Melikgazi lehine 27-30 oldu. Konuk takım Merve Arı ile bulduğu sayılarla farkı 7 sayıya çıkardı. 27-34… Hücumda sayı bulmakta zorlanan ÇBK karşısında Gintare Petronyte ile 2 sayı daha bulan konuk takım farkı 9 sayıya çıkardı ve ÇBK molası geldi. Mola dönüşü Williams ile serbest atış çizgisinden ve Sinem Ataş ile üst üste 4 sayı bulan ÇBK farkı 5 sayıya indirdi. 31-35… Mola sonrası iyi bir ritim yakalayan ÇBK, Derin Yaya’nın sayılarıyla farkı 3 sayıya düşürdü. 33-36… Konuk takım maçın en skorer ismi olan Elleberg ile farkı yeniden 5 sayıya çıkardı. 33-38… Serbest atış çizgisinden Petronyte ile 2 sayı daha bulan Melikgazi farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. 33-40… Üçüncü çeyrek 44-38 konuk takım lehine sona erdi.

SON PERİYOTTA DEARİCA HAMBY’İ DURDURAMADIK

Son çeyreğe konuk takım Ellerberg’in sayılarıyla başladı. 38-46… Son periyotta her iki takımda hücumlardan sayılarla dönünce maçın bitimine 6 dakika 45 saniye kala skor 44-50 oldu. Maçın bitimine 5 dakika 45 saniye kala konuk takım Dearica Hamby ile farkı 9 sayıya çıkardı. 44-53 oldu. Hücumda Elizabeth Williams ile ayakta kalmaya çalışan ÇBK, Willams ile farkı 6 sayıya düşürdü. 47-53… Konuk takım Dearica Hamby’in üçlüğü ve Petronyte farkı 11 sayıya çıkardı ve ÇBK molası geldi. Mola dönüşü üst üste 6 sayı bulan ÇBK konuk takıma mola aldırdı. 53-59… Konuk takım mola dönüşündeki hücumda top kaybı yaptı ancak aynı hayatı ÇBK da yapınca konuk takım Hamby ile 2 sayı buldu. 53-61… Damla Gezgin ile 6 sayı daha bulan konuk takım farkı 14 sayıya çıkardı ve mücadele 53-67 sona erdi. Bu skorun ardından ÇBK ligdeki 10. Yenilgisini alırken, konuk takım da 10. Galibiyetini aldı. Temsilcimizde Sinem Ataş ve Elizabeth Williams’ın 12’şer sayılık performansı yenilgiyi önleyemedi. Konuk takımda ise Aaryn Ellenberg ve Gintare Petronyte 16’şar sayıyla maçın en skorer isimleri olurken, Dearica Hamby de 15 sayıyla maçı tamamladı.

SALON: Servet Tazegül Spor Salonu

HAKEMLER: Sertan Kırklar, Burak Durmuş, Metin Erol

ÇBK MERSİN: Asena Yalçın 6, Williams 12, Csilla Kıss 5, Melis Gülcan, Laura Cornelıus 7, Maria Perez 2, Derin Yaya 9, Sinem Ataş 12

MELİKGAZİ KAYSERİ BASKETBOL: Aaryn Ellenberg 16, Fatmanur Karakaş 3, Dearica Marie Hamby 17, Merve Arı 4, Ayşegül Günay Aladağ, Gintare Petronyte 14, Damla Gezgin 9, Joyner Holmes 4

Periyotlar:

1.Periyot:14-13 (ÇBK Mersin lehine)

Devre: 23-27 (Melikgazi Kayseri lehine)

3.Periyot:38-44 (Melikgazi Kayseri lehine)

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA