Kadınların isyanı sokaklarda!


Tarsus Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Tarsus Yarenlik Alanı Halk Eğitim Merkezi önünde

 

Tarih : 9 Mart 2024 Cumartesi 14:36

Neşet TORUN

Tarsus Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Tarsus Yarenlik Alanı Halk Eğitim Merkezi önünde "Umut Kadınlarda, Kadınlar Her Yerde" sloganıyla bir eylem gerçekleştirdi. Kadınlar 7 Mart günü Tarsus Yenice Mahallesi'nde eski eşi tarafından öldürülen Merve Bayer'i anma amacıyla bir araya geldi. Burada kadınlar adına açıklama yapan Avukat Derya Özinç, “Bu yılın 8 Mart’ı, acı bir gerçekle yüzleşerek başladı. İsyanımızın yükseldiği günlerde, yanı başımızda yaşanan bir kadın cinayetiyle derin bir acı yaşandı. Yenice’de, boşandığı polis memuru Basına Mustafa Yıldır tarafından öldürülen Merve gül Bayer’in trajik hikayesi, toplumun vicdanını sarsarak büyük bir öfkeye neden oldu” ifadelerini kullandı.

“MERVE GÖZ GÖRE GÖRE KATLEDİLDİ”

Merve’nin, uzaklaştırma kararına rağmen göz göre göre katledildiğini ifade eden Özinç, “Bu acı olay, sadece Merve’nin değil, birçok kadının yaşadığı bir gerçeği bir kez daha ortaya koydu: Kadın cinayetleri münferit vakalar değil, sistematik bir sorundur. Bugün 8 Mart alanında toplanan kadınlar, Merve’nin isyanını taşıyarak seslerini yükseltti. Ancak bu isyan sadece Merve’ye değil, tüm kadınlara ve LGBTİ+’lara yönelik şiddete karşı bir isyandı. Kadınların karşı karşıya olduğu sorunlar, sadece bireysel ilişkilerle sınırlı değil; bu sorunlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadın düşmanı politikalarla besleniyor. Kadınları katleden, şiddeti normalleştiren bu düzene karşı seslerini yükselten kadınlar, adaletin sağlanması ve kadın haklarının korunması için mücadele ediyorlar. İktidarın kadın düşmanı politikalarına karşı duran kadınlar, sokaklarda bir araya gelerek dayanışmalarını gösteriyorlar. 8 Mart, sadece kadınların değil, tüm insanların eşitlik ve adalet mücadelesi için bir fırsat. Kadınların yaşadığı sorunlara duyarlılık gösteren, dayanışma ve adalet taleplerine destek veren herkes, bu mücadelede önemli bir rol oynayabilir” dedi.

BOROĞLU; “MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

CHP Tarsus İlçe Kadın Kolları Başkanı Belda Boroğlu ise, “Kadınların tarih boyunca verdikleri mücadeleleri, kazanımları ve hakları için yapılan fedakarlıkları anma ve değerlendirme günüdür. Kadınlar, toplumun her alanında varlık gösterirler ve emeklerinin karşılığını almalıdırlar. Evde, işte, sanatta, bilimde ve her alanda kadınların emeği ve katkısı vardır. Kadınlar, eşit işe eşit ücret talebiyle geçmişte olduğu gibi bugün de haklarını aramaya devam etmektedirler. Bugün aynı zamanda, kadına yönelik şiddeti ve eşitsizliği önlemek adına daha fazla farkındalık oluşturma günüdür. Kadına yönelik şiddetin son bulması ve kadınların toplumda eşit haklara sahip olmaları için mücadele etmeye devam edeceğiz. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadınların mücadele ruhunu ve dayanışmasını selamlıyoruz. Kadınların hak ettikleri eşitlik ve adaleti sağlamak için mücadelemiz sürecek” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA