“Sağlık turizmi artacak”


Özel Hastaneler Derneği Kurucu Üyesi Dr. Engin Şahin, sağlık turizmi ile bölgenin daha da güçleneceğini söyledi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2024 Çarşamba 10:49

Haber Merkezi

Son dönemlerde Özel hastanelerin Sağlık Turizmi ile ilgili yapılan yatırımları Türkiye’ye talebi de arttırdı. Özel Hastaneler Derneği Kurucu Üyesi Dr. Engin Şahin, Mersin açısından da bu konunun büyük önem taşıdığını söyledi.  Şahin, “Sağlık turizmi açısından yapımı devam eden ve açılacak olan Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın önemli bir konuma sahip. Çukurova havalimanından yurt dışına direk uçuşlar olduğu takdirde bölgemiz de sağlık turizmi de katlanarak artacak” dedi.

SAĞLIK TURİZMİNDEKİ GELİR ARTACAK

Türkiye’de Sağlık Turizmi ile elde edilebilecek gelirin artacağının altını çizen Şahin, "Sağlık sektöründe Sağlık Bakanlığının özel hastaneleri desteklediği dönemlere ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü özel hastaneler bu ülkenin yatırımı. Bu yatırımların geriye düşmesi ülkeye kazanç sağlamaz. Bunları daha da arttırarak hedefe ulaşabiliriz” dedi.  Akdeniz Bölgesinin de sağlık turizmi açısından önemli bir noktada olduğunun ifade eden Şahin, "Biz Özel Mersin Ortadoğu Hastanesi olarak yatırımlarımızı bu yönde yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Sağlık Turizmi kent ekonomisi açısından da çok önemli olacak. Sağlık turizminde her gelen 1 dolar, Türkiye’nin öz sermayesi. Biz bir şey ithal edip, üretip onu geri satmıyoruz. Burada doktorluğumuzu, emeğimizi Türkiye’ye kazandırıyoruz. Bunun içinde özellikle özel ve kaliteli hastanelere ihtiyacımız var. Özel hastanelerimizin kalitesinin artması gerekiyor" dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA