Vali Pehlivan, Akkuyu’yu ziyaret etti


Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip olan ve tamamlandığında Türkiye’nin elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 10’unu tek başına karşılayacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni ziyaret etti, toplantı gerçekleştirdi, çalışmalarda gelinen aşama hakkında bilgiler aldı.

 

Tarih : 1 Mayıs 2024 Çarşamba 14:04

Gülnar 'da yapımı devam eden, yaklaşık 34 bin kişinin çalıştığı bu büyük yatırım tamamlandığında, her yıl 35 milyon ton karbon emisyonu salınımına engel olacak ve çevreci bir enerji üretimi sağlanacak. Akkuyu NGS’de; Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Akkuyu NGS Kamu Kurumları ile İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Yönetici Direktörü Aleksei Frolov ve diğer yetkililerin katılımıyla güvenlik, asayiş, iş sağlığı ve güvenliği, inşaat çalışmalarında gelinen aşama ve ilgili çeşitli hususların ele alındığı bir toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan, toplantının ardından beraberindeki heyet ile birlikte şantiye alanında incelemelerde bulundu, çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Vali Pehlivan daha sonra, Akkuyu NGS içerisinde yapımı devam eden ve İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Akkuyu NGS Jandarma Komando Koruma Tabur Komutanlığı'na tahsis edilecek olan hizmet binasında incelemelerde bulundu. Vali Pehlivan, Akkuyu NGS içerisinde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Nükleer Düzenleme Kurumu’na ait birimi de ziyaret etti. Ziyaret programına, Gülnar Kaymakamı Yusuf Ziya Yaktı, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek eşlik etti.

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi


 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA