Ressam Ertürk, 9. Sergisini açtı


İçel Sanat Kulübü’nde, Ressam Çağla Ertürk’ün

 

Tarih : 30 Nisan 2024 Salı 13:56

Necdet TAŞ

İçel Sanat Kulübü’nde, Ressam Çağla Ertürk'ün "Dünden Bugüne" adlı 9. Kişisel Resim Sergisi açıldı. Empresyonist tarzda, kendine özgü fırça darbeleriyle ve muhteşem renkleriyle yaptığı çalışmalardan oluşan sergi 4 Mayıs’a kadar açık olacak.

“ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ RESİM YAPIYORUM”

Serginin açılışında konuşan Ressam Ertürk, “Resim yapmak çocukluğuma dayanıyor. Çocukluğumdan beri resim yaparım. Yani annemin anlattığına göre böyle bir buçuk yaşlarında bile oturup bu bizim evimiz olacak diye resim yaparmışım. Ben ilkokulda, ortaokul, lisede resim yapan ve resimle yaşayan birisiydim. Ondan sonra hep evde de devam ettirdim. Mersin’e gelince otuz yıl çeşitli hocalardan ders aldım. Önce Ticaret Odasında, sonra burada Cemal Turan ders veriyordu ondan bir zaman başkanlık yaptı burada sonra Memduh Kuzay’dan ders aldım. Ayrıca kızımın da hocasıydı güzel sanatlarda. Yani böyle böyle ilk sergimi 1998’de açtım ve sonra devam ettim. Ankara'da açtım. Tarsus da açtım aslen Tarsusluyum çünkü. Mersin’de böyle devam ederken bir pandemi dolayısıyla biraz ara verdim ama tekrar başladım” ifadelerini kullandı.

“SERGİNİN BİR HİKAYESİ VAR”

“Hikayemin yola çıkışı geçmişe dayalıdır. Çünkü sanatla yorulduk biz tabii ki bizim lise yıllarında çok önem verilirdi resim dersine bir de sanat tarihi dersimiz vardı önemli etkileri oldu” ifadelerini kullanan Ertürk, “Ben aslında renkçi bir ressamım. Bu sergiye geldiğiniz zaman resimlere baktıkları zaman fırça darbeleriyle dikkat ettiyseniz yapıyorum resimlerimi empresyonist tarzda ortaya çıkıyor. Çünkü renkli çalışmayı seviyorum. Kızımda ressam aslında oda bir sergi açacak. Bizim evde sanat konuşuluyor. Yani bütün sanatları seviyoruz, baleymiş, operaymış zaten hepsinden bir feyz alarak yapıyorum. Serginin aslında bir hikayesi var. Sergi altında dünden bugüne yazıyor dikkat ederseniz çok eski tarihlerde var daha yakın tarihte var geçmişten geleceği yansıtıyor. Daha önce Bodrumla ilgili bir sergi açmıştım birkaç defa yazları çünkü Bodrumdayız seviyorum yani sokaklar falan çok güzeldir bu güzellikleri resimlerime yansıtıyorum” şeklinde konuştu.

“RESİM YAPMAK İNSAN RUHUNU GENÇ TUTAR”

Sergisini ziyarete gelenden ilginç yorumlara denk geldiğini hatta bazılarının çok hoşuna gittiğini ifade eden Ertürk “Evet mesela kızımın sergisinde küçük çocuklar vardı. İlkokul öğrencileri vardı o biraz daha hareketli resimler yapıyor. Yani günümüzün hareketli koşturuyor. Büyükler anlamadı ama çocuklar anladı bunlar koşuyor dedi. Çok hoşuma gitmişti. İlk sergimi yıkılan güzel sanatlar galerisinde açmıştım 1998’de birde defter koymuştuk. Böyle yorumlarını beğenenler bir şeyler yazıyordu. Hatıra defteri gibi gençler şey zannetmişti isminde Çağla olunca genç sanıp güzel yorumlar yazmışlardı çok hoşuma giden bir ayrıntıydı. Resim yapmak insan ruhunu genç tutar. Bir hobi olarak yapılanlar bile güzel olduğunu belirtti ve her zaman resme olan ilgi artmalı” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA