Akdeniz’de ekmeklik yakamoz buğdayının hasadı yapıldı


Akdeniz Belediyesi’nin; Akdam ve Anadolu mahallelerinde, belediyeye ait arazilerde ekimini gerçekleştirdiği yerli yakamoz türü ekmeklik buğdayının hasadı yapıldı. Eş Başkanlar Arslan ve Sarıyıldız’ın da katıldığı hasattan elde edilecek tonlarca buğday una dönüştürülüp dezavantajlı durumdaki ailelere, kadın kooperatifleri ile tandır evlerine teslim edilecek.

 

Tarih : 22 Mayıs 2024 Çarşamba 13:32

Haber Merkezi

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce, geçen Ekim ayında ilçeye bağlı kırsal bölgelerden olan Akdam ve Anadolu mahallerinde, 2014 yılında tescillenmiş yerli yakamoz türü ekmeklik buğday ekimi yapıldı. İki mahallede toplamda 23 dönüm toprağa ekilen yerli ekmeklik yakamoz buğdayının hasadı başladı. Biçerdöver yardımıyla gerçekleşen ekimden, bu yıl dönüm başına ortalama 400 ila 500 kilogram; ekim gerçekleşen toplam 23 dönümlük tarım toprağından da hasat sonunda 9 ila 12 ton arası verim bekleniyor. Hasattan elde edilen buğdaydan üretilecek kilolarca un, dezavantajlı durumdaki ailelere, kadın kooperatifleri ve tandır evlerine ücretsiz ulaştırılacak.

“İŞÇİSİ, EMEKÇİSİ, KADINI VE GENCİYLE BİRLİKTE ÜRETTİK”

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Nuriye Arslan ile Hoşyar Sarıyıldız da Akdam Mahallesi’nde gerçekleşen buğday hasadına katıldı. Buğday üretimi hakkında bir açıklama yapan Eş Başkan Sarıyıldız, “Bölgede, 13 dönümlük bir arazide yaklaşık 10 tonluk bir verim alacağımız hasada katıldık. Tarlamıza ekilen ürün, yerli bir buğday türü. Ekim işleminden, gübreleme ve bakım işlemlerinden biçime kadar tüm çalışmalarda belediyemiz personeli görev aldı. Ekimi yapılan ve bugün hasadını yaptığımız buğdayı, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. İşçisiyle, emekçisiyle, kadınları ve gençleriyle birlikte ürettik. Bu üretimden de halklarımız faydalanacak” dedi. Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Nuriye Arslan da yaptığı açıklamada, belediyeye ait olup tarıma elverişli arazilerle ilgili projeleri daha da geliştirip büyüteceklerini ifade etti. “Halkımızın yararlanabileceği anlamda ekim çalışmalarımız olacak” diyen Arslan; “Buradaki buğdayımızı toplayıp değirmende un haline getirdikten sonra, özellikle dezavantajlı durumdaki ailelere ulaştırılacak. Ayrıca kadın kooperatiflerine ve tandır evlerine un desteğimiz olacak. Bu çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. Emeği geçen tüm arkadaşların eline, emeğine sağlık” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





 
  Akdeniz Gazetesi




 
  FLAŞ HABER
 

  BASIN İLAN KURUMU İLANLAR

 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün


  SOSYAL MEDYA
 
 

 


  

 
 
ANASAYFA BİK İLANLAR İLETİŞİM KÜNYE GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
akdenizgazetesi.net © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA