Yenebiliyorsanız sandıkta yenin!


Muharrem İnce, partisinin Tarsus Belediye Başkan adayı Haluk Bozdağan hakkında Mersin İl Seçim Kurulu’nun ‘aday olamaz’ kararına tepki göstererek YSK’yı uyardı: ’Bu hukuk cinayetine dur deyin. Yenebiliyorsanız sandıkta yenin’ dedi.

 

Tarih : 29 Şubat 2024 Perşembe 17:05

Necdet TAŞ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yerel seçimlerde yeniden aday gösterilmemesi üzerine CHP'den istifa ederek Memleket Partisi’ne geçmiş ve belediye başkan adayı olmuştu. Ancak yapılan itiraz sonucu Haluk Bozdoğan’ın adaylığı düşürüldü. Gerekçesinde ise CHP Tarsus Belediye Başkan aday adaylığından istifasına ilişkin bir kayıt ve belge bulunmadığı belirtildi. Yaşanan duruma tepki gösteren Bozdoğan da seçim kurullarının aldığı farklı kararlarla demokratik sürecin baltaladığını iddia ederek 'Adaylığım gasp ediliyor' dedi. Öte yandan Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik, çıkan karara ilişkin İl Seçim Kuruluna gerekli itirazın yapılacağını belirtti. Fakat istenilen sonuç çıkmadı ve itiraz reddedildi. Bunun üzerine Memleket Partisi Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’na itirazda bulundu.

İNCE VE BOZDOĞAN YSK ÖNÜNE GİTTİ

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’la birlikte Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde yaptığı basın açıklaması yapan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçimlerin Anayasa ve yasalara uygun şekilde yapılmasını sağlamakla görevli YSK'nin, Tarsus ve Güzelbahçe'de partisinin başkan adaylarının adaylıklarını düşürerek millete seçenek bırakmadığını iddia ederek, “YSK, Tarsus'ta farklı, Mezitli'de farklı, Dikili'de farklı, Güzelbahçe'de farklı karar alıyor. İl seçim kurulu başka, ilçe seçim kurulu başka, YSK başka bir şey söylüyor. İlçe seçim kurulundaki hakim ve iki memur, 'üye olabilirsin.' diyor, il seçim kurulu 'olamazsın.' diyor. Sayın hakimlere şunu hatırlatıyorum, siyaseti bilmeden kararlar veriyorsunuz. Merkez yoklamasında şöyle mi yapmışlar? Beş aday adayı var. Beşini getirmişler parti meclisine. Beşini de oylamışlar. Böyle mi yapmışlar? Hayır. Tek bir kişinin ismini getiriyorlar oraya. Diğerlerinin adını bile anmıyorlar. O bir kişinin ismini oylatıp geçiriyorlar. Yani sahtekarlık yapıyor siyasi partiler. Sayın yargıçlar da bu sahtekarlığa alet oluyorlar. Bu doğru değil” dedi.

“ALDIKLARI KARARI TANIMIYORUM”

İnce, süresi içerisinde partisinden istifa eden kişinin aday adaylığından da çekilmiş sayılacağını belirterek, “Hangi hakla kişilerin seçime girmesini engelliyorsunuz? Polatlı'nın CHP adayı, MHP'liydi, MHP'li belediye başkanıydı. Bunu nasıl aday yaptınız? CHP'nin Keçiören Belediye Başkan adayı İYİ Parti'nin il başkanıydı. Bunu nasıl aday yaptınız? CHP'lilere sesleniyorum. İYİ Parti'den, AKP'den, MHP'den ne kadar adam varsa hepsini alıp aday yaptınız. Yenimahalle ve Mamak hariç hiçbir adayınız CHP'li değil. Bunları aday yaptınız ama Memleket Partisinden aday olmak isteyen insanlara itiraz ediyorsunuz. Adaylıklarını iptal ettiriyorsunuz. Siyaset hakimler eliyle dizayn ediliyor, yargıya güvenimiz kalmadı. Yargı siyasetin tam göbeğindedir. YSK, bu seçimleri sağlıklı bir şekilde yapamayacağını artık göstermiştir.  Biz doğru bildiğimizi yapmaya devam edeceğiz. Buralarda seçime gireceğiz, bunu göreceksiniz. Ama yargının, YSK'nin bu şekilde alet olmasını şiddetle kınıyorum. Aldıkları kararları tanımıyorum. YSK bu çifte standarda derhal son vermelidir. Memleket Partisi adaylarını seçim kurulu darbesiyle yenmeye çalışmayın, yenebiliyorsanız sandıkta yenin” diye konuştu. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA